Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Teatrul de Balet Sibiu prezintă patru spectacole în turneul din luna iunie

Teatrul de Balet Sibiu prezintă patru spectacole în turneul din luna iunie

Teatrul de Balet Sibiu dansează spectacolele „Paquita”, „Impetus” și „Nota, vă rog!” la Otopeni, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 20:30.  Spectacolele vor avea loc în aer liber, în Piața Primăriei, iar accesul publicului la eveniment este gratuit.

„Paquita” este un spectacol de balet clasic, pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă. “Impetus” este o coregrafie de balet neoclasic, realizată de Aleisha Gardner, pe muzica lui Dustin O’Halloran, The Revels, James Skerritt, Andreas Vollenweider şiGramatik. „Nota, vă rog!” este un spectacol realizat de Aleisha Gardner şi Russell Hewey, inspirat de contemporan, de viaţa de zicuzi, un spectacol al situaţiilorcomice, care se pot petrece într-o seară într-o cafenea. Coregrafiile „Impetus” și „Nota, vă rog!” au fost prezentate în premieră la TBS în data de 9 iulie 2014, în cadrul spectacolului „Geneza”.

„Suntem deja la a treia prezență la Otopeni în acest an. Am găsit aici un public care apreciază dansul, atât baletul clasic cât și dansul contemporan și ne bucurăm, mai ales în această perioadă când scena din Sibiu este închisă, de fiecare invitație pe care o primim. La Otopeni, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în acest an alte trei spectacole: „Gală de balet”, „Anotimpurile” și „Lacul Lebedelor”. Suntem bucuroși de primirea călduroasă de care artiștii TBS au parte", spune Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu

„Trilogie Ionesco” în programul Babel F.A.S.T În data de 9 iunie 2016, de la ora 18:00, Teatrul de Balet Sibiu va prezenta în cadrul Babel F.A.S.T - Festivalului Artelor Spectacolului Târgoviște, spectacolul de balet neoclasic „Trilogie Ionesco”. „Trilogie Ionesco” este unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul TBS, baletul sibian fiind singura companie de dans din România care are în repertoriu un spectacol de dans inspirat de piesele de teatru ale lui Eugen Ionesco: Lecția, Scaunele și Rinocerii. Coregrafia originală îi aparține Monicăi Fotescu – Uță, iar spectacolul a avut premiera la TBS în data de 14 octombrie 2009. Reprezentația din cadrul Babel F.A.S.T va avea loc la Sala Mare a Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște. Festivalul Babel F.A.S.T are loc în perioada 4 - 12 iunie. Pe scena festivalului vor performa artiști din peste 30 de țări: România, Portugalia, Germania, Franța, Algeria, Iran, Cehia, Danemarca etc.

TBS prezintă la Sibiu premiera de dans contemporan „Simțuri. Spectacol expoziție” La Sibiu, unde scena mare a Casei de Cultură a Sindicatelor este încă închisă, TBS va prezenta luni 6 iunie, marți 7 iunie și miercuri 8 iunie, de la ora 19:00, premiera de dans contemporan „Simțuri. Spectacol expoziție”, un eveniment inedit realizat în parteneriat cu CNM ASTRA Sibiu. Spectacolele vor avea loc la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu – Piața Mică, nr. 11. Biletele pentru reprezentația din data de 6 iunie au fost epuizate. Mai pot fi cumpărate bilete pentru reprezentațiile din 7 și 8 iunie ale spectacolului. Toate biletele puse în vânzare sunt în regim de expoziție – fără locuri pe scaune.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus