Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

31 de civili, uciși în urma unor bombardamente ale regimului în apropiere de Alep

31 de civili, uciși în urma unor bombardamente ale regimului în apropiere de Alep

Cel puțin 31 de civili au fost uciși vineri în raiduri ale regimului sirian asupra cartierelor rebelilor din orașul Alep și împrejurimi, informează Agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat raidurile "intense" ale armatei președintelui Bashar al-Assad pe ruta spre Castello, soldate cu "cel puțin opt morți". 'În afara a 10 civili care au fost uciși atunci când autobuzul la bordul căruia se aflau a fost vizat de bombardamente ale regimului, în apropiere de Alep, pe drumul spre Castello (singura cale de aprovizionare a cartierelor controlate de rebeli din acest oraș), 21 au murit în raiduri intense asupra mai multor cartiere din estul orașului (Alep) efectuate la începutul zilei. "Bombardamente aeriene de o intensitate" ieșită din comun au vizat de dimineața devreme Alep, a declarat un martor agenției de presă franceze. Fosta capitală economică a Siriei și al doilea oraș ca mărime din această țară, Alep este divizat între cartierele ocupate de rebeli, în est, și cartierele controlate de forțele guvernamentale, în vest. Cel puțin 19 civili între care șase copii au fost uciși joi la Alep în urma unor bombardamente ce au vizat cartierele controlate de rebeli.

Războiul din Siria a intrat în al șaselea an, soldându-se cu peste 280.000 de morți până acum și milioane de persoane care au luat calea exilului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 823

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus