Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Epopeea colectării selective la Sibiu: din nou contestații, din nou admise, din nou la Curtea de Apel

Epopeea colectării selective la Sibiu: din nou contestații, din nou admise, din nou la Curtea de Apel

Importantul contract de colectare selectivă și transport a deșeurilor din municipiul Sibiu și alte 21 de localități învecinate – estimat la o valoare de 192 de mil. de lei, fără TVA, pentru următorii opt ani – a depășit anul de când a fost scos la licitație. Și fără niciun rezultat: pentru a doua oară, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a anulat atribuirea contractului. Și tot pentru a doua oară, Asociația de dezvoltare intracomunitară (ADI) Eco Sibiu, apelează la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru a anula decizia CNSC.

Inițial, ADI Eco Sibiu a decis ca de colectarea selectivă și transportul deșeurilor din Sibiu și alte 21 de localități (orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, precum și comunele Boița, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Rășinari, Râul Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Tălmaciu și Vurpăr) să se ocupe Iridex Group, o asociere de firme controlată de fostul senator PC Corneliu Pascu. Asta se întâmpla în noiembrie 2015.

Atribuirea contractului a fost contestată de alte patru firme participante la licitație (Soma SRL Bacău, RER Oradea și Bratner Cluj-Napoca), iar CNSC a anulat atribuirea contractului către Iridex, decizie menținută în martie 2016 și de Curtea de Apel Alba Iulia.

În urma acestor decizii, ADI Eco Sibiu a decis în aprilie 2016 că SC Soma SRL Bacău este câștigătoare a contractului. De această dată, însă, decizia a fost contestată de Iridex Group și de celelalte două firme care au mai depus contestații și în trecut – RER Ecologic și Bratner. În a doua parte a lunii trecute, CNSCN a admis contestația celor de la Iridex Group și le-a respins pe cele ale RER Ecologic și Bratner. ADI Eco Sibiu, însă, a contestat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia CNSC, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru ziua de miercuri a acestei săptămâni.

”Contractul de delegare prin concesiune a activității de colectare şi transport a deşeurilor municipale are ca obiect principal colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie şi instituții, inclusiv fracții colectate separat (deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri voluminoase, deşeuri periculoase menejare şi deşeuri reziduale) fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori”, comunicat ADI Eco Sibiu
Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/05/29/gunoaiele-sibienilor-au-devenit-camp-de-batalie-cu-un-usor-iz-penal/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Daca scocioriti bine,e posibil sa gasiti si ceva explicatii,dl Deleanu.Recomand ca punct de plecare: http://www.adiecosibiu.ro/despre-noi.html
Raspunde

ECO

Acum 7 ani

Sibiu este o rusine in privinta colectarii selective a deseurilor. Este inadmisibil ca in 2016 in cartiere sa nu existe puncte de colectare selectiva "civilizate" pentru PET-uri, hartie-carton etc. RUSINE!
Raspunde

Cucurigu

Acum 7 ani

La mine sunt puncte de genul (hârtie, plastic și metal). Dar stați liniștit/ă fiindcă e tot degeaba. Foarte puțini au nivelul minim de educație încât să selecteze gunoiul pe care îl aruncă. Majoritatea aruncă totul la comun. Sau în cazurile chiar nesimțite aruncă menajerul la plastic sau la hârtie. Ca să nu mai zic de deșeurile provenite din materiale de contrucții care sunt aruncate în același loc cu menajerul. Poate încet încet, prin exemplul personal și prin atragerea atenție asupra subiectului se mai educă din ei. Doamne ajută!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

problema este presedintele ADI Eco..."sovaie"...la Sibiu ar trebui sa lucreze o firma din Ardeal...cei din Eforie Nord sau Bacau sa adune gunoaiele de la ei...ca au destule!!!
Raspunde

!

Acum 7 ani

Ciorile nu arunca nimic la gunoi, arunca tot cei ii deranjeaza pe fereastra, ori unde sint.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Ca ghini lie zasi uai balauachiesuli !
Raspunde

Hermann

Acum 7 ani

Pai eu zic sa gasim cauza problemei, pai logic Iridex apartine unui senator PC, deci Sivu de la CJ a tras sforile pt ei prin CS, nu? Deci este normal ca ceilalti pt care nu a fost facut CS sa conteste, eu zic ca acolo s-au intepenit lucrurile! Sa ne spuna Sivu cati bani baga in buzunar din aceasta manarie si care este legatura celor de la Iridex cu Sibiul? El, deci... Cine si unde s-a facut CS? Eu am raspuns la toate, dar asteptam...
Raspunde

Ana lui Manole

Acum 7 ani

Timpul a demonstrat ca nu ai dreptate. Uite ca nu a tras sforile nu stu ce senator. Dragule, dupa cum se vede influenta unui senator este nula pe langa banul pe care il da un prestator. SOMA a cerut cei mai multi bani ca sa ne ridice gunoiul. Si atunci de ce el a fost cel ales? De ce nu vechiul prestator care cunostea terenul si avea implementate solutii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus