Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
-0°C

Picaso cu un ”s”. Poate cele mai bune coaste din oraș

Picaso cu un ”s”. Poate cele mai bune coaste din oraș

 

Eu, dacă aș face un șnițel, ar fi cel mai bun din țară. Asta zicea timp de vreo șase luni, pe prima pagină într-un ziar de sport, chef Florin Dumitrescu. De aici am dedus că omul e foarte pregătit și pe orice pune mâna, neapărat iese aur curat. Adică sarmale, chiftele, ciorbă de burtă sau mousse de ciocolată cu trifoi. Orice.

Într-o vreme, l-am suspectat pe Bogdan Roman, sibianul care a participat la prima ediție, dacă nu mă înșel, a emisiunii Master Chef, de același lucru. Că se crede chef în toate, expert în orice. I-am încercat diverse sortimente de pizza, pe când funcționa ”Vicini” în Șelimbăr. (S-ar putea să funcționeze și acum), dar nu m-au dat pe spate cu nimic. Dimpotrivă. Mi s-a părut că încearcă ceva ce n-ar trebui încercat niciodată. Să deturnezi întregul înțeles al pizzei și să-l bagi pe o nișă. A celor care ar mânca și spanac cu dulceață și ardei iuți. În sfârșit…

Am intrat săptămâna trecută în pub-ul Picaso, de pe strada Justiției. Ajuns la locul faptei, am înțeles că proprietari sunt soții Roman. Bun. Cu un nod în gât că va trebui să-mi zic părerea sinceră despre preparatele unui om foarte fain, am cerut o porție de coaste de porc, sau ”sticky ribs” și ”sicky wings” sau aripioare și pulpe de pui.

restaurant Picaso

Localul nu mă atrage cu nimic. E la demisolul unei case, loc ce-a adăpostit și o clătitărie, vreme de câțiva ani. Înăuntru e întuneric, mobilat cumsecade, dar nu ar fi o destinație pentru un flămând. Afară, pe terasă, e mai OK. Meniul nu e deloc generos. Pe lângă cele două preparate încercate de noi mai sunt ceva salate și un mic dejun. Atât. Pentru mine, asta a fost un semn bun. Omul ”bun la toate” s-a limitat doar la ceva pe care se va concentra puternic. Și așa a fost.

Am comandat Sticky Wings şi am înţeles, după ce le-am primit, care-i faza cu sticky-ul. Scăldate într-un sos dulceag, ţi se lipesc de degete. Ceea ce nu-i un lucru rău, desigur. Platoul a fost completat cu o porţie de cartofi wedges (alternativa era cartofi pai, adică insipid). Wedges sunt buni, gustoşi şi aromaţi. Iar aripioarele, fragede, fructate, aşa cum sigur nu le-aş fi nimerit acasă. Nu mai ţin minte câte aripioare erau pe platou, pentru că le-am mâncat în timp-record. Mi s-a părut că depistez un accent de scorţişoară, dar ospătarul mi-a infirmat teoria. Nu părea, însă, deloc stăpân pe subiect şi s-a oferit să cheme bucătarul pentru explicaţii. Am refuzat oferta, mi s-a părut chiar prea de tot. Dar poate s-a documentat între timp, aşa că vă recomand să-l mai întrebaţi o dată, aşa, de farmecul verificării.

Apocalipsa cerului gurii a venit însă la costițele de porc. Cred că au fost migălite, mângâiate, îmbăiate, înmiresmate cel puțin o jumătate de zi. Delicat de crocante pe margini și moi, dulci și fragede în interior costițele te îndeamnă să mai ceri o porți. Și o poți face liniștit, pentru că nu costă decât 24,5 lei și au jumătate de kilogram, cu tot cu cartofi. La costițe am atașat o porție de cartofi pai și rău am făcut. În schimb, sosul barbecue a fost făcut parcă de gospodină ce s-a pregătit un week-end întreg pentru grătarul ce va să vină. Clar făcut în bucătărie se simte de la o poștă diferența față de un produs comercial. Simți omul.

Picaso poate deveni genul acela de loc departe de orice vad comercial, pe care-l cauţi doar când ai poftă de costiţe sau de aripioare din alea de care ţi se lipesc degetele şi, în loc să cauţi şerveţelul, te apuci să le lingi.

Am plătit pentru cele două porții de carne și cartofi, plus două sticle de apă 54 de lei. Merită.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Papion

Acum 6 ani

Bravo Bogdan si Anca. Felicitari :D
Raspunde

Drian

Acum 6 ani

Nu arata în foto prea apetisant... dar descrierea momentului va face din mine un client
Raspunde

dorel

Acum 6 ani

M-am ghidat si dupa alte cronici de ale tale si a fost ok. Da-i inainte. Astept in fiecare saptamana cronica.
Raspunde

-

Acum 6 ani

please ,dear,change the photo of this two dishes,thank you, it was so good,but ,if you don't mind what might i have for dessert?
Raspunde

Client dezamagit

Acum 6 ani

Cu siguranta, nu sunt cele mai bune coaste din oras, nici pe departe! Nu stiu cum i s-au parut autorului aromate pentru ca au fost de-a dreptul fade. Atat sticky ribs....care numai sticky nu au fost, cat si hot ribs - picante, intradevar, dar la fel de fade...cartofii prajiti din punga. Singurul ok a fost sosul. Nu mai zic ca oliviera nu am primit. S-au gandit probabil ca, daca localul apartine unui participant la masterchef, nu mai sunt necesare alte adaugiri, mancarea fiind perfecta. Ca sa citez din articol, curcubeu pe cerul gurii ;)))) Oricum, pe mine nu m-au convins. Been there, done that, dar a doua oara nu ma mai prind...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus