Sâmbătă,
08.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Indemnizațiile pentru mame cresc de astăzi. Procedura pentru prelungirea concediului

Indemnizațiile pentru mame cresc de astăzi. Procedura pentru prelungirea concediului

Regulile de acordare a concediului pentru creșterea copilului, potrivit cărora mamele vor primi mai mulți bani, se schimbă de astăzi. Pragul minim al indemnizației crește la 85% din salariul minim brut, adică 1.063 de lei, față de 600 de lei cât era până în prezent. Totodată indemnizația în cuantum de 85% din veniturile nete realizate se va acorda timp de doi ani și nu un an, cum este acum, transmite DIGI 24.

De asemenea, pentru depunerea dosarelor de prelungire a concediului pentru creșterea copilului, părinții nu vor mai trebui să stea în rând la ghișeele agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială sau la primărie.

Ministrul Muncii a explicat că mamele nu trebuie să stea la cozi pentru a primi indemnizația recalculată ci să completeze cererea online și să scaneze documentele necesare pe care apoi le trimite pe mail.

„Oricine are acces la email poate să trimită documentele solicitate prin email nu trebuie să ajungă la ghişeu. Trimite pe adresa pe care o avem la dispoziţie la fiecare agenţie judeţeană.Trimite cererea pe care o poate descărca online, o completează, scanează copia după buletin, adaugă documentele justificative, după caz, le trimite prin email. Cineva de la AJPIS, în ţară sau de la Iaşi, trimite numărul de înregistrare şi confirmare că a primit documentele şi din acest moment persoana nu are decât să aştepte prin poştă primirea documentului oficial că este înscris şi că primeşte indemnizaţia recalculată”, a explicat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus