Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Lideri

Există o veche pildă care spune „pune un om șef ca să vezi exact cine e”. Pilda nu se referă la competențele omului ci la trăsăturile sale de caracter. La început de drum orice om își folosește la maxim trăsăturile morale pentru a impresiona. Simplu și logic. Cine știe că nu le are din născare sau din educație le mimează. Uneori mai bine alteori mai slab. Dar se străduie. Pe măsură ce se avansează în ierarhie încep să apară diferențele între mimi și cei care au această fibră morală. După care în vârful piramidei iese la iveală adevăratul caracter.

De-a lungul vremii am asistat la multe înșelătorii. N-are sens să mergem mai departe de Adrian Năstase, în spatele său a rămas doar istorie pentru manualele viitoare. De atunci încoace mulți ne-au înșelat mimând. Băsescu, Ponta, Arafat, o întreagă pleiadă de miniștri și ministrese, practic, îți rămân libere degete la o mână dacă te apuci să-i numeri pe cei care nu te-au păcălit ca la alba-neagra într-o parcare de TIR-uri pe marginea drumului. Pentru că „pune un om șef ca să vezi exact cine e”. Liderii ultimilor 15 ani ne-au înșelat cu dexteritate de șuț.

În noiembrie reluăm jocul de-a prostul și prostitul. Din nou, noi suntem pe partea greșită a combinației. Băieții deștepți mută paharele mult mai repede decât putem urmări noi. Uite țara, nu e țara. Iar noi ne-am pus toate economiile pe marginea bordurii cu 1% speranță că vom câștiga. Tabăra bunului-simț e numeroasă dar nu are lideri. E ca un război în care de-o parte sunt doar generali și de cealaltă doar soldați. Unii știu exact ce e de făcut, ceilalți sunt mulți dar habar n-au ce front să atace. Potențialii generali sunt puțini și nu par să își asume vocal conducerea armatei. Cred cu tărie că decizia lor depinde de sprijinul pe care îl vom arăta până la momentul asaltului final.

Țineți minte că acum o lună un candidat a câștigat alegerile locale din arest cu 70% din voturi. Cred că e ultima noastră șansă înainte să predăm definitiv țara.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2316

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Dacă un președinte de CJ se ocupa de probleme de semantica putem afirma ca "încearcă "sa mimeze actul de guvernare ?
Raspunde

...

Acum 7 ani

Faptul ca 70% au votat cu parnaiasul confirma o anumita distributie a populimii: -75% nu inteleg de ce exista; -20% isi pun intrebari; -5% ii conduc pe ceilalti 95%.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Domnia Voastră in care segment va încadrați , dacă nu e cu supărare ?
Raspunde

IlustrulCuPantofROSU

Acum 7 ani

Da in Deva nu ati votat un penal bai acesta?
Raspunde

Deontologul

Acum 7 ani

Iohannis nu a inselat nicio asteptare. Primo, nu are nimeni asteptari de la el. Secondo, o tine pe madama in primarie.
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Dumneavostra dl. Brylynsky sunteti evident vizionar:v-ati predat de mult! Mai aveti din cind in cind cite un puseu de personalitate in cazuri personale da' in rest nu-mi pareti ditamai bulldogu' de paza al democratiei,mai degraba un mim,daca-mi permiteti parafraza.De altfel,vechea pilda cu care va incepeti articolul este inexistenta,mai putin in imaginatia dvs;ma indoiesc sincer ca dacii erau atit de profunzi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus