Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Festivalul Icon Arts a ajuns la 14 ani de existență, dintre care 10 ani la Sibiu

Festivalul Icon Arts a ajuns la 14 ani de existență, dintre care 10 ani la Sibiu

Ediția 2016 a Festivalului de Muzică Contemporană Icon Arts va sta sub semnul numărului zece. Cu toate că festivalul se desfășoară, fără întrerupere, de 14 ani, anul acesta se sărbătoresc zece ani de când proiectul a venit în Sibiu. Tot zece ani de existență sărbătorește și Grupul Vocal Acapella, care va fi alături pentru producția principală, cantata Catulli Carmina de Carf Orff prezentată în primă audiție în România, evenimentul urmând să aibă loc în perioada 21-31 iulie.

În cele aproape două săptămâni de festival, vor fi organizate zece concerte de muzică clasică şi contemporană, cele mai mult dintre ele fiind programate la Sala Thalia din Sibiu. Ca şi în cadrul ediţiilor anterioare, va avea loc câte un eveniment muzical la Castelul Peleş din Sinaia, Biserica Evanghelică din Cisnădie, Biserica Evanghelică din Sebeș şi în cetatea de la Cisnădioara. Programul complet, în ordinea cronologică a concertelor, se poate consulta pe site-ul Icon Arts Program, iar biletele se achiziționează prin rețeaua Eventim și librăriile Humanitas.

Prima audiție în România Evenimentul principal al Festivalului ICon Arts Celebrates! este programat în data de 29 iulie, de la ora 19.00, la Sala “Thalia” a Filarmonicii de Stat Sibiu, când va avea loc concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff”. Cantata Catulli Carmina va fi interepretată de grupul Acapella și ansamblul ICon Arts Percussion Group, condus de reputatul Mircea Ardeleanu – distins, în anul 2010, cu importantul premiu al Televiziunii Naţionale Elveţiene, pentru această producțe. Distribuția e întregită de excelenții soliști precum soprana Annemarie Condacse cea care predă la Universitatea din Oklahoma și colaborează cu teatre de operă celebre și tenorul Andrei Lazăr, artist al Operei Române din București. La pian, interpretul și compozitorul Mihai Murariu, un tânăr talentat și foarte activ profesional semnează aranjamentul muzical.

14 ani de Icon Arts ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele două părţi ale proiectului International Contemporary Arts se completează reciproc. Mergând pe firul ideii ”Celebrates!”, începând din anul 2014 Festivalul a fost regândit, astfel încât fiecare ediție ”ICon Arts” să fie construită în jurul unor personalități importante, pe care să le sărbătorească prin concerte și evenimente speciale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Apa' p-icia "nuooi" muulti nu pria aiem a cuomienta, ca nu prisiepim nghica, dicat dispre fuotbal, politic si curvi c-aiestea-s subiectili la cari ni prisiepim cu toț , uai !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus