Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Puncte de vedere despre viitorul ministru al Educație. De la o ”moluscă”, la ”are toate calitățile”

Puncte de vedere despre viitorul ministru al Educație. De la o ”moluscă”, la ”are toate calitățile”

Fostul premier Victor Ponta l-a caracterizat în cei mai duri termeni pe Mircea Dumitru, propunerea primului ministru Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Educației. Pe de altă parte, deputatul PNL Raluca Turcan nu are decât cuvinte de laudă. ”Remanierea nu e nici de imagine, nici de fond. A schimbat niște miniștri necunoscuți cu unii la fel sau mai slabi. E o catastrofă administrativă. Îl știu pe unul singur, noi, oamenii politici, îl numim «Sluga». A ajuns rector pe vremea lui Băsescu, a venit și la mine, e unul fără cap, o moluscă. Mi se pare o caricatură de guvernare, e un timp pierdut, bani pierduți pentru România. Daca îl propune PNL pe Dacian Ciolos premier, nu e nicio problemă. Actuala guvernare seamănă cu cea a lui Emil Boc din 2009”, a spus Victor Ponta la România TV.

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan susține că decizia propunerii lui Mircea Dumitru la portofoliul educației este foarte bună, însă trebuie să aibă în vedere o listă de priorități. ”PNL privește cu încredere numirea domnului Mircea Dumitru în funcția de Ministru al Educație. Cursa noului ministru este contracronometru, dar domnia sa are toate calitățile pentru a fi o foarte bună alegere și pentru a reuși în obiectivele importante pentru educația națională. Prioritățile de grad zero care trebuie urmărite și asumate de cabinetul Cioloș în Ministerul Educației Naționale sunt: Finalizarea licitațiilor pentru manualele școlare de clasa a IV-a; Finalizarea programelor școlare; Asigurarea manualelor gratuite pentru toți elevii de liceu de clasele a XI-a și a XII-a; Adoptarea unei strategii pentru reducerea abandonului școlar; Adoptarea de măsuri pentru creșterea promovabilității la examenele naționale și de integrare pe piața muncii a celor 700.000 de absolvenți de liceu fără diplomă de BAC; Evaluarea calității în învățământul superior, sancționarea plagiatelor prin întărirea instituțiilor de evaluare a calității; Dezvoltarea unui parteneriat interinstituțional pentru obținerea autorizațiilor sanitare și de funcționare pentru toate instituțiile de învățământ și susținerea unei alocări bugetare mai mari pentru rectificarea din această vară și realizarea unui plan de creștere graduală a bugetului Educației pentru a ajunge la o finanțare de 6% din PIB”, se arată într-un comunicat transmis de PNL Sibiu.

Rectorul Universității Bucuresti, Mircea Dumitru, este cel care a solicitat Ministerului Educației, la începutul lunii martie, să-i fie retras lui Victor Ponta titlul de doctor. În calitate de ministru, Mircea Dumitru va fi cel care va valida decizia recentă a CNATDCU prin care se solicită ca Victor Ponta să rămână fără titlul de doctor, fiind vinovat de plagiat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

profa

Acum 7 ani

Numai vorbe! Și-a propus. dar va reuși? Va fi la fel ca predecesorii! Învățământul e cuiul lui Pepelea pt. orice guvernare. Trebuie transformat din temelii. Începând cu dna Corina Marin , director în minister... Nu ministru l este cheia pt. Ministerul Educației, ci persoanele care ocupă aceleași funcții de ani de zile, dar nu dau rezultate... Ministrul e pus politic, tehnocrații din minister ar trebui să aibă inițiative,,,
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 7 ani

Chiar trecând cu vederea ranchiuna ce-l roade pe Puie Monta vis-a-vis de noul Ministru al Educației , lecturând alocuțiunea Cucei, se mai poate îndoi cineva de independența politica a "tehnocratului" ?
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

În România nu mai e nimeni credibil. Totul se raportează la politic şi la cumetrie. Dacă-i "de-al nostru", e bun, dacă nu-i "de-al nostru", nu e bun.
Raspunde

Solomon

Acum 7 ani

In cariera sa politica Ponta s-a remarcat prin doua "calitati" incontestabile duse la superlativ:mincinos si obraznic!A-l cita mereu inseamna a-i da satisfactie acestui golanas guraliv si fara valoare(gen Corleone)!Problemele din invatamant n-au inceput cu Ciolos sau Ponta iar nivelul atat de scazut al invatamantului se datoreaza nu numai ministrilor care au incercat atatea reforme cat mai ales personalului din sistem inert si conservator a carui unic scop este sa-si apere scaunele, dupa cum a punctat foarte bine profa!
Raspunde

dumi

Acum 7 ani

Suntem tara cu cea mai bolnava a Europei (conform statisticilor), in curand cred ca o sa fim si tara cu cei mai multi analfabeti. Vinovatii???? Poporul!!! Ca sunt multi si prosti, ca va cred pe voi politienii hoti, tupeisti, mincinosi, pupincuristi, plagiatori, priofitori... Pana cand????
Raspunde

@dumi

Acum 7 ani

Corectie: Suntem tara cea mai bolnava a Europei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus