Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Întâlnire de gradul III. Deținuții pot fi luați mâine la întrebări, la Sibiu

Întâlnire de gradul III. Deținuții pot fi luați mâine la întrebări, la Sibiu

Mai mulți deținuți, dar și angajați din cadrul unui penitenciar, vor putea fi luați mâine la întrebări de orice curios. Întâlnirea este organizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, iar sibienii au acces liber la eveniment.

Deținuții vor veni în fața curioșilor marți, 28 iunie, de la ora 10, la facultatea de Științe Socio-Umane de pe bulevardul Victoriei.

Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată. La Sibiu vor ajunge deținuții și angajații de la Penitenciarul Bârcea Mare.

Proiectul poartă denumirea de "Biblioteca Vie", în ideea în care în care "cărțile" sunt chiar angajați ai penitenciarului și persoane aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. "Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită, la care oamenii vin, împrumută, întreabă și descoperă fragmente de viață ale oamenilor-cărți, având astfel oportunitatea de a afla informații despre penitenciar, despre experiențe de muncă și viață din interiorul instituției penitenciare. Prin desfășurarea acestei activități se preconizează combaterea stereotipurilor și prejudecăților despre mediul de detenție, personalul de penitenciare și persoanele aflate în detenție, precum și stimularea comunicării și diminuarea distanței sociale dintre sistemul penitenciar și comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activități legate de viața socială a comunității, în spații neconvenționale, precum și promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar și a problematicii reintegrării sociale a persoanelor private de libertate", explică Florin Berar, inspector principal de penitenciare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

-

Acum 6 ani

hay ,mr.arafat ...nu te-ai casatorit cu vre -o romanca ,asa,ciuturie si sarantoca si care nu avea ce sa manance sau tot ce-ai venit in romania sa-ti faci pura rasa a marilor idei trancendentale? care , vezi asa,ca e cea mai frumoasa culoare in poezie din fostul caer,intre timp s-ar spune ca te pronunti cu mult mai bine in romaneste decat secolul trecut prin anii revolutie decembriste ,ti-ai pierdut cumva periutele de sistem si de aceea te-ai ascuns asa putin ,dupa cetatenia romana 100% romana? sau nu te mai purifici la 52 de ani la imparateasa de drepturile femeilor sau ai venit purificat gata si tu si ma-ta? din 12 milioane de lei donatie la lada ta ,vezi cat iti iasa castigul ca parte sau nu a tras mata la plan si tu si ea pe unde ai fost in originea ta si ai venit sa tragi un pic la plan in sec.XXI la noi cu peste 80 000 ,valoarea medie considerata ca acum nu trebuie sa-ti mai platesti timbrele sau nu i-ai scos si la ma-ta cetatenia romana si sta sa-i fie dor de o farfurie de hobeze ,fereasca Dumnezeu,si de asta ai venit in romania sa-ti cauti usturoiul iordanian ca aveai nevoie de el pentru salata de sfecla rosie cu hrean,ca daca-i pui un pic de usturoi jordanian iti creste T I E ideea si maretia la socoteala altora din romania ? R O M A N U L E ,al profunzimii toate !
Raspunde

-

Acum 6 ani

dar ,chestia asta mr.raed arafat cu ,,fuga de raspundere'' de unde ai luat-o din dictionarul uasit al mamei tale sau pila mamei tale sau de la beethoven ? si de asta cand injurai in romaneste la accident stiai sa te exprimi in aceeasi termeni mai bine chiar decat alti ? sau te-ai facut si meloman melancolic ca sa arati asa ,ca esti un domn sensibil? tu sau ma-ta s a u mata,care dintre voi santeti mai sensibili? stie ma-ta sa vorbeasca romaneste cand se duce sa cumpere paine sau cel mai bine i sta la ma-ta cand se duce si cumpara borgol ,nu se poate, ca s-a obosit acum degeaba sa vina cu fiu-sau in romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus