Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Trenul pentru tineri pornește de la stația Sibiu, spre mare

Trenul pentru tineri pornește de la stația Sibiu, spre mare

Peste 40 de trenuri suplimentare vor fi puse, începând de joi, la dispoziția călătorilor care doresc să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc și în Delta Dunării, timpii de mers fiind îmbunătățiți, a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, la lansarea programului estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Programul Trenurile Soarelui 2016 va lua sfârșit pe 13 septembrie, a precizat directorul companiei naționale de transport feroviar de călători, citat de Agerpres.

Și anul acesta compania a introdus în circulație trenurile speciale destinate tinerilor.

"Ca și anul trecut, am continuat cu trenurile adresate tinerilor, respectiv perechea 1921/1922 între Sibiu și Mangalia. Trenul de la Sibiu pleacă în jurul orei 18,40, ajunge la Constanța în jur de ora 6,47, după care la 8,17 minute este la Mangalia. Este cu preț de Regio pentru elevi și studenți. Este un tren care, anul trecut, a avut un grad de utilizare peste 100% și sperăm ca și în acest an să ne adresăm la peste un milion de călători", a precizat Iosif Szentes pentru Agerpres.

"Anterior acestei perioade de lansare s-a făcut o campanie foarte intensă și, zic eu, benefică, pentru a realiza toate condițiile de confort de care au nevoie călătorii. Este vorba despre climă — au fost toate instalațiile verificate, încărcate — despre, iluminat, inclusiv sonorizarea a fost verificată și începe să funcționeze și pe aceste secții. Toaletele au trecut printr-un proces de salubrizare radicală. De fapt, toate vagoanele care sunt cu durată de parcurs de două ore din București cu viteză sporită au vagoane uniformizate, arată splendid, după părerea mea, și unele trenuri au deja wi-fi gratuit", a adăugat el.

Tarifele noastre sunt preferențiale pentru acest sezon. De exemplu, există posibilitatea de a oferi la un preț de călătorie normal pentru un adult varianta pentru 2 tineri până în 18 ani sau pentru 2 copii. De asemenea, există posibilitatea procurării biletelor online.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

sibianul pacifist

Acum 6 ani

Ca pe vremea lui Ceaușescu... Atunci erau trenurile prieteniei... Uteciștii plecau la mare cu trenul, se împrieteneau, multe uteciste se întorceau gravide... Cred că ăsta era și rolul vacanței: creșterea demografică...Nimic nou sub soare...
Raspunde

Hsh

Acum 6 ani

Și ce e re au în asta ? Când rata mortalității si emigrării este net superioară celorlalte .In curând o să vorbești singur cu acei capitaliști ai tăi pe care îi apreciezi ,avem "libertate" si nu ne documentam ce sa mai zicem de amartii de la tara pe care sistemul ruso-americano-european prin trădătorii de după '89 i-au vrut analfabeți ,sclavi moderni.Fara educație, e economie si natalitate un stat e sortit pieirii mort.
Raspunde

siby

Acum 6 ani

Din moment ce s-a ales varianta cea mai lunga a treseului spre litoral, respectiv prin Rm. Valcea-Slatina-Pitesti-Titu-Bucuresti-Constanta-Mangalia ,cred ca era necesar ca in compunerea trenului sa existe vagoane compartimentate si cel putin un vagon de dormit sau cuseta si nu vagoane etajate folosite la trenurile ptr. navetisti....sunt totusi 13-14 ore de parcurs. Ma intreb de ce nu s-a analizat si o varianta de legatura directa prin Brasov cu trenul Brasov pl. 07.35-Bucuresti pl.10.20 -Constanta sos.13.00, in aceasta situatie plecarea din Sibiu putandu-se efectua in jurul orei 04.30, drumul pana la mare fiind de doar 8,5-9 ore!!!
Raspunde

Sibian 100%

Acum 6 ani

Mergem sa vedem toata Oltenia cu trenul spre mare.Anul trecut am venit cu acest tren de la mare,am facut 14 ore cand cu fata ,cand cu spatele,de vreo 5-6 ori s-a schimbat directia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus