Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Averea președintelui. Iohannis a câștigat 83.000 lei din vânzarea cărţilor "Pas cu Pas" şi "Primul Pas”

Averea președintelui. Iohannis a câștigat 83.000 lei din vânzarea cărţilor

Averea preşedintelui Klaus Iohannis este mai mică faţă de anul trecut, din declaraţia sa fiind eliminată casa din Sibiu pe care a pierdut-o definitiv în instanţă, în schimb şeful statului a câştigat aproape 83.000 lei pentru cele două volume autobiografice "Pas cu Pas" şi "Primul Pas".

Potrivit declaraţiei de avere, care a fost publicată marţi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis deţine cinci case în Sibiu, în loc de şase, după ce, la sfârşitul anului trecut, a pierdut definitiv în instanţă unul dintre imobilele pe care familia le avea în proprietate la preluarea mandatului, informează Mediafax.

Astfel, şeful statului are două apartamente, dobândite în 1997 şi 2001, prin cumpărare, la care se adaugă alte trei case, dintre care două cumpărate în acelaşi an, 2007, şi una dobândită în 1992 prin donaţie/cumpărare.

Preşedintele nu deţine obiecte de artă sau bijuterii în valoarea de peste 5.000 de euro şi nici autoturisme.

Familia prezidenţială a câştigat din chirii cu aproximativ 20.000 de lei mai puţin, adică 119.920 lei în 2015, faţă de 139.970 lei în 2014.

Potrivit declaraţiei de avere, Klaus Iohannis are în conturi 295.000 lei. În declaraţia de avere depusă în iunie 2015, Klaus Iohannis avea în conturi bancare 135.00 euro, 9.000 USD şi 161.000 lei.

Din postura de şef al statului, Klaus Iohannis a încasat 133.879 lei. Soţia sa, Carmen, a încasat un salariu annual de 22.554 lei, cu 7.839 de lei mai puţin faţă de anul precedent.

De asemenea, Iohannis a declarat că a câştigat 82.844 lei de la Editura Curtea Veche Publishing, pentru drepturile de autor pentru cele două volume autobiografice "Pas cu Pas", lansat în noiembrie 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, şi "Primul Pas", lansat după câştigarea acestora.

În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

19 comentarii

Micul Muci

Acum 6 ani

Propun o subscriptie publica pentru Cumintenia Cotrocenilor,in valoare de 20000 lei plus una bucata casa.
Raspunde

Aleinad

Acum 6 ani

Enorm de mult ca drepturi de autor, pentru o carte pe care, se stie, nu a scris-o domnia sa personal! Sunt curioasa ce scriitor roman castiga atata dintr-o carte scrisa cu sudoare...
Raspunde

...

Acum 6 ani

Exact! Altcineva a scris cartea. L-a scăpat gura odată pe Radu Vancu, apoi a revenit asupra celor spuse... Degeaba, noi cititorii, lui Vancu desigur, am început să ne îndoim de paternitatea cărților dlui președinte. oare cel care a asamblat cartea cu ce s-a ales?
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Cam sarantoc....fata de dictatori si unii presedinti sau premieri UE.
Raspunde

PS

Acum 6 ani

Ar fi interesanta o comparatie a averii tuturor celor ce sunt mai vocali pe scena politica: Dragnea, Ponta, Tariceanu,Base...cred ca presedintele are mai putina avere si de aici aerele de superioritate ale celorlalti mentionati ca, de, nu-i din " trupa" lor.
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Cine stie cati bani o fi depus klaus-giratoriu-6 case prin Austria sau Germania?
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Ia spune "Zorro" duci lipsa de imaginatie de-mi furi pseudonimul? Citesc mai departe ziarele si comentariile. Inca mai sunt activ si in viu. Nu trebuie sa-mi iei locul.
Raspunde

Brian Loman

Acum 6 ani

Bravo lui, scrieti si voi carti. Sau poate frustratilor nu sunteti in stare nici macar sa cititi ce scriu altii, daramite sa mai si scrieti.
Raspunde

-

Acum 6 ani

deocamdata ,nu pot... caci nu am memorii ... ca sa ma inspire pentru un certificat de nastere... de uz extern
Raspunde

-

Acum 6 ani

deocamdata ,nu pot... caci nu am memorii... ca sa ma inspire ,,, pentru un certificat de nastere de uz extren
Raspunde

siby

Acum 6 ani

....poate are o inspiratie de moment si doneaza banii pentru scopuri caritabile....in multe alte sensuri este lipsit de inspiratie din pacate!!!
Raspunde

-

Acum 6 ani

ia r o m a n e a s c a o,if you love me i'll love you twice i'll fill for you the sky with love than,,, than you will be twice but i ... 'll be once ...
Raspunde

...

Acum 6 ani

Ce zâmbet fals, de colgate are dna Johannis în fotografia din fundal!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Ce zâmbet fals, de colgate are dna Johannis în fotografia din fundal!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Revin... Despre o casă/vilă în Miami, Florida nu se știe nimic?
Raspunde

Alzara

Acum 6 ani

Despre cea a hinului vecerdea zici?ala ce sifoneaza bani cu turneul ala de 2 bani de tenis de la Pamira?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus