Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

A doua zi de FFW: prezentări în tunel, pe linia de paste făinoase și la palat

A doua zi de FFW: prezentări în tunel, pe linia de paste făinoase și la palat

Prezentare într-unul dintre cele mai cochete locuri din Sibiu, pe linia de producție de paste făinoase și în superbul decor al Palatului de Vară Brukenthal din Avrig. Așa a arătat a doua zi de Feeric Fashion Days, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est.

Prima prezentare a zilei a avut loc pe pasajul care leagă strada Mitropoliei de strada Xenopol. În penumbra tunelului, brandul argentinian Ruma Zapatos a oferit publicului o prezentare de pantofi. Pentru această colecție, Ruma Zapatos au lucrat cu un aurier care a produs ornamente în aur alb și roz de 18 karate. Ruma Zapatos este un brand de țară în Argentina, iar colecții ale creatorilor au fost prezentate în Argentina Fashion Week, în Paraguay, Columbia, Paris, Dubai și Milano.

„Liniile sunt conceptul de bază al acestei colecții. Linia este cea mai pură și mai simplă formă de expresie iar în același timp oferă dinamism și varietate prin formele și contururile sale”, spun designerii argentinieni despre colecția lor.

Linia de producție de paste făinoase a Fabricii Boromir a fost casa noii colecții a designerului român Gina Cas, o colecție realizată exclusiv din neopren. Colecția Ludic a fost creată pentru sezonul toamnă-iarnă și urmărește transpunerea artei în vestimentație prin abordarea unor direcții de creație diferite de cele convenționale.Cea de-a treia prezentare individuală a avut loc la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig. În superbul decor, Lavinia Ilieș și Sebastian Roncea au prezentat colecția comună Tsardom Dada. Colecția prezintă  puternice influențe rusești, pornind de la costumul militar rusesc, cu influențe din arhitectura țaristă și o paletă de culori ce pleacă din verdele oceanic, trece prin indigo până la camelul cognac specific perioadei dinaintea primului război mondial.

agatha ruiz de la prada

Feeric Venue deschis designerilor din întreaga lume

Prima seară în Feeric Venue a cuprins patru prezentări de modă și o ceremonie de premiere a ambasadorilor Feeric din anul 2016. Show-ul a fost deschis de unul dintre cei mai cunoscuți designeri spanioli, Agatha Ruiz de la Prada, cu o colecție de 20 de piese pline de culoare. Pimpi Smith a prezentat o colecție de genți cu adânci rădăcini argentiniene, inspirată din viața faimoasei Evita Peron.

Cea de-a treia colecție a serii a fost ce a a Biancăi Popp. Disruptive Dream, o colecția arhitecturală realizată dintr-un mix de materiale organice și non-organice, în culori contrastante, alb, negru, gri și albastru. Prezentările s-au încheiat cu show-ul oferit de Vasilije Kovacev. Colecția Odyssey 3 este realizată aproape în totalitate în negru, cu câteva accesorii gri și o singură pată de alb. Șapte personalități din lumea modei și a blogosferei de fashion din România au fost omagiate la finalul serii pentru contribuția adusă de-a lungul ultimilor ani la dezvoltarea Feeric Fashion Week. Catrinel Menghia, Dana Săvuică, Sandra Bendre, Ioana Chișiu, Gabriela Atanasov, Ioana Grama și Oana Zidaru au primit distincțiile de Ambasador Feeric în cadrul unei ceremonii ce a închis seara de venue și a dat startul petrecerii.

ambasador

A treia zi a Feeric Fashion Week a debutat cu prezentarea Alinei Moza, la ora 13, pe strada Xenopol în apropierea hotelului Împăratul Romanilor. La ora 16, în biserica evanghelică din Cristian, publicul a putut urmări o nouă colecție a brandului argentinian Sarah Jessy Jones iar de la ora 19, Albec Bunsen prezintă noua colecție la Fabrica Boromir. Yvan Andreu, Petra Orha, Spoff și designerul grec Mario Karavasilis vor umple programul prezentărilor din Feeric Venue / Redal Expo, de la ora 22. Seara se va încheia cu un nou party realizat împreună cu Jidvei și brandul Mysterium. Programul pentru zilele următoare poate fi citit aici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 7 ani

DAAAAA, la Avrig e superb modul in care arata palatul (semi-ruina) si parcul (istoric !) partial RAS pentru a ridica un cort de nunti-cocalar ! Viva tigania !
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Pe strada Xenopol, ieri, nu erai lasat sa treci pe portiunea de langa hotel, nici sa participi la eveniment desi erau locuri libere. Nu inteleg cum un eveniment platit din bani publici, poate inchide o strada publica, sau nu poate permite oricui doreste sa participle la eveniment
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus