Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Micile afaceri din Sibiu. Cocktail Philosophy, băieții care schimbă impresia despre ”barmani plictisiți”

Micile afaceri din Sibiu. Cocktail Philosophy, băieții care schimbă impresia despre ”barmani plictisiți”

Un proiect unic în Sibiu, născut din pasiunea continuă a trei tineri, asta înseamnă Cocktail Philosophy - Bar Solutions. Au început să prepare cockailuri la diverse evenimente ale prietenilor, apoi și-au dat seama că le place să facă asta și au luat treaba și mai în serios. Și-au deschis o firmă, iar apoi evenimentele au început să curgă.

 Paul Georgescu vorbește cu entuziasm despre ceea ce face de patru ani și spune că fără pasiune nu poți să faci asta. „Asta e rețeta de bază a succesului pe care îl avem. Pasiunea noastră se imprimă și se citește în fiecare băutură realizată. Odată ce ți-a intrat în sânge pasiunea pentru a crea și a mixa băuturi e greu să mai scapi de ea. La urma urmei, ceea ce facem noi e o artă”, spune Paul.

Ceea ce fac cei trei se numește ”mixologie” și este știința creării băuturilor și armonizării ingredientelor, iar Paul spune că pentru a putea crea băuturi ai nevoie de viziune. „Cocktailurile nu înseamnă să înveți 50 de rețete și apoi să le reproduci exact. E foarte important să interacționezi cu omul, să îți dai seama ce îi place și apoi să faci o băutură pe placul lui. Noi am pus accentul foarte mult pe interacțiunea cu omul și încercăm să schimbăm părerea oamenilor despre tiparul barmanului care este plictisit și arogant. De aici și denumirea de Cocktail Philosophy”.

 „Singura datorie e față de client”

 De evenimente cei trei nu duc lipsă, fiind chemați la nunți, botezuri, petreceri, team-buildinguri și de fiecare dată încearcă să prepare băuturi care să fie pe placul oamenilor. „Noi, la evenimente, de foarte multe ori ceea ce le oferim oamenilor sunt creații de moment,  pentru că știm exact regulile de bază pentru crearea unei băuturi, ne permitem să ne jucăm și să creăm ceva nou. Singura noastră datorie e ca clientul din fața noastră să plece mulțumit de paharul pe care i-l oferim, iar dacă asta se întâmplă, satisfacția noastră e maximă”, mai spune Paul.

Sunt la curent cu toate noutățile care se întâmplă pe plan mondial și consideră depășite cocktailurile în culori și flambate, tendința în acest moment îndreptându-se spre băuturi sănătoase. „Băuturi acceptate de organism, sănătoase, acesta e trendul acum, iar pentru noi contează foarte mult ce se găsește în interiorul paharului. Tocmai de aceea încercăm să folosim ingrediente de cea mai bună calitate, avem siropuri și piureuri de fructe pe care le facem chiar noi 100% și pe care le folosim în băutură. Noi ne preparăm siropul de ghimbir pe care îl mixăm cu o vodcă de calitate, cu lime proaspăt stors, cu gheață și sifon, iar calitatea se vede. Asta e filosofia noastră de bar și cu asta am câștigat foarte mult, pentru că avem foarte multe recomandări de la cei cărora le-am preparat băuturi la diverse evenimente”.

12027748_1059350680764724_8687483514560581531_n

 Un barman bun nu se măsoară în câte cocktailuri știe să facă

Chiar dacă internetul e la îndemână și se găsesc mii de rețete de cocktailuri, calitatea unui barman nu constă în reproducerea exactă a unor rețete. „Trebuie să simți, să ai fler, intuiție, astfel încât băutura să nu iasă nici prea dulce sau acrișoară, dar nici prea tare sau slabă. De exemplu, noi la un meniu de nuntă avem 14 cocktailuri, dar facem vreo 50, pentru  că atunci când vine omul la bar, interacționez cu el astfel încât să-mi dau seama exact ce ar fi pe gustul lui”.

Prepararea cocktailurilor e un trend în plină ascensiune, pentru că generațiile se schimbă, la fel și gusturile, iar atunci oamenii decid să încerce și altceva, în afara băuturilor clasice. În ceea ce privește prețurile percepute pentru un eveniment, acestea sunt în funcție de mărimea evenimentului. „Pentru un eveniment mediu, percepem 250 de euro, la care vor merge doi oameni pentru a prepara băuturile. Dacă crește numărul de persoane peste 250, implicit crește și prețul. Dar noi asigurăm această parte de preparare a cocktailurilor pe toată durata evenimentului”, mai spune acesta.

 Planuri de viitor

 Paul insistă pe ideea că dacă nu ai o pasiune care să te alimenteze energetic, nu poți face asta. „Sunt evenimente care încep dimineața la 8 și se termină noaptea și de fiecare dată avem emoții înaintea unui eveniment. Pentru noi ar putea fi doar un eveniment  din alte zeci la care am fost, dar trebuie să iasă bine pentru oamenii care ne-au chemat și pentru că, poate e cea mai importantă zi din viața lor. Nu ne permitem să întârziem sau să punem în pericol reușita nunții lor, pentru că de multe ori oamenii se bazează pe noi cu toată băutura”, spune Paul Georgescu.

11813301_382924068570312_2816115586089529223_n

Paul spune că își dorește ca în toamna aceasta să înființeze și o asociație în care vor face și câteva cursuri și o să încerce să creeze profilul  barmanului ”cocktail philosophy”. „Vom deschide curând și un bar, iar noi vom avea grijă de el. Pe lângă prepararea cockteilurilor, noi oferim și soluții de bar, de mentenanță, pentru cei care se confruntă cu provocarea de a deschide baruri în diverse spații”.

 Link Facebook cocktail philosophy

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Corina

Acum 7 ani

Bafta baieti! Faceti o treaba tare buna!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus