Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Moda Facebook în politică. Politicienii sibieni cu cei mai mulți ”prieteni”

Moda Facebook în politică. Politicienii sibieni cu cei mai mulți ”prieteni”

Klaus Iohannis și-a creat pagină personală pe Facebook pe 28 mai 2014. A fost momentul în care pentru mulți politicieni sibieni domeniul de internet a devenit un mijloc de socializare tot mai folosit. 

Dacă îl scoatem din calcul pe președintele Klaus Iohannis, care a trecut bine de peste un milion de prieteni pe pagina sa de Facebook, restul politicienilor sibieni se învârt în jurul a câtorva sute. Poate mii. Singura excepție ”locală” o face copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. Ea a strâns peste 60 de mii de prieteni. Enorm, dacă îi luăm în calcul pe ceilalți politicieni din Sibiu. La nivel național, Raluca Turcan se află pe locul 32 în topul politic cu 62,764 de prieteni pe Facebook.

În urma Ralucăi Turcan, următorul politician este primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, care se află la limita de 5000 de prieteni, maximum ce poate fi realizat pe o pagină personală. Teodor Neamțu, fostul primar al municipiului Mediaș a scăzut cu câteva sute de ”prieteni”, în ultimii doi ani și a ajuns la 4640.

Un politician care s-a bazat extrem de mult în campania electorală pentru alegerile locale a fost liberalul Răzvan Pop. El ocupă alături de Gheorghe Roman un loc fruntaș în topul politicienilor activi pe Facebook, însă ca și primarul din Mediaș, Pop este limitat de faptul că și-a făcut pagină personală. Soluția pentru ei ar fi convertirea paginii personale de pe Facebook, într-un cont ”business”.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a renunțat la pagina sa de Facebook după alegerile prezidențiale, însă a revenit de ceva vreme pe Facebook. Numeroși alți politicieni sibieni însă nu și-au făcut cont deloc. Printre ei, deputatul Mircea Cazan. Un lucru ciudat, dacă ținem cont că el este unul din ”pionerii” internetului în județ.

Top 10 politicieni sibieni pe Facebook

  1. Raluca Turcan – 62.764
  2. Gheorghe Roman – 4.999
  3. Răzvan Pop – 4.954
  4. Teodor Neamțu – 4.640
  5. Arnold Klingeis – 4.582
  6. Horațiu Răcuciu – 3.512
  7. Daniela Cîmpean – 3.354
  8. Viorel Arcaș – 2.424
  9. Cristian Marian – 1.502
  10. Virgil Popa - 678

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

.....sinser, acum chiar o invidiez pi Uca dicat pintru faptul c arie mai mult pretini ca mini cari o dizmiard cu apielativu "marș d'ici suolduvianc Imputată " uai baiet...
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Si sai fasi ghietii feti daca in loc sa invete cugieta la dizmierdari cu baietii... si la Uca.
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Am vazut de curand o istorie a facebook, gaselnita a 2 studenti inteligenti cu gandul la ... relatii sexuale! Ideia a avut un succes neasteptat in mediile universitare americane si a fost preluata cu un interes si mai neasteptat de alte medii, cu alte interese. Dar cum nici politicienii nu pot ramane indifrenti cand e vorba de regulat, toti s-au grabit sa-si deschida conturi si transfere politica de pe asfalt pe sticla, din motive de siguranta: nici monitorul nici tastatura nu le poate provoca dureri in zone sensibile cand insulta, defaimeaza sau batjocoresc adversarii politici. Faccebook a ajuns un fel de prezervativ pentru "sexul" politic. Initiatorii lui s-au gandit la ceva mai firesc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus