Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
25°C

Trofeul HermannstadtFest pentru Secțiunea Muzică Ușoară rămâne la Sibiu

Trofeul HermannstadtFest pentru Secțiunea Muzică Ușoară rămâne la Sibiu

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Muzică pentru Copii și Adolescenți „HermannstadtFest” și-a ales câștigătorii. Peste 120 de copii din 20 de județe ale României și din alte 4 țări - Bulgaria, Moldova, Ungaria și Belgia, s-au întrecut în a-și demonstra calitățile vocale și interpretative în fața juriului condus de compozitorul Adrian Ordean și format din personalități marcante ale culturii și muzicii din România și din străinătate.

Evenimentul a cuprins secțiunile: Muzică Clasică, Interpretare Muzică Ușoară, Muzică Populară. Ediția de anul acesta s-a îmbogățit cu două noi secțiuni: Remember „Marcel Dragomir” și Portret de artist „Mihai Alexandru”. Trofeul HermannstadtFest pentru Secțiunea Muzică Ușoară a fost câștigat de concurenta Eveline Teodora Buta din Sibiu. Trofeul pentru Muzică Clasică a fost câștigat de Ștefănescu Mihai Daniel din București, iar cel pentru Muzică Populară de Suciu Romina din Oradea. Trofeul Internațional a plecat către vecinii noștri moldoveni, reprezentați de Bâta Ion. Trofeul de popularitate a fost câștigat de Dimitrova Blagovesta din Bulgaria.

Județul Sibiu a fost reprezentat de 30 de concurenți

Eveline Teodora Buta a câștigat Trofeul Hermannstadtfest și astfel trofeul rămâne la Sibiu. Gheorghe Fălămaș, Rusu Natalia și Cătălina Dumitrean au obținut locul I, în timp ce Butilcă Lucian, Dobrotă Andreea, Bogdan Antonia, Roman Ștefan și Ghisoiu Diana au obținut locul 2. Locul 3 a fost ocupat de Brad Ioana, Radu Maria și Nedelcu Bianca, iar Buta Elevine Teodora si Dobrota Andreea au obținut premiul Tinere Talente – oferit de Radio Romania Regional. Și în acest an, organizatorii au încurajat participarea la festival a copiilor talentați cu dizabilități și a copiilor din centre de plasament, cărora li s-au oferit premii speciale.

Invitații din acest an au fost: Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Brianna Stan, Cătălina Dumitrean, Nicoleta Florea, Ioana Bogdan, Violeta Gageanu, Banda CPO, Maria și Ghiță Boldijar. Invitați de onoare au fost: Camelia Cosma Stoiță, Rodica Popa Comăniciu, Victoria și Claudiu Botoroagă (Duo Viky și Niky), Rareș Dragomir și Jonathan Alexandru. În gală au cântat câștigătorii Trofeelor de anul trecut: Monica Karagenova, Yasmine Polacek, Vlad Teodosiu Păducel și Andrei Istudor.

Comentarii

5 comentarii

raspopitul

Acum 5 ani

Bă pupătorilor de popouri săseși, toate-s Hermannstadt? Și echipa de fotbal de trei lulele, și festivalurile de doi bani tot Hermannstadt? Ba, e mai potrivit Hermannshit, si-i mai mișto că-i în engleză, nu în germana de Nependorf!
Raspunde

Leo

Acum 5 ani

Daca nu-ti place numele, dute acasa la tine In Oltenia
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Bai ghiolbane, adica cine nu-i linguseste pe sasi e oltean? Inseamna ca tu esti idiot si atat.
Raspunde

Leo

Acum 5 ani

Oltean sau si mai rau, Bucurestian timpit.
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Se vede ca esti un sasalau besinos, ca numai aia scriu substantivele comune cu litera mare. Si vezi ca-i bucurestean, nu "Bucurestian". Du-te (asa e corect, analfabetule, nu "dute") naibii de prost ca faci Sibiul de ras, de parca nu era suficient Klaus al vostru! :))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus