Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Iohannis a rezolvat problema medaliilor retrase. A făcut-o nominal

Iohannis a rezolvat problema medaliilor retrase. A făcut-o nominal

Pentru a evita situația în care sportivi cunoscuți, precum Gică Popescu și Ilie Năstase, să rămână fără medaliile primite de-a lungul timpului, președintele a retras nominal decorațiile unor persoane condamnate penal. Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinipocpshi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

Ilie Năstase fusese decorat chiar de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”. Celor doi le-ar fi trebuit retrase decorațiile în situația în care ar fi făcut așa cum a anunțat inițial: toate persoanele condamnate penal, rămân fără decorații.

Conform Legii 29/2000, „calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in următoarele situații: a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decât cele prevăzute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Wadim Korneliu

Acum 2 ani

Cam tarzior, dar bravo Iohanis
Raspunde

Vasile Fometescu

Acum 2 ani

Normal, ii retrage decoratia cui nu ii place lui, nu pe baza de principiu sau macar de fapta. Doar razboiul lui e cu pesede, nu cu faptasii in general. Doar nu risca sa fie cineva din anturajul lui in situatia aia si sa fie nevoit sa ia masuri egale...
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 2 ani

Tara arde si baba se chiaptana!
Raspunde

Omul legii

Acum 2 ani

Mare jmecher sasu nostru ! Nu scapa nimic !!
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 2 ani

Mencinicopschi, geniilor. Iar nu merge google in "redactia" voastra?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus