Miercuri,
21.10.2020
Partial Noros
Acum
-2°C

Duminică, la prânz

23 Iunie 2016 09:08

Duminică, la prânz

Duminică, la prânz, undeva după sărbători, când oamenii sunt goi prin buzunare, plictisiți de viață și majoritatea în refacere, la cura de început de an…

Un client, plictisit și el, mă-ndeamnă să-l duc acasă, taman într-un cartier de la periferie, unde nici în zilele bune nu ai clienți. Așa că rămân singur și la propriu și la figurat. Mă delectez cu un pic de Deep Purple așteptând miracolul să se întâmple. Privesc cu stupoare și văd că a trecut un ceas de când nici măcar o vietate nu a trecut pe aici.

Taximetria, e o loterie. Când e să ai noroc, te ia clientul din mijlocul cozii… Hotărât lucru, ziua e ratată. Și cum nu vreau să îmbătrânesc acolo, o iau așa, cătinel, cătinel spre… civilizație. Nu fac două sute de metri și, fericit trag la bordură unde o băbuță pe cât de simpatică pe atât de agitată, mă face să opresc.

- Maică, fi așa bun și dă cu spatele pe străduță să-mi iau un bagaj.

Mă conformez imediat, în timp ce băbuța – cică – mă dirija. Bagajul cu pricina se afla jos, lângă pom și nu era altul decât…moșul. O undă de nervozitate îmi străbătu tot corpul, dar imediat îmi revin, când o aud pe agitata băbuță:

- El nu bea maică, da am fost la un botez și a scăpat un pahar în plus.

Moșul – simpatic de altfel – era îmbrăcat la costum și cravată, numai că se îndrăgostise de pomul unde băbuța, (perversă) îmi spusese că are bagajul.

- Ajută-mă, maică, să-l ridic și îți plătesc dublu…

Cum am inimă de mamă, deschid ușa din spate, îl iau pe moșneag de subțiori ca pe o păpușă și îl parchez în dreapta spate. După un oftat cu subânțeles, băbuța îmi ordonă:

- La Cedonia!

Ca prin minune, moșneagul de transformă într-un veritabil haiduc și strigă:

- La Bulevaaaaaardd copilee, io vreau să mai beaaau!

Băbuța, autoritară și de data asta tare nervoasă, îmi spune

- La Cedonia, eu plătesc!

El, ”Bulevaaaaaaaarddd”, ea ”Cedonia”. Așteptând culoarea verde la un semafor, băbuța strigă cât o ținu rărunchii…

- Taci în p---a mă-tii cu Bulervardu tău, că îți dau omoru acasă!

Strigătul disperat al babei, se răsfrânse eîn urechea mea, exact atunci, când trebuia să plec de pe loc.

-Era să fac accident doamnă, ai înnebunit? De ce urli în halul acesta?

Nu a mai apucat băbuța să-mi răspundă, că aud o voce sfioasă din spate, care –mi șopti la ureche.

- La Cedonia, șefule !

Din acel moment, liniștea duminicii de la prânz, își făcu iar loc în mașina mea. Parcă îmi părea rău că am strigat la băbuță, îmi părea rău și de moșul care, - jur că în acel moment -, își dorea să fie în altă parte… am ajuns, ceasul de taxare, arată unsprezece lei. Băbuța se caută prin poșetă, iar din spate văd o mână, care îmi întinde douăzeci de lei și-mi spune:

- Ia-i pe toți, copile! Bine că ai făcut-o pe p---a asta să tacă, io de «patruzăci» de ani m-am chinuit și n-am reușit!

O rază de soare, a intrat în ”tomobilul” meu galben… Cine a spus că duminicile la prânz… sunt monotone?

Comentarii

7 comentarii

...

Acum 4 ani

Ole, pui la virgule de citesc numai cu sincope. Oricum, ai invins , esti ca inundatiile, cand e sa vina nu le poti opri.
Raspunde

-

Acum 4 ani

Albania a fost descalificata ?si Turcia inca? o... bine ,draga, ca am vandut nationala romaniei la timp timbru de m e d i u ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,,.,.,.,,,,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,., ciorba de cartofi cu rantas stins cu bulion si dreasa cu ou si cu lapte ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
Raspunde

CSB

Acum 4 ani

Bestial... de viata... incolo merem...
Raspunde

J.C.

Acum 4 ani

Cel mai taximetrist dintre semidocti.....
Raspunde

Pravale Baba

Acum 4 ani

@TurnulSfatului. Stimati redactori, in calitate de fier betonist va pot trimite si eu articole despre aventurile mele zilnice? Cu promisiunea ca o sa le publicati!
Raspunde

#diva

Acum 4 ani

@pravale baba ce nu stii tu este ca dl baltes a lucrat in presa inainte de a fi taximetrist.asa ca pentru a-ti rapunde, nu, in calitate de fier betonist nu poti sa trimiti nimic.eu nu ti-as da nici voie sa votezi :)))
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Nu face discriminări! Fierar-betonist e o meserie ca oricare alta! La fel de importantă ca taximetria... Și de ce o fi plecat dl. Balteș din presă dacă e așa de talentat?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus