Joi,
13.06.2024
Ploi Moderate
Acum
22°C

Investiție de 53 mil. de euro: Romgaz a crescut depozitele României cu peste 4%

Investiție de 53 mil. de euro: Romgaz a crescut depozitele României cu peste 4%

Conducerea Romgaz a inaugurat oficial, în cursul zilei de miercuri, o nouă instalație de comprimare și uscare a gazelor naturale în urma unei investiții de 238 de milioane de lei, realizată pe parcursul a trei ani.

Noua instalație funcționează la Sărmășel (județul Mureș), acolo unde în urmă cu 97 de ani începea prima exploatare de gaze naturale de pe teritoriul actual al României. ”Prin această stație de uscare, care este modernă, flexibilă și foarte versatilă putem crește calitatea gazelor pe care le furnizăm în sistemul de transport. Prin intermediul stației de comprimare și uscare am crescut creșterea capacității de înmagazinare a depozitului, de la 800 de milioane de Nmc (normal metri cubi) la 950 de milioane Nmc/ciclu, capacitatea de extracție de la 6 la 9 milioane de Nmc/zi și capacitatea de injecție de la 3,6 la 6 milioane Nmc”, a declarat la evenimentul inaugural Virgil Metea, directorul general al Romgaz, citat de Agerpres. Tehnologia implementată prin noua stație este una americană, cu un ”consum redus de energie”.

Mai mult gaz depozitat

În urma acestei investiții, România va putea înmagazina peste 3,3 miliarde de Nmc/ciclu, iar securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale este sporită, susțin reprezentanții Romgaz. ”Fără astfel de investiții nu am reuși în industria gazelor naturale să asigurăm acest obiectiv, securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale. Prin această investiție în fapt volumul util al depozitelor din România crește în mod substanțial cu 150 milioane Nmc/zi, în fapt cu aproape 4,2% din capacitatea totală de înmagazinare a depozitelor din România', spune Aristotel Jude, secretar de stat în cadrul Ministerului Energie, acționarul majoritar al SNGN Romgaz SA.

Foto: arhiva Romgaz

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus