Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Astrid Fodor: Nu m-a surprins rezultatul PSD, pentru că cineva trebuia să fie pe locul doi

Astrid Fodor: Nu m-a surprins rezultatul PSD, pentru că cineva trebuia să fie pe locul doi

Primarul Sibiului susține că primul lucru pe care îl va face în calitatea sa de ales al sibienilor este un nou împrumut la BERD pentru asfaltarea a 30 de străzi de pământ. ”Dacă ajută Dumnezeu voi semna mâine sau poimâine contractul cu BERD pentru primele străzi cu care intrăm în reabilitare. Sunt primele două pachete cu 31 de străzi și dacă semnăm acum contractul vom începe de săptămâna viitoare șantierele. Sunt 31 de străzi, țineți cont, de pământ. Tot în zilele următoare vom semna contractul pentru Hipodrom II. Un cartier mare, care rezolvă foarte multe probleme”, a spus Fodor în cadrul unei emisiuni TSTV difuzată pe www.turnulsfatului.ro, săptămâna trecută.

Despre Sitterli

Legat de scorul obținut de fostul prefect al Sibiului, Ovidiu Sitterli, Astrid Fodor spune că nu a fost surprinsă, pentru că funcția pe care acesta a deținut-o l-a ajutat foarte mult la capitolul notorietate. ”Nu m-a surprins rezultatul PSD, pentru că cineva trebuia să fie pe locul doi. Spun asta pentru că domnul Sitterli a fost de patru ani de zile prefectul județului și i-a dat o anumită vizibilitate. Dacă ați observat, se organizează enorm de multe evenimente publice, depuneri de coroane, sunt foarte multe zile… Cam acesta este rolul și de a verifica legalitatea hotărârilor consiliilor locale. La unele ești mai atent, la altele treci fără probleme…”, a spus Fodor.

Nu l-a uitat pe directorul TURSIB

Primarul Sibiului nu a trecut ușor cu vederea nici prima încasată de directorul Tursib, Adrian Popa, de 10 mii de euro. ”Eu nu zic că e mult o primă de 10 mii de euro într-o societate care merge foarte bine. Dar ei se comportă ca într-o societate din vest, unde managerul ia această primă de performanță. E drept, se încadrează în prevederile legale, el are dreptul să ia această primă. Consiliul de administrație o aprobă. Dar nu cred că ai această obligație morală să-ți analizezi activitatea. Chiar dacă ești pe profit, nu asta e problema. Te gândești cum ești pe profit, ai făcut tot ce trebuie acolo? E normal să-mi dau? Eu n-am putut să cred. Am fost luată prin surprindere. Toată lumea își imaginează că dacă e societatea e subordonată primăriei, primarul și consiliul taie și spânzură. Adunarea Generală a Acționarilor sună foarte pompos, dar are atribuții foarte puține. (…) M-am trezit cu raportul de bilanț pe masă și poate și-au imaginat că nu citesc rapoartele. Propunerea a fost pusă în practică, bineînțeles că a primit banii. Era raportul pe anul 2015. Pentru performanțele anului 2014, plătite în 2015. Am crezut că nu citesc bine, am spus că nu se poate. (…) N-avem pârghii. Am făcut apel la toate comisiile de administrație să-și intre în rol, pentru că nu au doar rol decorativ. Sper ca aceste consilii de administrație își vor lua acest rol în serios”, a declarat Astrid Fodor în cadrul unei emisiuni TSTV.

Ce așteptări are de la viitorii viceprimari

Astrid Fodor a explicat clar care sunt cerințele ei pentru viitorii viceprimar al Sibiului. ”Eu mă gândesc la programul meu. Eu, dacă am venit în fața sibienilor, am venit cu un program și mi-aș dori să se realizeze și acest program se poate realiza dacă toți știm despre ce e vorba și dacă toți tragem în aceeași direcție. Eu cred că FDGR – PNL este alianța cea mai firească și cea mai normală. Mie mi-ar trebui acolo, pe post de viceprimar, un om care știe despre ce vorbim, un om pe care te poți baza. Un viceprimar va primi atribuții pe care trebuie să le urmărească. Să zicem în cazul domnului viceprimar Popa, eu îmi petrec jumătate din timp cu Direcția Tehnică. Imaginați-vă un primar care nu cunoaște aceste aspecte. Încă n-am avut discuții cu liberalii, aștept să vină ei cu un nume”, a spus, printre altele, Astrid Fodor la Turnul Sfatului TV.

Primarul Sibiului spune că în orice condiții noii viceprimari ai orașului vor trebui să uite total de politică. ”Viceprimarul din punctul meu de vedere ar trebui să uite că e membru de partid. Mi-aș dori ca partidele să se reformeze să-și dea seama că dacă tot pun politicul pe primul loc, până la urmă nu le va fi benefic. Trebuie să înțeleagă că în momentul în care ai fost ales primar, în momentul în care ai fost ales viceprimar, las partidul de-o parte și mă ocup de ceea pentru ce am fost pus acolo. Nu toată ziua să stea la ușa mea câte un membru de partid, să-i găsesc eu un job și să-i rezolv nu știu ce. Mai ales în primele zile după alegeri nu-și mai dau rând să-și rezolve problemele. După aceea se liniștesc”, a declarat Astrid Fodor.

În urma negocierilor cu liberalii, în funcțiile de viceprimari vor fi aleși Corina Bokor (FDGR) și Răzvan Pop (PNL).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Culae

Acum 8 ani

Buni' lasa-ne, ca tu oricum nu semnezi nimic!
Raspunde

CDS

Acum 8 ani

E... ,, buni'' pentru tine,daca ai 14 ani; pentru mine e de aceeasi varsta...; de aceea o intreb direct:,, buni'' ce planuri extraordinare mai ai? in 4 ani de primarita? Urmezi calea batatorita de ... ,,sefu''? D-tale ca ,, persoana fizica'' vorba lui Vanghelie, ai cateva terghete proprii? Astea fiind in afara de ...,,calea batatorita''? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Raspunde

prietenii lui Cindrea

Acum 8 ani

Unora le-ar fi plăcut să fii matale pe locul 2!
Raspunde

Romanul democrat

Acum 8 ani

Mai bine ieseai la pensie!
Raspunde

?

Acum 8 ani

Intreb si eu...Tursib nu e finantat si sustinut de municipalitate? atunci cum e "pe profit"?
Raspunde

Dorina

Acum 8 ani

Doamna primar nu stie decat sa indatoreze orasul . Nu poate accesa fonduri europene pentru asfaltarea si infrumusetarea orasului? Altii pot ea de ce nu poate?
Raspunde

v.aron

Acum 8 ani

Referitor la locul II, de fapt isi dorea ca PNL sa ocupe locul secund. Dar vointa sibienilor a fost alta.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 8 ani

Dacă doamna Hirea a promis gratuitate pe transportul in comun local , doamna Hastrid n-ar putea ieftini carburanții pentru cocalarii sibieni astfel încât cei ce-si puneau de 50 lei sa alimenteze aceeași cantitate cu 30 de lei de exemplu, cu tot cu berea la PET luată din benzinărie ?
Raspunde

nea' horsti

Acum 8 ani

Buna idee,cat ai IQ-UL?
Raspunde

e-manuela

Acum 8 ani

Buna ! Dacă iubi este un " bou de ardelean si dobitoc care este " iar eu " vaca prasziliana marș fa la ma-ta acas" rodul dragostei noastre cum ar trebui sa se chieme ?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 8 ani

Mai tripla coada de maimuța, te-ncumeti ? Te-as învața " sa înfrângi prin neprezentare " la scor de forfait, in maxim 5 minute, performanța care lui "honey" nu i-ar reuși nici in 10 vieți !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus