Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Străzile cartierului Dioda se închid pe rând de săptămâna viitoare

Străzile cartierului Dioda se închid pe rând de săptămâna viitoare

Administrația locală anunță că traficul rutier din zona cartierului Dioda va fi restricționat din prima zi a săptămânii viitoare, când sunt programate să înceapă lucrările de modernizare a infrastructurii. Accesul locatarilor va fi permis, dar cu restricții.

”Termenul de execuție a lucrărilor este până la sfârșitul lunii ianuarie 2017, dar constructorul își propune ca până la sfârșitul lunii noiembrie să modernizeze carosabilul, trotuarele și iluminatul public și să reconfigureze locurile de parcare. Dată fiind extinderea acestor lucrări, Comisia de Circulație a aprobat închiderea traficului în zona cuprinsă între bulevardul Vasile Milea, Calea Dumbrăvii și strada Oituz, în perioada menționată”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă remis ziarului Turnul Sfatului. Potrivit sursei citate, lucrările de modernizare vor afecta, pe rând, zone ”mai restrânse” ale cartierului.

Trei firme din Sibiu și mai multe tipuri de lucrări

Asocierea de firme formată din Terra Building, Drumuri și Prestări Construcții și Electro-Con Impex a fost desemnată câștigătoare a contractului de reabilitare a infrastructurii cartierului Dioda. Valoarea lucrărilor ofertate de firmele sibiene este de 3,9 milioane de lei (față de 5,04 milioane de lei, fără TVA, estimare înainte de atribuire). Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, străzile incluse în proiectul de reabilitare măsoară 1,6 kilometri. Sunt planificate pentru a fi modernizate parcări de peste 14.000 de mp, plus trotuarele aferente străzilor (mai bine de 4.500 de mp). Tubulatura pentru cablajul metropolitan (”coborârea firelor sub asfalt”) este proiectată pe o lungime de aproximativ 13 km. Perioada de garanție este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Andrei

Acum 6 ani

Normal ca in Sibiu se asfalteaza si se modernizeaza doar in centru, doar acolo se vede fala asta de 2 lei cu care ne mandrim si doar acolo vin turistii, restul care stam in cartiere mai marginase (Turnisor) suntem buni doar la plata impozitelor si dupa plecarea turistilor singurele chestii cu care ramanem sunt doar preturile mari si cateva strazi reabilitate din CENTRU. Doamna Astrid Fodor impreuna cu membrii consiliului local ar trebui sa mai lase din obiceiurile proaste mostenite de la domnul Iohanis si sa priveasca un pic mai departe de zona centrala a Sibiului , zone care lasa mult de dorit in ultimii ani.
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna ! Dacă locuiesc in zona se chiama ca stau la oraș ?
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Depinde de suprafata si de regimul de inaltime. Dar ca o regula generala, da poti plati impozit de nivel de Municipiu!
Raspunde

Elena

Acum 6 ani

Strazile din "centrul de la Dioda" arata mai rau decat cele de la periferia orasului. In sfarsit un obiectiv bun ales !!
Raspunde

klaus

Acum 6 ani

Elena are dreptate! eu am locuit in acel cartier dar si in prezent merg f des la un prieten iar aleile printre blocuri sunt dezastru de f multa vreme. dar ce sa faci,mereu exista si carcotasi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus