Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Dorel a comis-o din nou! Numele Sibiului scris greșit la intrarea în oraș

Dorel a comis-o din nou! Numele Sibiului scris greșit la intrarea în oraș

Indicatorul care anunță intrarea în municipiul Sibiu pe Drumul Hoților, dinspre Ocna Sibiului sau Zona Industrială Vest este scris greșit.

Nimeni dintre cei care l-au gândit, elaborat, realizat și avizat nu a observat că numele corect al Sibiului în limba germană este ”Hermannstadt” și nu ”Hermanstadt”, așa cum apare.

La observația reporterului Turnul Sfatului reprezentanții primăriei Sibiu au recunoscut eroarea și anunță că îl vor schimba urgent.

”Acest indicator de intrare în localitate va fi înlocuit în cel mai scurt timp”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al municipalității sibiene.
De altfel, chiar pe site-ul primăriei, la secțiunea ”istoria orașului”, se menționează numele Sibiului în limba germană, așa cum a apărut el în istorie.
”Menţionat sub numele de Hermannsdorf în anul 1321, în a doua jumătate a secolului XIV Sibiul obţine calitatea de civitas, într-un document din 1366 fiind pomenit numele localităţii prima dată sub forma Hermannstadt”, scrie pe site-ul primăriei.
20160713_074637_1468475996129

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

34 comentarii

VL-69-BMW

Acum 6 ani

Poate nu a incaput pe indicator. Eu propun sa se schimbe denumirea in Ciobannstadt.
Raspunde

Ombladon

Acum 6 ani

Mergi ma la tine in Valencia praduitor de praz ce esti.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

Olteanu tot oltean ramane! ***
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Indicatorul in sine e oribil. Uitati-va si la felul in care sunt refacute marcajele rutiere. Multe din ele sunt facute aiurea, ceea ce arata ca modul in care functioneaza primaria e inacceptabil.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

... daca crezi ca inculturii trebuie sa-i raspunzi cu intoleranta si desconsideratie....
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Ia, te uită, dragă! Olingpia știe să „ vorghească” frumos!!!
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Indicatorul este corect!!! Scrie "Sibiu". Denumirea de H...... NU apartine romanilor, NU este in lb. romana, deci NU are ce sa caute pe indicator. Eu nu am observat indicatoare cu denumirea localitatii in lb. romana, prin alte tari (Ge. de exemplu) deci, in Ro de ce sa acceptam asemenea mizerii ???
Raspunde

Leo

Acum 6 ani

ma mir cita prostie are loc intrun cap asa de de mic
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

@un cititor, nu stiu ce citesti, dar dai dovada de incultura.
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Serios? Prin ce? Detaliaza, daca esti tu mai cult ... Sunt incult prin faptul ca NU sunt de acord cu denumiri in alta limba, decat in romana? Atunci, tu esti ignorant. Nu conteaza cine a construit initial asezarea, ci pe ce pamant este. Si cu siguranta, este pe pamant romanesc.
Raspunde

Alex Albu

Acum 6 ani

Cititorule, imi pare rau sa-ti spun, dar un analfabet nu are cum sa fie cititor. Tocmai ai reusit sa jignesti toata istoria, cultura si traditia Sibiului, felul in care orasul asta s-a cladit si a rezistat prin secole. Ia du-te in satele romanesti din jurul Sibiului si vezi cat de mult datoreaza chiar si ele sasilor, cat de pur romaneasca le este civilizatia. Ia-ti pamantul romanesc si du-te cu el pe Luna. Transilvania este a celor ce pot toleranta si cooperarea intre culturi.
Raspunde

@Alex albu

Acum 6 ani

Hopa ! A aparut si responsabilul cu limbile pentru Johann, Razvanel cel dolofan omul pe jumate sas (oare care aia cu rudele impreunate inyre ele pt avere) Te-ai refacut monser dupa alegeri? Alifia e sfanta!
Raspunde

DOREL's City

Acum 6 ani

pai nu a fost doar un dorel au fost mai multi...va dati seama, unii le comanda, altii le primesc si altii le pun...suntem un oras de Dorei :))
Raspunde

-

Acum 6 ani

cum se aude asa se scrie,domnule...
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Bă ăștia, dacă-I p-așa, nici Sibiu nu e scris correct...
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

N-a comis-o Dorel! Au comis-o unii care se cred deștepți!!! Dorel, eventual, a executat!
Raspunde

dt1961

Acum 6 ani

@ un cititor „Indicatorul este corect!!! Scrie “Sibiu”. Denumirea de H…… NU apartine romanilor....” S-ar putea sa ai perfecta dreptate. In mod normal si real Romania inca nu are nici macar un secol de la „aparitie” pe cand Hermannstadt se cunostea de cateva sute bune de ani. Ce bastinasi au fost pe aceste meleaguri inainte de aparitia sasilor? Fi foarte sigur ca erau transilvaneni sau poate ardeleni sau chiar descendenti ai dacilor care prin excelenta erau crescatori de oi deci probanil de aici traditia de oieri a sibienilor. Apoi, daca tot esti asa roman inteligent poate ne explici putin mai detailiat si fara „bazdaca” sovina de unde a aparut si cine a infintat Romania si limba romana? Si de ce esti atat de sigur ca acesta este adevarul perefect, iar cei care se cred si ei locuitori ai acestui oras si au alta limba de sute de ani nu ar avea dreptul sa o si foloseasca?
Raspunde

Kitana

Acum 6 ani

Daca nu erau sasii, Transilvania era la fel ca Moldova. Asa ca, eu zic sa le apreciem aportul de civilizatie.
Raspunde

Tepes

Acum 6 ani

....si Iohannis este o greseala genetica, dar a ajuns sa rada de sus, cu Johanii lui din occident.
Raspunde

baba

Acum 6 ani

Nu mai sunt sasi in Sibiu ,pentru ce sa mai scrie si alceva ? Ce a fost a fost .Toata lumea stie cum in timpul comunismului sasii au fugit in Germania .Si voi credeti ca le -a pasat .
Raspunde

!

Acum 6 ani

unii au fugit intradevar, dar majoritatea au fost vinzati din Partea inpuscatului. Germania a platit cu placere ca sasi erau harnici, oameni cautati in toate firmele. La BMW de ecemplu lucreaza foarte mult sasi, si mai cauta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus