Sâmbătă,
08.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Aspen Ideas, un festival dedicat ideilor creative

Aspen Ideas, un festival dedicat ideilor creative

Institutul Aspen România organizează în perioada 9-11 iunie, la Sibiu, prima ediție a Aspen Ideas, în parteneriat cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu, eveniment ce este organizat la împlinirea a zece ani de activitate a Institutului Aspen România.

Un eveniment dedicat explorării ideilor inovatoare și proceselor transformatoare care modelează societatea contemporană, asta își doresc organizatorii prin acest eveniment, iar în centrul atenției este atât creșterea calității vieții, cât și sustenabilitatea de mediu, comunitară și civică a modelelor de societate și business emergente. Conceptul unui festival de idei face parte dintre cele mai provocatoare abordări dezvoltate de Institutul Aspen US, împreună cu revista The Atlantic. Prin discuții efervescente, evenimentul depășește logica unei conferințe și devine, pentru trei zile, la Sibiu, o imersiune în idei și soluții. Experiența de pe scena se continuă și în afara ei. Organizatorii provoacă participanții să exploreze arii care nu le sunt familiare, dar care le influențează existența, modul în care muncesc și modul în care viața lor e pe cale să se schimbe.

Festivalul Aspen Ideas de la Sibiu servește ca o intersecție între patru dimensiuni de dezbatere. Acestea au fost alese dintre cele care au atât potențial inovativ ridicat, cât și perspectiva de a genera schimbări durabile în România și regiune, în materie de calitatea vieții, a guvernanței și a modului în care se generează prosperitate. Festivalul aduce în fața publicului lideri de idei, experți internaționali, membri ai rețelei Aspen implicați în artă și cultură, industrii creative, medicină și stil de viață, activiști din societatea civilă, reprezentanți din mediul academic, și exploratori ai unor tehnologii transformatoare atât pentru business, cât și pentru soluții democratice într-o lume conectată. Printre speakerii confirmați la Aspen Ideas se numără: Mehdi Aminian, fondator și coordonator, Roots Revival Romania; Meelika Hirmo, director comunicare și relații publice, Let’s do it! World; Caroline Fernolend, vicepreşedinte, Fundaţia Mihai Eminescu Trust; Diana Mangalagiu, profesor, Institutul pentru schimbări climatice, Universitatea Oxford Centrul pentru mediu; Joseph V. Melillo, director, Academia de Muzică Brooklyn; Vintilă Mihăilescu, antropolog, profesor la SNSPA; Sam van der Staak, Senior Programme Manager, Wider Europe Programme; Ada Condeescu, actriță; Simona Neumann, director executiv, Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii; Lia Perjovschi, artist vizual; Ada Roseti, director de programe, Discovery Europa Centrală şi de Est; Ion Sturza, fondator și președinte, Fribourg Capital; Adina Rosetti, scriitoare; Vlad Tăuşance, designer/facilitator, Creative Fitness Studio, director artistic Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii; Ştefan Teişanu, director executiv, Cluj-Napoca 2021 - Capitală Europeană a Culturii; Matei Vișniec, dramaturg, poet și jurnalist; Rariţa Zbranca, director, Fundaţia AltArt; Sabina Ulubeanu, compozitoare; Matei Păun, Managing Partner, BAC Investment; András Kapy, co-fondator & CEO Axosuits; Larisa Petrini, Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach, co-fondator& CEO reLife; Flavia Zant, medic specialist în genetică &embriolog clinic certificat ESHRE, Columna Medical Center; Cătălin Mitulescu, regizor de film, Strada Film; Makcim Fernandez Samodaiev, solist instrumentist.

Locația principală a evenimentului este Fabrica de Cultură, iar locațiile alternative vor fi anunțate în perioada imediat următoare. Evenimentul este organizat cu sprijinul UniCredit Bank.  Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda: http://www.aspeninstitute.ro/articole/aspen-ideas-sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus