Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Examenul pentru permisul auto va avea patru probe: teorie, poligon şi traseu ziua şi noapte

Examenul pentru permisul auto va avea patru probe: teorie, poligon şi traseu ziua şi noapte

Deputatul PSD Florin Gheorghe a iniţiat un proiect de lege prin care intenţionează să modifice felul în care se poate obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte, transmite Mediafax.

"Examenul pentru obţinerea permisului de conducere constă în susţinerea unei probe teoretice de verificarea cunoştinţelor şi a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor şi a comportamentului, corespunzăror categoriei de permis solicitat", potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputaţilor.

"Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând" a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

Deputatul a motivat iniţierea acestui proiect de lege prin reducerea numărului de accidente de circulaţie datorat slabei pregătiri a şoferilor, situaţie datorată relaxării condiţiilor de obţinere a permisului auto.

"În ultimii 26 de ani condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS", a afirmat Florin Gheorghe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Ioana

Acum 6 ani

Si proba bunului simt?
Raspunde

Nicoleta

Acum 6 ani

Ar trebui un proiect de lege care sa elimine total PSD-ul. Sunt si sunt degeaba. Multi si ....
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna ! Persoanele care pot face dovada ca sunt "experte " la probele practice in traseu si pe timp de noapte , pot susține doar celelalte 2 probe respectiv teoria si Poligonul in vederea obținerii permisului ?
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Accidentele din Romania se datoreaza in cea mai mare parte, infrastructurii subdimensionate si prost intretinute. Degeaba incearca burtosii sa dea vina pe soferi. Chiar si acum, examenul auto mi se pare arbitrar, ca la vizele de SUA, nu stii daca-l iei sau nu, indiferent de modul in care conduci. Presa ar trebui sa scrie despre mafia din scolile de soferi si despre examinatorii care dau aproape oricui un carnet pentru 2-300 de euro. De regula, cine nu plateste, ajunge de da examenul de 5-6 ori, si ajunge oricum la aceeasi suma. Timp in care banii nu mai merg la examinator, ci in buzunarul patronilor scolilor de soferi.
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

In concluzie: - pentru ca e mafie in scolile de soferi dar nimeni nu face nimic si se pot lua carnete a la PH; - pentru ca infrastructura este subdimensionata si din alta era geologica; - pentru ca examinarea ti se pare arbritrala; trebuie sa facem examenul cat mai facil pentru toata lumea :)!
Raspunde

sibianu

Acum 6 ani

o prostie comunista asta era pe tinpuri sa faca autostrazi si drumuri PSD =PCR
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

În primul rand sa se rezolve problema cu șpăgile, asa se ia permisul la Sibiu, nu dai bani nu te trece și îți expira dosarul și tot trebuie sa dai 300 de euro ca sa ți-l dea.
Raspunde

io de la tara

Acum 6 ani

proba de condus pe autostrada nu se introduce?...ah..ma scuzati..noi in Romania nu avem autostrazi...
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

o tampenie ! asta e propunerea astuia : o tampenie ! accidentele au alte cauze de fapt si nu pregatirea insuficienta a candidatilor ! deci dupa chestia cu intrebarile din mecanica care sunt total degeaba ca doar omul nu vrea sa isi deschida service auto ci vrea si el permis de conducere mai vor si chestia asta cu examenul de noapte ! pai hai sa simplioficam putin toata matzaraia asta : sa luam exempli di SUA din aviatie ! nu ai voie sa conduci masina dupa apus decat dupa macar un an de experienta la volan asa cum pilotii amatori din SUA nu au voie sa piloteze dupa apus ! daca chiar vrem sa nu mai avem accidente asa de multe si sa nu mai obtina permis oricine atunci inaspriti fratilor testele psihologice ! doar asa veti vedea cine e un potential pericol la volan ! cele care se fac acum au cam aceeasi valoare cu jocurile acelea pe care le intalneam cand-va prin ziare ...
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

foarte buna initiativa in conditiile in care vezi aproape in fiecare seara cel putin un incepator fara faruri, sau unul care nu stie sa parcheze lateral si o lasa cum apuca, nu mai vorbim de circulatia de pe autostrada, atata cat este ea unde multi nu stiu cum trebuie sa procedeze in zonele unde este o intrare de autostrada. Asa ca este binevenita aceasta initiativa si suplimentar si condus pe autostrada ca sa fie pachetul complet exact cum este si in tarile civilizare gen Germania, Austria, Franta si altele... Suplimentar ar trebui insistat pe parcari si locurile in care ai voie sa parchezi ca de cand s-a oprit ridicarea masinilor este haos cel putin in Sibiu si fiecare parcheaza unde apuca fara sa mai conteze ca blocheaza sau nu circulatia...
Raspunde

EU

Acum 6 ani

Avind in vedere infrastructura din Romania,propun o singura proba:sa se dea examenul pe o pista de cros
Raspunde

Adolf

Acum 6 ani

Solicitam dizolvarea PSD !
Raspunde

Hideg

Acum 6 ani

Credeti o rezolvare cu atatea probe la traseu sunt soferi de zeci de ani soferi si nici acum nu stiu sa faca o parcare laterala atunci au pretenti de la un ancepator
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus