Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Ultimul lot din Hipodrom II intră în reabilitare. Două cartiere ale Sibiului, în lucrări

Ultimul lot din Hipodrom II intră în reabilitare. Două cartiere ale Sibiului, în lucrări

Reprezentanții administrației locale anunță că au atribuit lucrările de reabilitare ale ultimului lot licitat spre modernizare în cartierul Hipodrom II asocierii de firme SC Geiger Transilvania SRL (Mureș) - SC Electroimpex SRL (Sibiu).

Oferta celor mai sus amintiți a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei proceduri la care au mai participat și alte șase firme de construcții. Contractul semnat cu Geiger – Electroimpex este de 3,3 milioane de lei, anunță Primăria, înainte de licitație contractul fiind evaluat la 4,34 milioane de lei, fără TVA.

De remarcat că cei de Geiger, pe lângă un alt lot din Hipodrom II, vor mai începe sau au început deja lucrul la modernizarea a altor 23 de străzi de pământ din oraș.
Străzi, trotuare, iluminat, cablaj metropolitan

Lotul în discuție este delimitat de străzile Hipodromului, Nicolae Iorga, Gorăslău și Mirăslău (inclusiv ultimele două străzi enumerate), iar aici investițiile necesare vizează modernizarea a 1,5 km de străzi, a 10.000 de mp de parcări, plus trotuarele aferente. Pe lângă reabilitarea iluminatului este prevăzută și introducerea cablajului metropolitan pe o lungime de mai bine de zece kilometri. Termenul de execuție este de opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, exceptând lunile de iarnă.

Lucrări în tot Hipodrom II. Și în Dioda

Lotul atribuit acum de administrația locală face parte din proiectul reabilitării infrastructurii din întreg cartierul Hipodrom II. Primul lot, și cel mai mic, este reprezentat de Aleea Haiducului, lucrare aflată în derulare și care a fost încredințată în aprilie firma SC BMT Trans Construct SRL, din Mediaș, pentru suma de 0,67 milioane de lei și un termen de finalizare de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

hipodrom captura lucrari Contractul pentru modernizarea celui de-al doilea lot din Hipodrom II a fost încredințat aceleiași asocieri SC Geiger Transilvania SRL – SC Electroimpex SRL, pentru suma de 5,6 milioane de lei și zece luni termen de execuție.

În fine, în modernizare intră și cartierul Dioda, pentru care contractul a fost semnat la începutul lunii iunie cu asocierea de firme sibiene formată din Terra Building, Drumuri și Prestări Construcții și Electro-Con Impex SRL. Lucrările au o valoare de 3,9 milioane de lei, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la jumătatea lunii în care a fost semnat contractul.

reabilitarea-capitala-a-cartierelor-dioda-si-hipodrom-ii-cinci-milioane-de-euro-costuri-aproximate-32561

Pentru toate aceste lucrări, garanția solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus