Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Conducerea Tursib, din nou luată la rost. ”Domnule director, tot eu trebuie să explic legea?”

Conducerea Tursib, din nou luată la rost. ”Domnule director, tot eu trebuie să explic legea?”

Noua ședință a Adunării generale a acționarilor Tursib – adunare formată din membrii Consiliului Local Sibiu, singurul acționar al societății de transport în comun din Sibiu – a atras nemulțumiri atât din partea primarului Astrid Fodor, cât și din partea reprezentanților PSD.

Ședința vine la o lună de la o altă AGA, în cadrul căreia Astrid Fodor a cerut amânarea adoptării noii componențe a Consiliului de administrație al Tursib, motivul fiind prima de 10.000 de euro aprobată de vechiul CA directorului Adrian Popa, pentru rezultatele pe anul 2014. Acum, Astrid Fodor s-a arătat din nou nemulțumită de prestația directorului Tursib, care a condus ședința AGA și care a prezentat noua componență a CA. În fapt, ”noua componență” înseamnă tot vechii membrii: Mircea Ovidiu (director de agenție bancară, propus președinte al CA), Daniela Chialda (membru al CA Tursib din 2012, director economic al SC Urbana SA), Nicolae Cornel Jucan (conferențiar universitar al Facultății de Științe Economice din cadrul ULBS, fost director al mai multor sucursale bancare) și Adrian Popa (directorul Tursib). Cel de-al cincilea membru propus a fi reconfirmat în CA al Tursib s-a retras. ”Domnul Herman Binder (inginer restaurator, administrator al propriei firme, fostul președinte al CA Tursib – n.r.) nu mai vrea să facă parte din CA, din motive personale”, a anunțat Adrian Popa, așteptând votul de confirmare din partea consilierilor locali. Astrid Fodor, primarul Sibiului, a intervenit înainte de acest vot. ”Dumneavoastră veți fi doar provizoriu în acest consiliul de administrație. Legislația s-a schimbat, încă nu s-au publicat normele de aplicare. După ce vor fi publicate, se va numi un alt consiliu de administrație. Domnule director, tot eu trebuie să explic ceea ce ar trebui dumneavoastră să explicați adunării generale a acționarilor? Dumneavoastră ar trebui să știți legea, nu eu”, s-a adresat Astrid Fodor membrilor CA, iar mai apoi directorului Tursib. ”Da, da, mandatul este doar până la sfârșitul anului”, a intervenit Popa, în completare. Până la urmă, consilierii locali întruniți în AGA au adoptat un CA format din patru membri.

”Și 1.500 de lei pentru o ședință nu e cam mult?”

Nici consilierul local Ioan Stroie (PSD) nu a scutit conducerea Tursib de reproșuri. ”Din actele prezentate rezultă că pentru noul CA ați deliberat vreo două luni. Și văd aici că fiecare membru al CA primește 2.000 de lei pentru a participa la o ședință pe lună? Cum, 1.500 de lei? Bine, și 1.500 de lei pentru o ședință nu e cam mult? Eu nu spun că ceea ce ați propus aici e ilegal, dar nu e imoral?”, s-a adresat Stroie lui Adrian Popa. Acesta a încercat să îl liniștească. ”Eu am renunțat la prima pe anul 2015. Nu o să mai iau nicio primă”. După care a intervenit și primarul Astrid Fodor. ”Consiliul de administrație a înțeles că nu se va mai acorda nicio primă, remunerațiile nu mai cresc”.

Citește și

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

ru

Acum 6 ani

Directorul general nu are dreptul să facă parte din. Consiliul de Administrație , deoarece el este cel care pune în aplicare hotărârile AGA conf.Legii 31/1999 republicată, iar contractul de mandat prevede si criterii de performanta.
Raspunde

Soso

Acum 6 ani

Felicitari Astrid. P.S. Eu ii ceream demisia acestui Director.
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Dacă lege nue ,ruşine nici atât ! Sfidare,numele tău e Consiliul de Administraţie .
Raspunde

un tanar

Acum 6 ani

altii muncesc o luna pentru 1500 si astia ii castiga lunar dintr-o sedinta...pacat ca nu iesim sa-i calcam in picioare, de 1500 de lei
Raspunde

Alt tanar

Acum 6 ani

Foarte corect
Raspunde

X

Acum 6 ani

Directorul asta nu avea ce cauta de la bun început în funcția pe care o are. Din 2006 omul are niște performante notabile: distrugerea transportului electric și valorificarea a tone de cupru, îngroparea unui simbol al orasului-burduf express. Alții ar promova astfel de valori. La noi se arunca la lada de gunoi. Din păcate acest director reprezinta produsul comunist al gândirii- rupem tot ce ne încurcă. A mai achiziționat în 2007 niște MAN uri FĂRĂ (!!!) podea joasă! Dar oare nu a fost ajutat în demersul lui? Nu de alta, dar îl consider prea prost sa facă toate astea de capul lui. P.S. Face parte și din CA Meditur, deci atenție! Mai papă și de acolo o pita.
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Distractiva polemica Primarie-Tursib.Ai putea crede ca dna Fodor a fost in ultimul deceniu pe o orbita circumterestra si concomitent geostationara pina la alegeri.Dupa aterizare(nicio legatura cu strabunica)a luat contact,de gradul III,cu meandrele concretului autohton.Usor-usor,sedintele CL Sibiu vor concura neloial Times New Roman si Kamikaze.
Raspunde

siby

Acum 6 ani

...cand urmeaza si directorul de la S.C. Piete S.A? Cred ca acolo sumele sunt la fel de 'neinsemnate'....
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

E mafia mare si la nea' Birt de la Cibin...cand face DNA-UL si aici o vizita?
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

eu chiar nu inteleg de ce jegurile astea au nevoie de bani sa mearga la o sedinta...in care oricum nu discuta nimic...
Raspunde

Toto

Acum 6 ani

S umflat orezul in doamna primarita. Pana acum a tăcut ca muta in hora, acum a devenit isterică... Tursibu chiar nu este o problema, gunoaiele din oras sunt...
Raspunde

alina n

Acum 6 ani

Prime ca prime, dar pe cand aer conditionat in autobuze sau macar geamuri care se deschid - in Bucuresti macar se schimba geamurile sa fie rabatabile. Pe cand vor fi doar autobuze mari - duble pe rute foarte aglomerate - traseul 1 care deserveste cartiere de blocuri , sau autobuzul 2 care deserveste cartier de blocuri Cei din conducere sau AGA sau consiliul local - le sugerez o sedinta sau o calatorie cu autobuzul la ore de varf in autobuz .... apoi discutii despre prime ...
Raspunde

anonim

Acum 6 ani

Doamna Primar Nu uitati ca dl Popa Adrian a fost numit de domnul presedinte al romaniei .primele nesimtite de performanta se iau din anul 2002 atit cit si directorul de la apa canal.dpc.si imi vine sa cred ca si dumneavoastra .doama primar. Pe cind angajati tursibului primesc salarii incepind de la 1250 lei palmasi si 1500 lei soferul de autobuz .pe cind tesa 2500 lei -6000 lei.deci performanta din tursib este facuta de tesa.consiliul de administratie si director
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus