Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
21°C

800.000 de lei: contractele de sponsorizare ale giganților pharma către medicii sibieni. Lista completă

800.000 de lei: contractele de sponsorizare ale giganților pharma către medicii sibieni. Lista completă

Medicul psihiatru Ana Ioana Secelean (șefa Centrului de sănătate mintală a Spitalului de Psihiatrie), medicul cardiolog Elena Antonela Călin (Spitalul municipal Mediaș) și dr. Radu Chicea (obstetrică ginecologie, directorul medical al Spitalului județean) sunt pe primele trei locuri în topul medicilor sibieni care, în 2015, au primit sponsorizări din partea companiilor farmaceutice sau a producătorilor de medicamente. Dr. Ana Ioana Secelean a fost sponsorizată, în total, cu suma de 29,845 de lei, dr. Elena Călin, cu 23.232 de lei, iar dr. Radu Chicea a primit sponsorizări totale de 20.333 de lei.

În total, în cursul lui 2015, companiile pharma au încheiat cu medicii din județul Sibiu (Sibiu, Mediaș, Cisnădie și Agnita) 470 de contracte de sponsorizare în bani și alte 232 de contracte de sponsorizare cu materiale. Valoarea totală a sponsorizărilor în bani, la nivelul județului Sibiu, este de aproximativ 800.000 de lei (730.000 de lei plătiți în moneda națională, iar restul în euro). Numărul de medici sponsorizați este de aproximativ 240, ceea ce duce la o sponsorizare medie de 3.300 de lei, în bani. Pe lângă aceste sponsorizări în bani, medicii din Sibiu au mai primit și așa-numitele ”sponsorizări mijloace materiale”, în dreptul cărora nu sunt trecute valori.

Aceste informații au fost publicate de Agenția Națională a Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătății, dar într-un format greoi, din cauza cantității imense de informație aruncată la grămadă. Un român care nu a dorit să își declare identitatea a preluat aceste informații și, prin intermediul unui site, a creat inclusiv un motor de căutare în funcție de numele medicilor.
19 de medici au primit sponsorizări de peste 10.000 de lei

Potrivit datelor centralizate de Turnul Sfatului din lista extrasă de pe site-ul ANM, în județul Sibiu există 19 de medici care au primit sponsorizări în bani de peste 10.000 de lei, în cursul anului trecut. Celor 19 medici li se mai adaugă filialele sibiene două societăți profesionale, cea de Cardiologie și cea pentru Lentilele de contact, care au primit două sponsorizări de peste 30.000 de lei, pentru organizarea de diferite evenimente.

Nume medic Specializare Oraș

Suma (lei)

SECELEAN ANA IOANA 

Psihiatrie  SIBIU  29,845
CALIN ELENA ANTONELA  cardiologie 

MEDIAS 

23,232

CHICEA RADU 

OBSTETRICA-GINECOLOGIE  SIBIU 

20,333

VALEANU VALERIA 

ONCOLOGIE MEDICALA  Sibiu 

19,638

CIPAIAN REMUS CALIN 

Medicina interna  SIBIU 

19,504

MOT ALINA CLAUDIA 

Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  SIBIU 

19,208

ISPASOIU FLORIN 

OBSTETRICA-GINECOLOGIE  SIBIU 

18,849

STRUGARIU MINOLA 

DIA  SIBIU, SIBIU 

18,673

CHICEA LIANA MARIA 

Medicina interna  Sibiu 

18,278

ROMAN-FILIP CARMEN-CORINA 

NEUROLOGIE  Sibiu 

17,131

PATRAN MONICA 

ONCOLOGIE MEDICALA  SIBIU 

15,092

MUNTEAN COSMINA 

PSI  SIBIU 

14,103

STANILA ADRIANA 

OFTALMOLOGIE  Sibiu 

13,799

ROTARU MARIA 

DERMATO-VENEROLOGIE  Sibiu 

13,221

MAGUREANU ANGELA 

Psihiatrie  SIBIU 

12,722

MANITIU IOAN 

CARDIOLOG  SIBIU 

11,416

BITEA IOAN-CORNEL 

CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sibiu 

10,446

CALCATINGE MARIA-DIANA 

ONCOLOGIE MEDICALA  Sibiu 

10,251

VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  MEDIAȘ 

10,068

Medicii din lista extrasă de Turnul Sfatului au primit sponsorizări în special pentru participarea la diferite congrese și evenimente științifice din țară și din străinătate. Un lucru cât se poate de normal și recomandabil, spune dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano, unul din cei mai cunoscuți medici români care s-au reîntors în țară după specializări îndelungate în afară. ”Dacă acel medic participă la un congres și are o comunicare științifică ce nu are nicio legătură cu profilul acelei companii de medicamente care oferă sponsorizarea, astfel de lucruri se întâmplă peste tot în lume. Și sunt indicate mai ales în România, unde salariile sunt așa cum sunt. Suntem pe ultimul loc din Europa la tot ceea ce înseamnă inovație, publicarea de articole științifice, contribuție la viața medicală internațională. Prin urmare, a-i acuza de ceva pe cei care beneficiază de aceste sponsorizări înseamnă a da în cap exact celor care mai încearcă să facă ceva. E adevărat, că dacă merg acolo să facă turism, acest lucru nu este în regulă. Trebuie diferențiate cele două situații: participarea științifică de plecarea ca turist”, apreciază dr. Victor Costache.

Cele mai mari sponsorizări ”dintr-o bucată”

Majoritatea medicilor au primit de-a lungul anului trecut câte o singură sponsorizare, însă 80 dintre aceștia au beneficiat din partea companiilor de susținere în mai multe rânduri. Într-un top al celor mai mari sume plătite în cadrul unui singur contract de sponsorizare, pe primul loc este dr. cardiolog Elena Antonela Călin, care a primit 18.012 lei pentru a participa la Congresul ”European Society of Cardiology”, de anul trecut. Acest congres a avut loc la Londra, pe parcursul a cinci zile, iar banii pentru dr. Elena Antonela Călin au fost plătiți de KRKA România, firmă de distribuție produse farmaceutice. A doua cea mai mare sponsorizare este cea acordată medicului psihiatru Ana Ioana Secelean. Ea a primit de la Johnson & Johnson România (gigantul mondial de produse de îngrijire) suma de 13.227 de lei pentru a participa la un eveniment științific ”Psychopharmacology Master Class”, organizat în SUA în toamna anului trecut. În fine, cea de-a treia cea mai mare sponsorizare a fost plătită medicului nutriționist Minola Strugariu, pentru participarea la un eveniment de specialitate, organizat timp de patru zile în capitala Suediei. Compania care a sponsorizat-o pe dr. Strugariu a fost Berlin-Chemie A. Menarini, subsidiara locală a unui distribuitor de medicamente originar din Italia.

Multe altele

Nu numai medicii au primit sponsorizări și nu doar participarea la evenimente științifice a făcut obiectul sponsorizărilor plătite de companiile pharma. Spre exemplu, farmacistului primar Corina Mondea, i-a fost plătită cotizația de membru al Colegiului Farmaciștilor, iar anestezistului Antoniu Dan Marinescu – cazarea la un congres. Maria Moldovan, medic cardiolog, a fost ajutată să își doteze cabinetul (530 de lei), la fel ca și medicul de familie Nicola Eniko din Mediaș (965 de lei) în timp ce dermatologul Mario Bogdan Moscu a fost susținut de pentru formarea profesională (768 de lei).

Implicată și politic (PNL), doctorul de familie Marcela Răulea a fost sponsorizată de către Terapia pentru dotarea cabinetului medical (965 de lei), dar și cu plata abonamentului pentru publicația on-line BMJ (British Medical Journal). De altfel, susținerea materială pentru abonamente la diferite publicații pare a fi o practică mai răspândită, medicii de familie Mircea Vleju, Martha Tohati, Dorina Siminel sau Cornelia Radu regăsindu-se în aceeași listă a doctorilor sponsorizați pentru a plăti abonamentele unor publicații de specialitate.

Sponsorizări au primit și asistenții medicali. Este, spre exemplu, cazul Mihaelei Rotar, care a primit patru sponsorizări în valoare totală de 1.185 de lei (datele puse la dispoziție de ANM nu precizează destinația acestor sponsorizări). Printre cei sponsorizați apar și asistenți educaționali – este exemplul Andreei Ioana Șteflea, din Cisnădie, care a primit 570 de lei din partea Eli Lilly România.

Printre instituțiile sponsorizate se numără Spitalul clinic județean, care primit un sprijin 1.500 de lei pentru montarea de pentru geamuri termopan.

Lista completă a sponsorizărilor plătite medicilor sibieni în 2015

(descarcă de la finalul articolului, în format editabil, lista care include și subtotaluri, dar și sponsorizările ”materiale )

 

Sponsor Medic Specialitate Descrierea activității Suma
ELI LILLY ROMANIA  ACHIM ALEXANDRA  Neurologie pediatrica  Al XV-lea congres SNPCAR, Sibiu, 24-26.09.2015  281
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ANTONIE GABRIELA  ORL  Congres Rinologie   698
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  ARTIMON HENRIETA MIHAELA  PSI  1,060
ACTAVIS  ARTIMON MIHAELA  Psihiatrie  Participare eveniment international  3,761
OFTAFARMA ROMANIA  Asociatia RCLSO   ASOCIATIE  Organizare congres noiembrie 2015  9,000
OFTAFARMA ROMANIA  AVRAM ELENA  OFTALMOLOGIE  Congresul National de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, Eforie Nord, 19 – 21 iunie 2015   513
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  AVRAM GABRIEL  NEU  1st CONGRESS OF THE EUROPEAN ACADEMY OF NEUROLOGY. BERLIN. 20 - 23.06.2015  6,970
KRKA ROMANIA  AVRAM GABRIEL  NEUROLOGIE  800
GTS SOLUTION   AVRAM MIHAIL GABRIEL  NEUROLOGIE   Sponsorizare Combustibil Avram Mihail Gabriel  250
ACTAVIS  AXINTE SERGIU  Chirurgie plastica  Participare eveniment international  159
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BACILA EMIL  Cardiologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BACILA EMIL  Cardiologie  1,413
TERAPIA  BACILA EMIL  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  965
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  BACILA IONUT CIPRIAN  PSIHIATRIE  622
TERAPIA  BALAN CATALIN  CARDIOLOGIE  ESC 2015  2,370
SANOFI ROMANIA S.R.L.  BALAN CATALIN  Cardiologie  2,200
TERAPIA  BALAN CATALIN  CARDIOLOGIE  2,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BALAN CATALIN  Cardiologie  1,413
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BALAN CATALIN  CAR  1,177
KRKA ROMANIA  BALAN LAURA FELICIA  MEDICINA DE FAMILIE  3,105
TERAPIA  BALAN LAURA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian - Oct 2015  115
TERAPIA  BALAN LAURA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov - Dec 2015  28
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BALDOVIN VALENTIN  Hematologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   1,078
KRKA ROMANIA  BAN COSMINA   PSIHIATRIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/WPA+CNP 2015  1,686
ELI LILLY ROMANIA  BARB SANDA ELENA  Psihiatrie copii si adolescenti  Al XV-lea congres SNPCAR, Sibiu, 24-26.09.2015  281
ABBVIE S.R.L.  BARNA CORINA  Dermato-venerologie  226
OFTAFARMA ROMANIA  BARTOS IRINA  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   525
ELI LILLY ROMANIA  BASARABA MIRCEA ADRIAN  Diabetologie  426
KRKA ROMANIA  BECA CORINA  MEDICINA INTERNA  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/CONGRESUL NATIONAL AL SRMI  1,963
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BECA CORINA  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   565
TERAPIA  BECA MARIA CORINA  MEDICINA INTERNA  Dotare cabinet medical  184
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BECKERT STEFAN  DERMATOLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta - Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
ACTAVIS  BELBA ADRIANA  Psihiatrie  Participare eveniment international  3,400
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BICHI ANA  Asistent educational diabet  416
ANTIBIOTICE  BIRLUTIU VICTORIA  boli infectioase  1,800
KRKA ROMANIA  BIRLUTIU VICTORIA  MEDICINA INTERNA  1,200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,209
TERAPIA  BITEA CORNEL IOAN  CARDIOLOGIE  1,200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,060
KRKA ROMANIA  BITEA CORNEL IOAN  CARDIOLOG  800
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BITEA IOAN-CORNEL  CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la "Curs Postuniversitar Cardiologie Interventionala", Timisoara, Octombrie 2015 - Octombrie 2016  3,000
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BITEA IOAN-CORNEL  CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la "Curs Postuniversitar Cardiologie Interventionala", Timisoara, Octombrie 2015 - Octombrie 2016  2,000
ANTIBIOTICE  BOCODI MARIANA CORINA  medicina interna  1,000
BAYER  BODA CLAUDIA  NEONATOLOGIE  Participare eveniment stiintific  281
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BOICEAN ADRIAN  Medicina Interna, Gastroenterologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   1,387
ABBVIE S.R.L.  BOICEAN ADRIAN  Medicina interna  Cazare Congres National de Gastroenterologie si Hepatologie 2015  717
KRKA ROMANIA  BOLDOJAR SILVANA  NEUROLOGIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/CONGRESUL SOCIETATII ROMANE DE NEUROLOGIE  767
ACTAVIS  BRAN LIVIU  Oftalmologie  Participare eveniment national  200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,209
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,209
TERAPIA  BUNEA ADELA  PSIHIATRIE  CONF. DE PSIHIATRIE TIMISOARA  159
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BURLACU IURIE  PEDIATRIE  Sustinere participare congres/ conferinta - Congresul National de Pediatrie, Timisoara, 2-5.09.2015  1,280
ACTAVIS  BURLACU IURIE  Pediatrie  Participare eveniment national  1,277
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  BUS CRISTINA MIHAELA  HEMATOLOGIE  1,126
KRKA ROMANIA  CALCATINGE DIANA  ONCOLOGIE  900
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinere participare congres/ conferinta - ABC Lisabona, 5-7.11.2015  6,041
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  2,880
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinere participare congres/ conferinta - ABC Lisabona, 5-7.11.2015  430
TERAPIA  CALIN ANTOANELA  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  965
TERAPIA  CALIN ANTOANELA  CARDIOLOGIE  Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru, Sibiu 7-9 Mai 2015  845
KRKA ROMANIA  CALIN ANTONELA  MEDICINA DE FAMILIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EUROPEAN SOCIETY OF CARDIOLOGY (ESC) CONGRESS 2015  18,012
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CALIN ELENA ANTONELA  CAR  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CALIN ELENA ANTONELA  CAR  1,177
ANTIBIOTICE  CALIN ELENA ANTONELA  cardiologie  1,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  1,256
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  523
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  316
GTS SOLUTION   CATALIN BALAN  CARDIOLOGIE   1,274
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  CATANA ALINA CAMELIA  HEMATOLOGIE  1,126
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CATANA ALINA CAMELIA  Hematologie  392
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CATANA ALINA  Hematologie  2,328
BAXTER HEALTHCARE   CATANA ALINA  Hematologie  2,067
BAXTER HEALTHCARE   CATANA ALINA  Hematologie  Sponsorizare participare la "Baxter Stand Alone Event", 14th March,2015  620
KRKA ROMANIA  CATANA IOAN FLORIN  NEUROLOGIE  1,000
KRKA ROMANIA  CATANA IOAN FLORIN  NEUROLOGIE  1,000
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CAZAN CORINA ELENA  PED  1,177
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CETEAN CAMELIA ILEANA  Asistent educational diabet  47
ANTIBIOTICE  CHIALDA MIHAELA ( PRIN CHARTER TRANSAIR AGENCY SRL)  ORL  900
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Cazare - Congresul American de Reumatologie  10,346
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport - Congresul American de Reumatologie  3,405
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Taxa participare - Congresul American de Reumatologie  2,675
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  709
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Cazare - Congres American de Reumatologie  367
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport - Congres ACR   333
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport- Congresul American de Reumatologie  293
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport- Congresul American de Reumatologie  151
BAYER  CHICEA RADU OBSTETRICA GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  2,576
BAYER  CHICEA RADU GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  1,374
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   CHICEA RADU  MEDIC PRIMAR OBSTETRICA - GINECOLOGIE   Participare Congres International ESHRE 2015 Annual Meeting , Lisabona, Portugalia, 14-17.06.2015 ; Taxa de participare, transport , cazare, cheltuieli masa, transferuri   7,987
MERCK ROMANIA  CHICEA RADU  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  7,242
MERCK ROMANIA  CHICEA RADU  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  1,154
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CHICHIRITA ADELA DANIELA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CHICHIRITA ADELA DANIELA  Pneumologie  1,256
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  CHIRCUS ANDREEA  MEDIC REZIDENT  497
KRKA ROMANIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  500
TERAPIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian - Oct 2015  115
TERAPIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov - Dec 2015  28
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CIORTEA VALENTIN GEORGE  MEG  785
MERCK ROMANIA  CIPAIAN ALEXANDRA-MIHAELA  ONCOLOGIE MEDICALA  Participare eveniment medical  2,483
KRKA ROMANIA  CIPAIAN CALIN REMUS  MEDICINA INTERNA  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/AL XXXV-LEA CONGRES NATIONAL DE GASTROENTEROLOGIE  909
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CIPAIAN CALIN  Gastroenterologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   11,549
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CIPAIAN CALIN  Gastroenterologie  2,020
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CIPAIAN REMUS CALIN  Medicina interna  3,352
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CIPAIAN REMUS CALIN  Medicina interna  1,674
TERAPIA  CLAPA LOREDANA  CARDIOLOGIE  Congresul National de Cardiologie, Sinaia 17-19 Septembrie 2015  1,381
LUNDBECK ROMANIA SRL  CMI MUNTEAN COSMINA  Psihiatrie  2,250
ANTIBIOTICE  CODRU ROXANA IOANA - PRIN RALCOM EXHIBITIONS  ATI  1,715
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  COJAN RADU  CAR  1,177
SC TORRENT PHARMA SRL  COLEGIUL MEDICILOR DIN SIBIU  Participare congres intern  443
ANTIBIOTICE  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  colegiu medical  organizare eveniment medical  448
KRKA ROMANIA  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  ORGANIZATIE MEDICALA  SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EVENIMENT CREDITAT  445
KRKA ROMANIA  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  ORGANIZATIE MEDICALA  SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EVENIMENT CREDITAT  444
ELI LILLY ROMANIA  COMANESCU ELENA  Diabetologie  426
OFTAFARMA ROMANIA  CONSTANTIN LAURA  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   150
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CONSTANTIN TUDOR VICTOR  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   665
VIFOR PHARMA ROMANIA  COSTEA RODICA  Pediatrie  Taxa participare  951
ASTRAZENECA PHARMA SRL  COSTEA RODICA  Pneumologie  673
ASTRAZENECA PHARMA SRL  COSTEA RODICA  Pneumologie  316
TERAPIA  CRISTEA FELIX  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian - Oct 2015  115
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CRISTEA MIOARA  ALE  942
ABBVIE S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  Cazare - Al XIII-lea Congres al Societatii de Neurologie  1,353
ABBVIE S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  844
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  554
ACTAVIS  DAN HORATIU  Chirurgie plastica  Participare eveniment national  318
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DANCIU LAVINIA  Pneumologie 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Eforie Nord , Ministerului Sănătății , Agenția Națională , Statele Unite , American Academy , victor costache , Poiana Brașov , Turnul Sfatului , Conferinţă Naţională , Spitalului European Polisano , Palatul Parlamentului , Chirurgie Refractivă , Spre Las Vegas , Marcela Răulea , Boli Metabolice , San Antonio , Congres Naţional , Psihiatrie Socola , Pentru Sibiu , Anestezie Terapie Intensivă , Radu Chicea , Congresul Naţional , British Medical Journal , Medicină Internă , Colegiului Farmaciştilor , Simpozionul Internaţional , Eli Lilly Romania , European Society , Ana Ioana Secelean , Andreei Ioana Șteflea , Antoniu Dan Marinescu , Corina Mondea , Congresul American , Cornelia Radu , Dorina Siminel , Elena Antonela Călin , Elena Călin , Johnson România , Maria Moldovan , Mario Bogdan Moscu , Martha Tohati , Mihaelei Rotar , Minola Strugariu , Mircea Vleju , Nicola Eniko , Psychopharmacology Master Clas , Annual Meeting , Asistent Medical , Baxter Stand Alone Event , Cazare Congres National , Cazare Practical Preceptorship , Colegul Farmacistilor Sibiu , Conferinta Nationala Aniversar , Conferinta Romano , Conferință Regională , Congres American , Congres Rinologie , Curs Dermatoscopie , Curs Postuniversitar Cardiolog , Dr Dan Stanila , Dr Liviu Bran , Dr Teodoru Adrian , Egis Pharmaceuticals , Endocrinologie Clinică , Endocrinologie Pediatrica , European Academy , Fetal Medicine Course , International Congress , Marga Mariana Georgeta , Medica Academica , Meeting Society , Middle European Paediatric End , Participare Congres , Participare Congres Internatio , Patrusel Doina , Practical Perceptorship , Prof Dr Stanila Adriana , Profesor Doctor , Psihiatrie Lundbeck , San Antonio Breast Cancer Symp , Simpozion National , Simpozion Urologie , Sindromul Dravet , Sponsorizare Combustibil Avram , The European Academy , Thrombosis Expert Forum , Transport Practical Preceptors , Vascular Dementia , Winter Meeting , sponsorizari , medici sibiu

Vizualizari: 29070

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

62 comentarii

starea civilă

Acum 6 ani

Am găsit și niște nume despre care aveam o părere minunată! M-au dezamăgit...
Raspunde

A.S

Acum 6 ani

Si acum intrebarea este de ce sa le fie marite salariile ? Deci pe langa salarutul marit, atentia de la firmele de medicamente si "cotizatia" de la pacienti uite cum rasare vila si cu limuzina ! Bine ca ANAF se ia la tranta cu covrigariile si in spitale se invart banii mai ceva ca la banca !
Raspunde

ggg

Acum 6 ani

Asa e. Sa nu le mareasca nimic. Ca de ce dupa ce inveti non stop sa ai limuzina. Din aia au voie doar patronii de companii petroliere si vedetele. Tu ca medic trebuie sa fi umil. Ca daca nu, sare presa. O sa plece toti si o sa ramanem cu medici slab pregatiti sa va vad atunci.
Raspunde

lucian

Acum 6 ani

bine era sa fie listat in dreptul medicului si numele "giganțiilor pharma" si ei sunt la fel de vinovati/ ticalosi
Raspunde

Andreea

Acum 6 ani

Care e problema ca medicii sunt sponsorizati pt a participa la congrese si cursuri de perfectionare? Aveti idee cu ce se mananca meseria asta sau vorbiti ca sa aveti cu ce umple paginile? Ca altfel nu inteleg. Vreti medici competenti, actualizati cu medicina moderna, dar va ofuscati ca sunt sponsorizati??? Inca o data: care e problema? Sunt pe banii statului? Se fura de undeva? Cu ce scade valoarea medicului ca este sponsorizat? Rusine! Vorbiti despre medicina ca despre sport. Mi-e rusine cu tara asta plina de inculti.
Raspunde

Sache

Acum 6 ani

Atat inteleg ei..n-ai pe cine sa te superi.
Raspunde

Gabriel

Acum 6 ani

problema ta va fi, Andreea, când vei ajunge să ai nevoie de servicii medicale, că nu vei știi ce îți va recomanda un medicul: medicamentul cel mai adecvat sau medicamentul în spatele căruia se află sponsorul.
Raspunde

cetateanul

Acum 6 ani

Orice persoana care se considera denigrata prin prezentul articol si prin comentariile care sunt , prin extensie. tot in responsabilitatea site-ului, pot sa actioneze in judecata site-ul TS. Pot sa sesizeze si "Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal" vizavi de publicarea unor informatii preluate tot de la site-uri neautorizate in acest sens. Acest drept e valabil si pentru alte articole si ar trebui sa faca parte din politica editoriala a site-ului.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

pe "sponsorizarile" respective NU se platesc taxe!!! in alta ordine de idei...sigur esti olteanca (atitudinea si "ideile multe si proaste" sunt specifice) si tocmai ai aratat ca faci medicina pentru bani nu pentru ca intelegi sau crezi in asta!!!
Raspunde

Contribuabil

Acum 6 ani

CARACATITA
Raspunde

gulliver

Acum 6 ani

Neobositul domn Chicea.
Raspunde

Dd

Acum 6 ani

F bun articolul. Se vad avarii de doctori din judet. Banul conteaza...restul ce se vede in sistemul pe care ei il coordoneaza.
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 6 ani

Andreea, problema e ca aceste sponsorizari, care e de fapt o spaga mascata, sunt facute medicilor de catre firme care ulterior vor vinde produsele lor pacientilor directionati de catre medicul sponsorizat. Adica daca medicul trebuie sa-mi prescrie medicamentul A sau medicamentul B, in contextul in care firma producatoare A a medicamentului A l-a sponsorizat pe acel medic, crezi ca imi va scrie pe reteta medicamentul A sau B? Implicarile sunt insa mult mai extinse, am dat doar un exemplu la-ndemana, eu neactivand in domeniul asta. Faptul ca ai intrebat care e problema, pe de alta parte, implica si alte doua concluzii, ori nu ai inteles care e problema, ceea ce spune foarte multe desre cat de inteligenta esti, sau mai rau, tu activezi in domeniu si ai fost partinitoare, stiind foarte bine care e problema, dar cumva ai impresia despre tine ca esti aceasta diva inteligenta si a totstiutoare si cu tupeu de fost prim ministru care se uita in ochii mei si imi spune in fata ca sunt albastri, cu obrajii lui aia cu piele groasa ca pe fundul unui porc murdar de balegar de cotet, cand eu am ochii caprui ca mierea de flori de padure, ma minte. Acest din urma fel de a fi este pentru mine cel mai rau scenariu. Mi-e sila de genul ala de persoane, motiv care m-a si manat sa scriu acest post. Multa sanatate Andreea.
Raspunde

@domule Conservă

Acum 6 ani

În primul și în primul rând, când vine vorba de orice cuvânt din sfera noțiunii de "bani", românul se agită, judecă și dă în cap. De ce? De ciudă. De ce? Că cel mai probabil nu are bani. E adevărat că mulți dintre noi muncesc enorm, peste program, dar se întreabă oare cineva de câtă muncă e nevoie pentru a face "un ban cinstit"? Nu necosoctesc nemernicia medicilor care pretind bani în avans pentru a presta serviciile din jurământul lui Hipocrate. Șpăgari nenorociți. Dar că să ajungi medic este nevoie de 6+5 ani de muncă intensă, efort suprasoclitant și sute de nopți nedormite. Apoi, toată viața ai cărțile de specialitate lângă noptieră, pentru că medicina este o știintă în continuă evoluție și trebuie să ții pasul cu noile descoperiri. Ca să "te realizezi" ca medic îți trebuie niște ani, puțini ajung să aibă casă și mașină înainte de 35-40 de ani. Crede-mă că medicii adevărați cunosc motivele de durere (de natură financiară) ale populației. Știu cum e să se debranșeze orașul de la rețeaua de termoficare și să stea 2 ieri consecutive în frig, cu apă rece la robinet pentru că nu au bani de centrală de apartament. Știu cum e să îți iei mașina în leasing pe 5 ani și să nu ai bani de o vacanță (sau timp). Și nu limuzine de lux (acelea după 40 și second), ci banale coupe-uri. Poate asta mai schimbă puțin imaginea denaturată și nemeritată pe care o au TOȚI medicii în mintea unora dintre noi. Cât despre sponsorizări în sine... Nu se primesc bani, ci se plătesc diverse congrese. Asta presupune studiu extra de care medicul are nevoie, nu turism. Să nu credeți că medicul termină o facultate, un rezidențiat și gata. Pe lângă specialitate și primariat are nevoie de nenumărate cursuri de specializare în noi tehnici medicale și acelea se obțin prin muncă (care îți acaparează chiar si viața de familie-aproape inexistentă pentru unii dintr ei). Congresele și cursurile sunt scumpe, din cei 10.000 de lei, vreo 5.000 merg pe taxa de participare. Cât despre secretul medicamentelor, aflați de la mine: Toate medicamentele scumpe sunt fix la fel, nu există diferențe majore. Medicul alege o firmă și pentru acelea distrubie rețeta. Dorești altă frimă? Caută alt medic. Aici puteți da în cap dacă vreți firmelor de medicamente, dar asta e deja de domeniul afacerilor. Nu, nu sunt medic, dar apăr această știință nobilă cu demnitate, pentru că nu merită vorbele urâte adresate de de voi. Și repet, condamn atitudinea șpăgarilor. Aceia nu sunt medici, își încalcă jurământul depus.
Raspunde

pacient aproape sănătos

Acum 6 ani

Poate medicamentul A este la fel de bun ca medicamentul B prescris de medic, doar că medicamentul B este al firmei care l-a sponsorizat și, probabil, și mai scump...
Raspunde

Mira

Acum 6 ani

S-a intors Dr. Frum in activitate?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Oh, cat ii detest. Vreau sa-i vad in zdrente. "Eu" cand ma doare ceva ma duc la cabinetele dl.Streza & Necula, doctori si ei. Auzi surato, sa primeasca 980 de lei pentru amenajarea cabinetului si abonament la revista de specialitate online. Incredibil. Si daca le-a dat bani sa mearga in America puteau sa ramana acolo, ca noi oricum nu avem nevoie, locuim la intersectia campurilor energetice si asta ne este suficient.
Raspunde

-

Acum 6 ani

nu poti ,tu ,sa-i vezi in zdrente ca astia nu-s de la gheorghe lazar ,ca astia au profil special la octavian goga si-s umanisti la vindecare ,caci ori nu s-a suit cetateanul in tren ori nu avea doctorul pe pacient ,, o misiune apostolica''pentru toata cantitatea in tone de telina pe hectar folosita toata cu tacamurile pentru supa cu taitei de casa
Raspunde

ggg

Acum 6 ani

Presa de rahat din romania. Hai sa aruncam cu pietre in medici ca deh asa facem noi tara mai buna. Ne meritam soarta. Pai nu medicii sunt vinovati pentru sistemul asta de rahat. Statul este. Dar mai bine stam la tv si ne plangem. Iar cand mergem la medic ni se pare ca problema noastra e mai importanta decat a celui din fata noastra si dam si noi un banut, un colier ceva acolo si gata. Apoi zicem ca medicul e un spagar. Si pentru ca si media din tara asta si noi incepem sa ii vedem ca pe niste dusmani ei incep as plece ca si asa nu au cu ce lucra, sunt putin si baga ture prea multe si mai sunt si huiduiti non stop, facuti prosti etc stiti voi mai bine.
Raspunde

Andreea

Acum 6 ani

@Conserva Nu stiu cat de inteligenta sunt, dar cand ma uit in jur prind curaj. In mod normal nu m-as obosi sa iti mai raspund, dar fac un sacrificiu pt ca ai idei putine si fixe si ca tine sunt multi. Normal ca activez in domeniu si nu mi-e rusine sa recunosc, tocmai pt ca stiu ce presupun sponsorizarile, dar tu, mic ignorant care vorbesti din auzite, te rezumi la medicamente. Ai auzit si tu cateva cazuri de medici corupti si ai tras o concluzie maiastra ca toi faci la fel. Nasol moment. Dar ia zi-mi, care medicamente sunt bune conform principiului tau? Sau ati murit vreunul de la vreo reteta prescrisa? Incolonati-va toti la Arsenie Boca sa va vindece daca medicii nu mai sunt buni. Si chiar va doresc sa va informati mai bine ca sa nu mai suferiti de sindromul "romanul priceput la toate". Nu mai dau explicatii pt ca cineva mai sus a expus foarte bine problema. Hai, sanatate!
Raspunde

pacient aproape sănătos

Acum 6 ani

Nu vorbi cu păcat despre Arsenie Boca. În orice boală, atitudinea pozitivă și credința ajută la vindecare. Lasă pe fiecare cu credința lui. Când ești bolnav și disperat te agăți de orice, că de la semeni nu prea ai ce să aștepți, au și ei problemele lor..
Raspunde

cas13

Acum 6 ani

Sa nu treaca neobservata si prezenta preacinstitului si neprihanitului sas dr. POOR Cum a putut oare sa se inhame cu tiganii si jegosii de romani.Asa l-a educat NASUL ?
Raspunde

-

Acum 6 ani

toti cetatenii sant buni cand sant sanatosi si pana la dovada contrarie cand esti bolnav si te trec pe principiul vechi de cobai de R.D.G. si daca nu ai bani sa te tratezi poti sa te duci si dracului si sa mori, nu da nimeni pe tine nici o valoare si din contra ca s-au scapat si de tine si de mutra ta
Raspunde

cititor 13

Acum 6 ani

e simplu....DEMISIA !!! sau DEMISI !!!!!!
Raspunde

-

Acum 6 ani

ha,articol bun cu ''kindly be informed'', medicinistii au ce sa informeze publicul sanatos sau nesanatos si regasit sufleteste in starea cetatenului de cobai de laborator, cu sau fara r fid cip
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Demisia cui stimabile? Si pentru ce? Cea mai buna metoda de-a determina o schimbare de mentalitate, este propriul exemplu. Te bagi...?
Raspunde

cipi

Acum 6 ani

doctorii sunt pusi sa imbolnaveasca populatia prin multitudinea de medicamente pe care le prescriu. fiecare om se poate vindeca printr-o alimentatie cruda vegetariana. medicamentele acopera simptomele dar nu vindeca. e ca si cum ai pune un covor peste un rahat in mijlocul casei si te prefaci ca nu mai este acolo. cum spunea hipocrate "hrana sa va fie medicament si medicamentul hrana". aveti grija si nu va mai lasati copiii pe mainile criminalior astia "lupi paznici la oi" sa ii indoape cu antibiotice si alte siropuri.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Brava cipi! Acum daca speranta de viata a crescut peste 70 de ani datorita igienei, penicilinei, insulinei, radioterapiei, chirurgiei, trebuie sa ai grija mare, sa bagi verdeturi si sa eviti vaccinurile, ca daca te imbolnavesti o tragi asa pana la 70 de ani in loc sa crapi la 25 de o apendicita.
Raspunde

GREVA GENERALA

Acum 6 ani

Ia sa ii vad pe toti retardatii ce comanteaza impotriva medicilor peste tot ce s-ar face daca intr-o zi medici ar pune-o de o greva generala...GENERALA.....in Romania. Sa-i vad pe toti linge blide astia de comentatori de doi bani pe unde o sa mai scoata camasa...FRAIERI DE DOI BANI. Va vaitati ca nu primiti servicii medicale asa cum vreti voi....Pai platiti la nivelul la care vreti sa primiti. Afara se trateza doar urgenta dupa care daca ai asigurare medicala traiesti, daca nu te duci dracului si crapi. Asta e ...dar na de unde sa priceapa un limitat, el vrea super servicii daca se poate pe gratis si repede.. GREVA GENERALA A MEDICILOR...sa-i vad pe fraieri daca mai comenteaza dupa. Medicul invata o viata intreaga si trebuie sa se pregateasca permanent ca sa nu moara omul ce vine sa fie tratat, dar cand se pune problema unei renumeratii pe masura din partea sistemului, medicul e facut troaca de porci. Pai atunci ....
Raspunde

-

Acum 6 ani

doctorii sant marii cititori de prescriptii medicale scrise in limba engleza si puse in cutiile de carton ,eventual, erau unii pe vremuri care memorau tot ,,luceafarul ''lui eminescu pe de rost ca sa-si castige simpatia dirigintei ,apoi s-a facut si doctor
Raspunde

-

Acum 6 ani

...si alti s-au facut cobai,altii care au stiut sa dea bine din coate ,cine stie...poate au ajuns si decani
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

doctor 6 ani de scoala + alti ani de specilizari + rezidentiat = 1500 RON salar(pe la 32-35 de ani cand cei mai multi vor deja sa aibe o familie). pana incepeti sa latrati ca doctorii fura ganditi-va ca in primul rand vreti doctori profesionisti (sa stie ce are pacientul si cum sa trateze), empatic (sa rezoneze cu situatia pacientului si sa il trateze ca pe un pacient si nu ca pe un client), disponibil(sa fie rapid daca nu permanent la datorie). poate ca unii sunt, unii nu sunt. voi ati fi dupa 10 ani de scoala dar platiti cu 1500Ron, cand pe afara poti lua de la 4mii de euro in sus?!
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Nu exista nicio scuza pentru faptul ca sunt medici care recomanda preferential medicamente, contra unor foloasa de orice natura. Nu asa se rezolva situatia din sistemul medical. Care este, de altfel, similara cu celelalte domenii ....
Raspunde

Solomon

Acum 6 ani

Sfanta naivitate!Chiar crezi ca toti medicii au "dincolo" peste 4000 doar aratandu-le diploma?Este o mare minciuna!Iar cei care au(pentru ca sunt si din astia) muncesc pe rupte intr-un program infernal!Nu alearga de la un cabinet la altul si nu stau in spital doar pentru a-si recruta pacientii!Pe Andreea as intreba-o de ce crede ca n-ar trebui sa ne intereseze ca doar sunt banii statului?Banii statului sunt picati din cer?Oare nu stie ca fiecare banut din "banii statului"inseamna ban luat de la altcineva care munceste din greu si are,poate,aceeasi pregatire cu a ei sau chiar mai buna!Oameni cu astfel de mentalitati pot pleca oricand;nu ne fac vreun favor ramanand in tara!
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

Am impresia ca a devenit sport național denigrarea intelectualilor. Statul sa ofere condițiile și salarii decente pentru medici, sa creeze o legislație fără interpretari și atunci vom cere medicilor sa nu mai apeleze la sponsorizare sau alte metode de a și rotunji veniturile . Este simplu sa vorbim, mai greu cu realizat. ...Statul sa ofere cetățenilor posibilitatea de tratamente corecte și atunci mai vorbim.....cetatenii sa cotizeze pentru serviciile primite.....pe românește. ...sa muncim!!!! Avem o metehne din perioada comunistă ce se vor simții și peste un secol.....ps...nu sunt medic!!!
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 6 ani

Haideti sa o luam altfel, ce interes au societatile care sponsorizeaza medicii? As aprecia raspunsuri la subiect. Sa zicem ca noi restul, muritorii, nu intelegem. Care e interesul firmelor sa sponsorizeze medicii? In alta ordine de idei, e de prost gust sa veniti voi medicii sa invocati ca salariul vostru este foarte mic ( sa nu fiu inteles gresit, sunt total de acord). Pai acum 6 ani cand ai inceput studiile nu era la fel? Acum 10 ani cand sora ta a inceput studiile nu era la fel? Nu poate fi opozabil argumentul ca salariul este mic si cat ati studiat voi saracii de voi. Ca parca cei care au facut dreptul sau ingineria au studiat mai putin ... Cand ati inceput facultatea ori v-ati asumat sistemul in care veti lucra, ori ati dat dovada de infantilism. Si nu, nu e ok sa incercati sa remediati situatia financiara cu forme dubioase de avantaje, mai ales daca asta va obliga sa fiti subiectivi ulterior, indiferent pe ce plan. Si nu Andreea, nu cred in Boca sau dumnezeu. E din nou o dovada a faptului ca medicii se cred acesti miez de paine si in 90% din cazuri nu sunt.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Cred ca iti tot dai cu parerea intr-o problema a carei dimensiune iti scapa. Nu exista medicamente care sa scape firmelor mari, sa fie produse de firme mici, ieftine si bune. Daca sunt bune sunt cumparate de firmele mari, eventual cu firma mica cu tot. Preturile le stabilesc firmele mari. Cercetarea o face "big pharma", firmele mici nu au bani de cercetare si mai ales de teste. Vezi ce face Polisano, ambaleaza si vinde medicamente generice, cu patent expirat, adica au iesit din perioada de proprietate exclusiva a "inventatorului". Banii astia de sponsorizare la medici sunnt sume derizorii si sunt cheltuiti in alte scopuri dar am observat ca prostului ii explici degeaba, el o tine tot pe-a lui.
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

da de sponsorizarie politicienilor pnl/pdl.psd.udmr.pmp.FDGR etc nimic? si alea pe hirtie si alea la negru!!!!!!!!!!si sexi pharma
Raspunde

CRISAN DOINA

Acum 6 ani

URAAAAA! S-AU GASIT BANII FURATI DE UDREA , COCOS , SI LIOTA . CU TIMP IN URMA , PENTRU MAGISTRATI S-A VEHICULAT IDEEA CA PENTRU A NU RECURGE LA ACTE DE CORUPTIE SA LI SE MAREASCA SALARIILE CEEA CE S-A SI INTAMPLAT . SI CE DACA ? NUMAI CA PE MAGISTRATI NU-I PREA DA CINEVA" IN GAT". CRED CA SE STIE FOARTE BINE CAT DE MICI SUNT SALARIILE MEDICILOR , NICI COMPARATIE CU ALTE SALARII NU SE POATE FACE CA E CA DE LA CER LA PAMANT. CE FEL DE VIETI SALVEAZA CEI DE LA ROMGAZ , APA CANAL ETC ? SA NU UITAM CA ATATA TIMP CAT ELENA UDREA A STAT LA PUSCARIE AVEA , IN CONTINUARE , SALARIUL , PARDON , INDEMNIZATIA DE PARLAMENTAR CARE ERA LUNAR CAT O SPONSORIZARE A UNUI MEDIC . UITAM PREA REPEDE SAU NU VREM SA NE AMINTIM , DE DRAGUL PRIGOANEI IMPOTRIVA MEDICILOR .
Raspunde

berila

Acum 6 ani

Bai ziaristi tendentiosi, vreti sa aveti medici pregatiti ca in strainatate, care sa tina pasul cu tot ce este nou in medicina? Poate le platiti voi medicilor cate un curs adevarat care costa 1500-2000 euro plus cazarea ca sa puteti fi tratati la standarde normale. Cercetati site-urile de specialitate si vedeti cat costa participarea la un curs/congres necesar pentru evolutia medicinei si in Romania.
Raspunde

-

Acum 6 ani

ma scuzi ,domnule trei puncte ca la ,,moderna'' intre timp m-am reeducat si m-am facut vegetarian
Raspunde

...

Acum 6 ani

Inteleg ca vrei sa te descompui fara E-uri, coloranti si conservanti. Bravo, nobile intentii. :D
Raspunde

-

Acum 6 ani

m-am dus la piata sa cumpar 1/2 kg de carne pentru familia mea in zi libera sa stam sa mancam cu toti frumos la masa,o doamna isi expunea mainile si inele de aur de pe degete pe tejghea facandu-si impresia in mediu cu marea cerinta ;1 kg de aici si unul de acolo si unul pentru si unul de carnati si asa mai departe ... gesticulandu-si cererea cu incredere in fata mea ,de asta acum nu ma mai duc acum deloc la piata
Raspunde

gera

Acum 6 ani

lista rusiniiiiiiiiiiiiiiiii, ce face DNA, in spitalele di Sibiu coruptia e la ea acasa dna nu a luat nici o masura pana acum e timpul sa-si faca treaba
Raspunde

medic sarac fac un ban in plus

Acum 6 ani

Subsemnatul Florin Grosu, cadru didactic al Facultatii de Medicina si medic primar Spitalul Judetean ofer, in conditii foarte avantajoase, meditatii pentru admiterea la Facultatea de Medicina. In conditiile in care nu va permiteti, va plasez la unul dintre studentii retelei mele. Ma recomanda – numarul mare de candidati admisi, sunt coautor al manualelor de admitere si fac parte din comisia de intocmire a subiectelor de admitere. Va astept cu incredereCompletare! Subsemnatul FLORIN GROSU medic radiolog ofer aceste meditatii pe bani NEIMPOZABILI si cand efectuez GARZI la URGENTA spitalului adica, parasesc bolnavii grav la care trebuie sa le dau un diagnostic rapid citind filmele facute de asistentii din Radiologie si ma gasesec impreuna cu studentii mei in alt post decat cel de la Urgenta Spitalului,unde fac meditatii pe bani ma intelegeti,in acelasi timp sunt platit cu bani grei pentru garda de 24 ore,in care mare parte din timp o dedic SOMNULUI. Nu ezitati sa ma contactati ,sunt si membru in Consiliul de Administratie al Spitalului.
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

cel mai corect post de pana acum care prezinta realitatea in cel mai sincer mod. asa se intampla la urgenta in spital mai ales noaptea cand doctorul care este de garda este trezit doar daca e sa moara pacientul sau este ceva atat de grav incat rezidentii si asistentele sunt depasite de situatie in rest el doarme bine mersii sau este acasa in patutul lui ca multi nici nu stau in spital cand sunt de garda. dar banii si i-au pentru garzi, sporuri si alte chestii primesc si atentiile stiu sa le ceara pe fata. sincer le-as taia mainile la toti medicii prinsi ca au luat antentii si i-as lasa sa se descurce apoi in societate sau le-as lua toate averile facute ilicit si le-as taia din salar cel putin 1 an la prima abatere sa vada cum muncesc altii care nu primesc atentii si nu au salarii foarte mari (ca doar multinationalele nu au venit in ramania sa plateasca bine angajatii ci au venit sa faca bani pe spatele lor) si pentru asta se descurca si incearca sa traiasca...
Raspunde

Sponsorizat pe viata de parintii

Acum 6 ani

sa plece medicii buni din tara.sa ramaneti cu medici mediocrii asta meritati Nu orice medic primeste sponsorizari Doar liderii de opinie
Raspunde

gica popescu

Acum 6 ani

de ce nu scrietii de sponsorizarile salariatilor de la Romgaz Medias, de banii de concediu, de banii ce ii primesc la inceperea scolii, de banii cei primesc de Craciun si de Paste, si de cei 2.000mc gaz cota graatuita anuala....... si de biletele de avion decontate integral ,iar pt celalalt membru al famniliei 50 sau 75 % dece nu scrieti ???nu sunteti corecti, asta e , doar credeti ca va vindeti pagina de net..... doriti sa fiti tratat de un medic profesionist adevarat sau de unul care nu e pus la curent cu ultimele noutati in domeniu
Raspunde

AL

Acum 6 ani

cand esti bolnav,cat valoreaza sanatatea ta, cat vrei sa platesti pt sanatatea ta? nu tb sa-mi raspunzi dar cat de mult vrei sa-i multumesti celui care te-a vindecat? da sunt condamnabili cei care conditioneaza actul medical dar nu tb sa generalizam,nu toti sunt asa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus