Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Concurs internațional de videomapping la Sibiu. Proiecții în Piața Mare

Concurs internațional de videomapping la Sibiu. Proiecții în Piața Mare

Cea de‐a doua ediție a concursului internațional de videomapping Lighting Sibiu este vine cu o componentă dedicată amatorilor și artiștilor profesioniști din întreaga lume.

Cele mai bune echipe vor fi invitate la Sibiu, iar cea mai bună lucrare va primi un premiu în euro. Lucrările pot fi trimise până cel târziu în 14 august. Proiecțiile vor avea loc în 9 septembrie 2016 în Piața Mare din Sibiu. Accesul la proiecții va fi gratuit și deschis publicului larg.

”După o primă ediție experimentală în 2015, anul acesta aduce o competiție deschisă tuturor. Pentru a participa la concursul Lighting Sibiu, artiștii trebuie să trimită un clip audio‐video ce urmează ghidajele tehnice oferite de organizator până în 14 august 2016”, spun organizatorii evenimentului.
Proiecțiile cartate  sau videomapping-ul sunt spectacole de lumină și animație ce îmbină arhitectura, grafica digitală și sunetul. Folosind videoproiectoare puternice și software specializat, videomapping‐ ul aduce la viață fațadele clădirilor într‐un mod inovativ.
”Centrul vechi al Sibiului, cu ale sale clădiri, este spațiul ideal pentru aceste manifestări artistice. Astfel, în mod firesc, în ultimii ani au apărut și aici astfel de inițiative. Lighting Sibiu adună o serie de astfel de lucrări de la artiști internaționali și le prezintă într‐un spectacol public cu acces gratuit. De asemenea, încă de la prima ediție, organizatorii au pus accent pe schimbul cultural, invitând artiști din România și din afară să viziteze Sibiul, să se cunoască și să schimbe idei într‐un cadru relaxat”, mai spun organizatorii.
Tema din acest an este Masters of Colour (Maeștri ai culorilor). În interiorul său, Muzeul Brukenthal găzduiește picturi ale marilor maeștri români și europeni. În 9 septembrie 2016, Muzeul se va îmbrăca în culoare și pe dinafară cu opere ale maeștrilor digitali contemporani.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus