Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Casa de Cultură a Sindicatelor rămâne închisă pe perioada FITS

Casa de Cultură a Sindicatelor rămâne închisă pe perioada FITS

22 de spectacole care trebuiau să se joace la sala Studio și în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor se vor juca în alte spații, iar două dintre ele au fost reprogramate pentru anul viitor. 

Spectacolul creat de compania de dans Brenda Angiel Aerial și spectacolul Vangelo de Pippo Delbono care trebuiau să se joace pe scena Casei de Cultură au fost reprogramate pentru ediția de anul viitor al festivalului, pentru că, organizatorii nu au reușit să le mute într-un spațiu corespunzător.

"Inițial trebuia să jucăm și la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru că au fost foarte multe companii care și-au exprimat dorința de a juca pe scena Sindicatelor, dar asta nu mai e posibil. Din fericire, avem un sprijin incredibil din partea comunității, iar spectacolele care trebuiau să se joace la Casa de Cultură se vor juca în alte locații. Mulțumim foarte mult Academiei Forțelor Terestre și în special Cercului Militar care ne-a ajutat să mutăm un număr important de spectacole, aproape majoritatea spectacolelor din sala Studio se vor juca la Cercul Militar. O parte dintre spectacole sunt mutate la Teatrul Gong și, de asemenea folosim sala CAVAS, sala Virgil Flonda din cadrul Facultății de Litere și Arte a ULBS, dar și Aula Magna de la Facultatea de Medicină. Spectacolele mari am reușit să le mutăm la Fabrica de Cultură, toate numele importante au mers acolo. Din păcate, avem și două spectacole pe care nu am reușit să le mutăm, dar Brenda Angiel va face un atelier special, iar Pippo Delbono va susține o conferință. Cele două spectacole le vom aduce anul viitor”, spune Constantin Chiriac, directorul festivalului.

Casa de Cultura a Sindicatelor a fost închisă pe 13 noiembrie în baza Ordonanței de Urgență emise în 3 noiembrie de Guvernul Ponta, în urma tragediei petrecute în clubul Colectiv. La Casa de Cultură a Sindicatelor, construită în anul 1973, nu au fost găsite sisteme automatizate de stingere a incendiilor, așa cum prevede legea.

http://www.turnulsfatului.ro/2015/11/13/isu-a-sigilat-casa-de-cultura-a-sindicatelor-fara-comentarii/

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Oare cate alte institutii NU AU sistem automat de stingere incendiu? Si mai ziceau unii ''bucale ne iubeste'' :))) Ne iubeste cu buldozerul ;)
Raspunde

miki spaga

Acum 7 ani

Poate ar mai trebui si casa aia de cultura curatata, renovata, dotata , etc. Mi-er rusine la Astra film fest cand mergeam si era plin de straini si salile alea aratu jalnic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus