Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Uriașul “Zen” merge la Rio fără teama virusului Zika: “Nu am frică de adversari, cum să am de niște țânțari?”

Uriașul “Zen” merge la Rio fără teama virusului Zika: “Nu am frică de adversari, cum să am de niște țânțari?”

Deși mai mulți sportivi din lume, printre care și jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, au anunțat că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika, luptătorul de judo Daniel Natea spune că va merge în Brazilia fără a-i fi teamă că poate fi înțepat de țânțarii purtători de virusul Zika.

Și virusul Zika este făcut tot de către om, nu cred că este o problema atât de gravă încât să nu pot merge la Jocurile Olimpice. Am vorbit şi cu câțiva medici şi au spus că nu este o problemă, singura recomandare este să ne ferim cât putem, în rest totul este ok. Îmi voi lua de la farmacie un spray antițânțari, în rest nu cred că voi avea probleme. Nu mi-e teamă de adversari, dar de nişte ţânţari?”, spune sibianul Daniel Natea, pentru Turnul Sfatului.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat pe 28 ianuarie 2016 că 3-4 milioane de persoane ar putea fi infectate în acest an cu virusul Zika în America.

Infecția cu virusul Zika este transmisă de țânțari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febră moderată, o erupție cutanată și conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două și șapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific, scrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe site-ul său.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus