Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Ce porcării poți să mănânci la Zoo Sibiu de 19.000 de lei pe lună

Ce porcării poți să mănânci la Zoo Sibiu de 19.000 de lei pe lună

În primele cinci luni ale acestui an Grădina Zoologică Sibiu a fost vizitată de 96.000 de oameni, dintre care 38.000 copii. O parte din toți acești vizitatori au simțit nevoia, la un moment dat, să mănânce ceva și în incinta grădinii există un singur ”restaurant”.

Restaurant e mult spus, deși ca spațiu, este cât se poate de decent. Produsele și serviciile sunt aproape o bătaie de joc la adresa vizitatorilor. De unde pornește totul? La sfârșitul lunii martie primăria Sibiu anunța într-un comunicat de presă că a organizat o licitație pentru a desemna un operator economic care să închirieze chioșcul și terasa unde se comercializează și produse alimentare din Grădina Zoologică. În urma licitației, câștigătoare a fost desemnată o firmă care s-a angajat să plătească 19.100 de lei pe lună, chirie. Ați crede că de banii ăștia serviciile sunt ireproșabile și că se poată cu fiecare client în parte ca și cum și-ar dori să mai treacă pe la ei?! Nici vorba! Filosofia a fost să pună prețuri cât mai mari și să profite de cine se nimerește.

Am fost să mâncăm la ”restaurantul” din Grădina Zoologică pe la jumătatea săptămânii trecute, într-o zi cu soare în care prima doamnă a României făcea jogging în jurul lacului. După ce am plătit trei lei pe biletul de intrare am fost plăcut impresionați. Cel puțin zona lacului și partea din stânga aleii principale, atât cât am văzut, este comparabilă cu orice grădină zoologică din Europa de Vest. Partea cu mâncare se află chiar în inima grădinii, prin urmare cam orice client vine la zoo ajunge și la ea. Terasa se vede că este relativ nouă și are mese cu scaune tapițate, oferă o priveliște superbă către lacul cu bărcuțe și are chiar geamuri pe o latură pentru cine vrea să admire animalele. Din păcate, lucrurile frumoase se cam opresc aici.

20160609_131700

Predomină chipsurile, sticksurile și tot felul de crănțănele la pungă. Plus băuturi carbogazoase și sucuri la prețuri peste cele din Piața Mare și Piața Mică. 6 lei o sticlă mică de Lipton Ice Tea. Au și un fel de meniul zilei, ceea ce se traduce prin cartofi prăjiți de ieri cu aripioare prăjite sau mici la grătar. Oferta este una de principiu, pentru că nu există nici măcar asta tot timpul. Iar salata este opțională, adică depinde de cheful vânzătoarei. Când am vrut să comandăm ni s-a spus că nu au aripioare și că micii sunt pe drum. ”Trebuie să ajungă, am vorbit după ei de ceva vreme”, ne-a spus vânzătoarea. Am cerut și o banală salată de varză, singura din meniu. ”Am varză dar nu avem salată!”. ”Și faceți, pot să comand?”. ”Dacă vreți dumneavoastră mă duc și fac”. Aproape că îi părea rău că are clienți!

20160609_133346

La băuturi nu se oferă și pahare, iar pe masa la care ne-am așezat rămăsese un carton din care mâncase cineva înaintea noastră. Nimănui nu i-a păsat să strângă. După vreo jumătate de oră a venit mâncarea. În tăvi de plastic cu farfurii de unică folosință și bucăți de carton pe care au pus micii și pâinea. Un mic costă patru lei, fără să primești pâine sau muștar. Muștarul ne-a venit într-o cutiuță din plastic pe care am plătit tot patru lei. Ce ar fi de spus despre niște cartofi prăjiți cu mici și salată de varză? Cartofii au fost prăjiți cu mult timp înainte, poate chiar cu o zi, iar chiflele erau tari și vechi și le-au încălzit înainte de a le aduce, ca să se mai înmoaie.

20160609_133340(0)

Pe cinci mici, două porții de cartofi prăjiți, o salată mică de varză și un suc la 0,5 l am plătit 46 de lei. Și a trebuit să așteptăm să le vină micii, după ce a trebuit să alegem ceea ce au din ceea ce oferă.

Oricum ai sta și ai privi situația, ceea ce se întâmplă la ”restaurantul” din Grădina Zoologică este o jecmăneală și o lipsă de respect la adresa vizitatorilor. Sibiul parcă avea alte standarde…

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

36 comentarii

Sandu r.

Acum 7 ani

Eu am mâncat un Burger. ..de tot kk-tul...in viata mea nu mai cumpăr de acolo..excepție fiind răcoritoare. ...
Raspunde

rica

Acum 7 ani

19100 ron chirie? 4000 euro? Nu pare cam mult? E normal sa aiba preturi astronomice. Sunt cheltuieli de 3000 euro sa zicem..ce profit sa scoti cand tu ai cheltuieli de 7000 din start..zic si eu..asta nu scuza calitatea tipic romaneasca
Raspunde

doar

Acum 7 ani

trebuiau sa se gandeasca cand au licitat, nu consiliul local e de vina ci hienele mafiei ce isi permit sa dea cu banii la licitatii ca apoi sa planga ca sconcsii...
Raspunde

sibianul

Acum 7 ani

Mare jecmaneala....vor sa se imbogateasca intr un sezon....ar trebui aruncati in lac cu tot cu patronii....niste tigani burtosi si slinosi
Raspunde

o.g

Acum 7 ani

sa intelegem originea lor, si marimea stomacului te deranjeaza? Nimic mai simplu, nu cumperi si treci mai departe
Raspunde

Tot un sibian

Acum 7 ani

Vina este exclusiv a primăriei sibiu, daca in caietul de sarcini nu ceri un istoric, o recomandare sau un plan a ce vrei sa faci pe spațiul public te trezești la licitație cu tot felul de buticari ( ca si cei de anul trecut din zoo) de la care sa fiți convinși ca doar servicii deplorabile primesc consumatorii . Păcat!!!!
Raspunde

J.C.

Acum 7 ani

Ma tot chinui sa inteleg unde e smecheria la afacerea asta. Are cheltuieli enorme si in afara de saptamana altfel si weekenduri e cam pustiu in gradina zoo. Atitudinea zeflemistica o inteleg ca e roman patronul.
Raspunde

A

Acum 7 ani

Sunteti siguri ca plateste chiria respectiva, nu ramane dator?
Raspunde

limbiu

Acum 7 ani

Teme agreate de onor redactia...Combate-ti fratilor ca-i slobod
Raspunde

DD

Acum 7 ani

chiria nu se plateste luna de luna, firma da faliment si data viitoare liciteaza cu alta firma!! Sper sa ii dea afara dupa primele 2 chirii neplatite, iar patronii sa nu mai poata licita pe viitor cu nicio firma! Oricum cred ca au relatii la primarie si se musamalizeaza totul.....
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Poate cineva sa-mi spuna, micii din imagine sunt mai gustosi cu ketchup sau cu mustar?
Raspunde

!

Acum 7 ani

cu mujdei (ca moda este fara), si cu mustar. la lacul rosu, dupa 6 mici cu sare am mai petrecut 2 zile la buda
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Cu intuneric, garantat!
Raspunde

Sache

Acum 7 ani

Am sunat eu acu' vreo doua saptamani la OPC sa fac o reclamatie(nb la marea firma de cur-ierat FanCURier) si-au zis sa revin a doua zi ca n-au masina sa se deplaseze la locatie...:)) Sa reclam OPC-ul unde m-as putea duce?
Raspunde

!

Acum 7 ani

..doar aproape in tot Sibiul este cam nasol cu restaurantele , astepti o ora pina iti vine cafeaua, ca pe timpurile impuscatului. Bine am mincat in muzeul satului, chelneri amabili si harnici, dar au mai trecut vreo 6 ani decind am fost eu acolo
Raspunde

Cici Namol

Acum 7 ani

Ticule, vrei mici si pastrama meseriasa? Baga una la XXL in parcare si vorbim dupa! Cu 10 lei te-ai scos ;)
Raspunde

unu sibian, acolo

Acum 7 ani

Nu latri dupa ce manci? sau miauni? :)
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Am trecut si eu pe la zoo si sincer mi-a placut ce am vazut,ce am mancat si cum am fost servita.Cel care a postat este o persoana frustrata sau cu rea intentie, chiar el a zis ce chirie imensa este acolo de unde sa scoata si oamenii respectivi chirie, cheltuieli??? Si app eu am baut apa pe centru cu 6 lei
Raspunde

Un client

Acum 7 ani

Mergeți în târg, dacă vă plângeți atât de prețuri, că acolo e mancarea ieftină. Nu pot să cred câtă răutate există!!!! Atâta timp cât patronii au de plătit chirie, care e destul de mare din câte văd, au dreptul să pună ce prețuri vor. Și eu am fost acolo de câteva ori și am fost mulțumită de mâncare, iar prețurile nu mi se par exagerate.
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

Va plangeti atat de preturi...v-a obligat cineva sa cumparati? Am fost si eu si preturile sunt afisate si surprinzator mi-a placut ce am mancat...si voi astia de aruncati in lac pe toata lumea, nu mai bine va aruncati voi? E mai simplu scapati de tot ce nu va convine la noi in tara :)))
Raspunde

Miki

Acum 7 ani

Bulangiilor, veniți la zoo să mâncați, s.au să vedeți anim as le? Animalelor!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 7 ani

Sunteti buni doar sa criticati si sa adresati insulte. Ca asa e romanul... dar sunt curios de un lucru, v-a placut mai mult cocioaba din inainte, asa cum aveau vechii patroni?? urata, nimic schimbat la ea de ani buni, cu un singur angajat si coada la clienti pana la cabanuta de inchiriat barci? Eu zic ca e vizibil cat au schimbat noii patroni in bine acel fast food.. si pana la urma, nimeni nu e obligat sa consume acolo, daca va tot plangeti de preturi.. Am fost de curand, si am fost placut surprins de schimbarea facuta, si chiar am fost multumit de servire si mancare.
Raspunde

Anonimus

Acum 7 ani

Niciodata nu poti impaca pe toata lumea. Romanul e vesnic nemultumit,. In pozele facute atat cartofii cat si micii arata bine.. Rautaciosilor.. Lasati oamenii in pace..
Raspunde

]

Acum 7 ani

,,oameni care n-au avut ce sa mance , ma ''probabil asa se gandesc,,si de asta manca orice,da' ce ,la, mata mancai mai bine? i am really trying,dear ,to do my living , please smile and be polite ... just look to your another kind of,ghm,ghm , in all the papers ;o, dear'',ar putea spune vanzatorul ,,who do you think in fact that you are? facandu-si vant cu un evantai facut dintr-o bucata din acelasi ziar ,la care parintele iubitor spune copiilor,,da, taticutule, azi este duminica si trebuie sa schimbam aerul...sau timbru de mediu,mamica o sa termine pranzul pana ne ducem acasa'',ah ,echipa Noastra scumpa si draga,soimii sibiului ,tot au ramas la fotbal in divizia b ,se gandeste cetateanul , savurand cu tihna o bere , de o suta de ori mai mult melancolic decat era mai demult
Raspunde

-

Acum 7 ani

cu Salata de varza ?...of, ce lipsa de imaginatie da ,draga, dupa ce nimeni nu mananca salata de varza, o strange frumos si o duce in secret la caprioare si la caprite sau la iepurasi sau la fazani si la prepelite
Raspunde

!!!

Acum 7 ani

Tipul/a cu articolul, daca nu ti-a placut cum arata cartofii si micii, de ce ai mai comandat? :)) Eu cred ca pozele facute de tine arata contrariul la ceea ce ai si scris!! Asa ca grija mare ca te contrazici singur/a.
Raspunde

No name

Acum 7 ani

De ce se vorbeste in articol de restaurant, cand se vede ca e fast food? M-a amuza nemultumirea celui/celei care a postat acest articol de defaimare, de a fii servit/ a in farfurii de unica folosinta. Ma intreb: trebuie portelan pentru mici? :))) Eu cred ca nu stii, domnule sau doamna, care e diferenta intre un restaurant si un fast food!!! Oameni rautaciosi ce sunteti..
Raspunde

grup de turisti

Acum 7 ani

suntem un grup de turisti si de fiecare data cand venim la sibiu mergem si mancam la acest restaurant cu 2 stele michelin. uitati-va in poze cum arata acesti mici fusion..... deja imi ploua in gura.
Raspunde

!

Acum 7 ani

poate doua gente michelin
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

În urma licitației, câștigătoare a fost desemnată o firmă care s-a angajat să plătească 19.100 de lei pe lună, chirie. Ați crede că de banii ăștia serviciile sunt ireproșabile și că se poată cu fiecare client în parte ca și cum și-ar dori să mai treacă pe la ei?! " Imi pare rau. dar nu gasesc logica acestei fraze. Pai banii ii dau, nu-i iau,,,,,Alo, Radio Erevan!!
Raspunde

Gelu

Acum 7 ani

Am fost acolo cu familia sa mancam intr-o duminica. Dupa, ne-am cufurit moale de era sa se crepe tronul o saptamana!
Raspunde

G. Ozar

Acum 7 ani

Noi la Sibiu ne stergem la ochiul maro cu hartie zewa, nu cu coceni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus