Vineri,
23.04.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Sterilizări gratuite pentru cățeii și pisicuțele din Sibiu. Indiferent de stăpân

Sterilizări gratuite pentru cățeii și pisicuțele din Sibiu. Indiferent de stăpân

Asociația pentru Protecția Animalelor și Naturii „Animal Life”  a anunțat miercuri că organizează timp de șase zile o campanie maraton pentru sterilizarea animalelor cu și fără stăpân. Campania debutează în 31 iulie și se va încheia în 5 august și este realizată cu sprijinul Fundației Animal Rescue și a Primăriei comunei Șura Mică.

Campania se adresează tuturor locuitorilor județului Sibiu care doresc să își sterilizeze câinii sau pisicile. Asociația Animal Life asigură transportul animalelor de la domiciliu la punctul medical din Șura Mică pentru toți doritorii care își fac o programare.

De ce sterilizarea e importantă?

Pe lângă faptul că sterilizarea previne înmulțirea nedorită a câinilor fără stăpân are și numeroase beneficii pentru sănătatea animalului.

Sterilizarea elimină riscul multor boli fatale, piometru, cancer mamar, uterin, testicular sau ovarian. La femele evită tulburări de gestație sau de lactație falsă. De asemenea, temperează comportamentul masculilor care au tendința să devină dominanți sau chiar agresivi după șase luni.

Motanii nesterilizați își marchează constant teritoriul, mirosul fiind un factor de stres pentru familie iar femelele atrag mulți masculi competitori în perioada de călduri care devin agresivi și provoacă foarte mult zgomot.

Caută voluntari

În total, Asociația Animal Life preconizează peste 300 de sterilizări în cele șase zile de campanie. Efortul logistic depus este foarte mare și, prin urmare, asociația face un apel un apel spre comunitate și spre potențiali voluntari care doresc să dea o mână de ajutor.

„Căutăm voluntari pentru capturare pisici, capturare câini, pregătire pentru operații, acordare de ajutor post-operator, chestiuni organizatorice (catering, comisioane, curățenie, poze, liste de evidență, etc.). Toți voluntarii vor semna un contract de voluntariat și vor primi adeverințe de certificare a voluntariatului”, spun reprezentanții Asociației.
Voluntarii se pot înscrie accesând acest link - http://animallife.ro/voluntariat-pentru-campania-gratuita-de-sterilizari-din-iulie-2016.

Programările pentru sterilizări se fac prin telefon la numărul 0774.021.754, prin email la adresa animallife.ro@gmail.com sau printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a asociației.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Silviu

Acum 4 ani

Felicitari Animal Life! Sa speram ca vor percuta cat mai multi sibiieni la aceasta oferta. Din pacate sibienii sunt comozi, decat sa dea un telefon mai bine arunca puii pe strada si apoi injura Primaria ca nu aduna cainii.
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

O măsură bună!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus