Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Întâlnire pentru o Piață a Aurarilor curată, liniștită și turistică

Întâlnire pentru o Piață a Aurarilor curată, liniștită și turistică

Astăzi, de la  ora 18, Fundația Heritas îi invită pe locuitorii Pieței Aurarilor să se întâlnească în această piață centrală pentru a se cunoaște și pentru a afla problemele cu care se confruntă.

"Proiectul  O comunitate pentru Oraşul de Jos reprezintă dorința de a educa, mobiliza și de a consolida o comunitate pentru a putea salva patrimoniul istoric construit din orașul Sibiu, respectiv Piața Aurarilor despre care un site de călătorii menționa: Purtând amprenta Evului Mediu, Piața Aurarilor așteaptă să fie re/descoperită de turiști și pusă în valoare. Dacă vrei să descoperi Sibiul istoric, Piața Aurarilor nu poate fi ocolită, își motivează acțiunea organizatorii evenimentului.

În cadrul acestui proiect se vor desfășura o serie de activități cu locuitorii Pieței Aurarilor: discuții, petreceri şi ateliere menite să consolideze relaţia dintre locuitori, dar şi relaţia acestora cu ONG-urile sibiene şi administraţia locală.

Proiectul face parte din Agenda Comunității 2016 și este cofinanțat de Primăria Sibiu.

13445639_501759203345911_5360795841477739525_n DSC_2298

DSC_2303

13432152_501759206679244_4529519698073562536_n

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

joseph

Acum 7 ani

Sper sa apara si Stan la acest brainstorming...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna ! Ma bucur sa aflu ca cineva din acest oras doreste sa redea acestei piete "farmecul" din perioada antebelica. Aceasta se chiama ca si noi " fetele" ne vom recupera statutul specific acelei perioade ?
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

E plin de tigani acolo. Pana nu sunt relocati nu se va putea face nimic acolo.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Piata, pasajul si stradute adiacente sunt de un pitoresc, valoare istorica si arhitecturala (dpdv al evolutiei, nu neaparat estetic individual) extraordinar !!! Fara cea mai mica exagerare ! E cu siguranta unul din cele mai pitoresti si turistice colturi ale orasului vechi. Din pacate plin de masini , lucru observat si de turisti, si locatari care nu au habar in ce locuiesc: cum se termina pasajul spre piata, tot mereu o fereastra e deschisa si bubuie manele, rareori alt gen muzica, ''reabilitare'' partiala etaj parca la nr. 9 (ultima poza, dreapta), ruina pe colt cu Movilei - o casa de exceptie care prezinta urme picturi exterioare secol 16, vechile cadre ferestre. Zona asta ar trebui sa fie o BIJUTERIE ! Si plin de mici magazine si cafenele cochete (fara terase-cort)
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

PS e singura zona din oras care aduce cu unele stradute din Praga, mai ales strada Targului
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Alo, Alo, Tanepidul ? Tlimite-ți fa log talfalea , tcloafa teculitta ale ialati o clisă de petta !
Raspunde

-

Acum 7 ani

tangti olamgpia ,urechea parlita se ofera numai ! inainte de craciun,fara sa stai sa te miorlai ca s-a dat jos de la fenomenala ta de intertesere in subconstientul paginii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus