Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

CFR anunță cele mai mari investiții din ultimii ani în infrastructura feroviară din județul Sibiu

CFR anunță cele mai mari investiții din ultimii ani în infrastructura feroviară din județul Sibiu

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat luni că extinde programele de reparații la infrastructura feroviară în vederea eliminării restricțiilor de viteză și a îmbunătățirii condițiilor de circulație pe mai multe segmente de cale ferată de pe raza regionalei CF Brașov, valoare totală estimată a lucrărilor fiind de 45,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Regionala CF Brașov a predat constructorilor amplasamentele pentru demararea lucrărilor de reparații la instalațiile de dirijare a traficului pe intervalele de stații șercaia-Făgăraș, Miercurea Sibiului-Apoldu de Sus, Tălmaciu—Sibiu Triaj, Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Turnișor, Turnișor-Orlat, Orlat-Săliște, Unirea-Războieni, Aiud-Unirea și în stațiile Dumbrăvița, Bartolomeu, Șercaia, Brașov Triaj, Arpaș, Podu Olt, Șeica Mare, Orlat, Malnaș Bai, Tușnad Sat, Stânceni, Lunca Bradului, Ditrău, Deda, Târgu Mureș Nord, Sf Gheorghe, Izvoru Olt, Gheorghieni, Subcetate Mureș, Galautas, Aiud.

Lucrările, în valoare totală de 2,76 milioane lei, au drept scop creșterea siguranței și a gradului de confort.

”La ora actuală sunt deja în execuție lucrările de reparații la clădirea de călători și la tunelul pietonal din stația Brașov și la infrastructura feroviară pe linia CF Miercurea Sibiului-Cunța, precum și lucrările de revopsire a 66 de poduri metalice situate pe intervalele de stații: Turnu Roșu-Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Ocna Sibiului, Apolu de Sud-Miercurea Sibiului-Sebeș Alba-Vințu de Jos, Băile Tușnad-Tușnad Sat, Miercurea Ciuc-Siculeni, Reghin-Dumbrăvioara-Tg Mureș Nord-Tg Mureș-Târgu Mureș Sud, Gen. N. Dăscălescu-Sânpaul-Iernut-Luduș-Gligorești-Războieni și Lunca de Mijloc-Lunca de Sus-Nădejdea-Mihăileni. Valoarea totală a acestor lucrări este de 40,7 milioane lei”, a transmis CFR într-un comunicat de presă.
Lucrările de reparații la componentele infrastructurii feroviare se execută în paralel cu asigurarea traficului în condiții optime pe toate segmentele de cale ferată menționate și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de călătorie prin creșterea vitezei de circulație și a gradului de confort.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

mihai

Acum 6 ani

:))
Raspunde

alzara - medic

Acum 6 ani

Pe cand extinderea magistralei cf Vintu Sebes Sibiu Fagaras Brasov ?
Raspunde

Un feroviar

Acum 6 ani

Ștefan Dobre cu tot respectul dar poza care însoțește articolul reprezintă un tronson feroviar din județul Vâlcea(ieșirea din tunelul Cârligul Mare).
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

si care-I problema?
Raspunde

Miki Spaga

Acum 6 ani

Eu zic ca astia pregatesc CFR-u de vanzare.... De aia sunt investitii la greu..ca sa nu investeasca bietul cumparator...
Raspunde

un cititor

Acum 6 ani

Intre Sibiu si Brasov, sunt zone in care trenurile circula cu 5 (cinci !!!! ) km/h altfel exista riscul de deraiere din cauza precara a caii ferate si lor le arde de "reparații la instalațiile de dirijare a traficului" .... Ce nevoie au de dirijare la o asemenea viteza "ametitoare" ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus