Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Exercițiu militar la Cincu. Ce-ar fi dacă s-ar întâmpla ceva în zonă…

Exercițiu militar la Cincu. Ce-ar fi dacă s-ar întâmpla ceva în zonă…

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre ale NATO (Bulgaria, Canada,  Polonia, România şi SUA) şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) vor participa la un exercițiu pe poligonul de la Cincu. Exerciţiul multinaţional SABER GUARDIAN-16 se va desfășura în perioada 27 iulie - 7 august, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, judeţul Braşov. ”SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi Unităţii de Integrare a Forţelor NATO, se va desfăşura în patru etape - exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Apărării Naționale.

SABER GUARDIAN-16 este un exerciţiu multinaţional, bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei.

Participă la exercițiu peste 900 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare  „Vlădeasa”,  împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă, iar militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Kurio Su

Acum 7 ani

Lasand la o parte faptul ca in ultimul alineat se remarca un anacolut perfect ( vexi in DEX ce inseamna), raman foarte, foarte curios sa aflu raspunsul la intrebarea din titlu :Ce-ar fi dacă s-ar întâmpla ceva în zonă… Poate ne spuneti in alt articol, sau atunci cand veti afla si voi ?
Raspunde

Soros

Acum 7 ani

ce articol slab - Aline de ce nu-ti iei jucariile si te duuuuci ?
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

in ce zona ziaristul lui peste?... te-ai chinuit mult pana ai scos acest titlu ca articolul este de tot rahatul. cu cine ai facut ziaristica cu femeia de serviciu? mai bine lasi postul vacant ca poate se gaseste cineva care sa faca articole mai interesante si mai bine documentate dar mai ales mai pe intelesul oamenilor simplii...
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Articol alcatuit din 4 (patru) propozitii!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Da' plunghi, da, da, din sei adevarat' lie dat' sau numa' nie jucam?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Da' plunghi, da, da, din sei adevarat' lie dat' sau numa' nie jucam?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus