Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Noi treceri de pietoni semaforizate în centrul Sibiului. ”Unde identificăm vulnerabilități am agreat să le semaforizăm”

Noi treceri de pietoni semaforizate în centrul Sibiului. ”Unde identificăm vulnerabilități am agreat să le semaforizăm”

Trecerea de pietoni de pe Bulevardul Vasile Milea, aproape de sensul giratoriu cu strada Calea Dumbrăvii, este în curs de desființare în acest sfârșit de săptămână. Ea va fi mutată câteva zeci de metri înspre Banca Carpatica și va fi semaforizată.

De asemenea, la trecerea de pietoni de lângă Sala Thalia a fost montat deja un sistem de semaforizare nou.

Reprezentanții IPJ Sibiu spun că așa se va întâmpla de fiecare dată când în Sibiu vor apărea probleme la anumite treceri de pietoni pentru că experiența a arătat că semafoarele ajută la scăderea numărului de accidente.

”În municipiul Sibiu principalele două cauze care generează accidente sunt indisciplina pietonală, adică pietoni care se deplasează pe partea carosabilă și traversări neregulamentare, iar cauza a doua o reprezintă neacordarea de prioritate pietonilor. Avem activități cu frecvență săptămânală pentru a aplica măsuri de sancționare contravențională șoferilor care nu acordă prioritate pe trecere pietonilor. Acesta este un aspect foarte important pentru că dacă înregistrăm accidente la anumite treceri de pietoni noi acolo vom concentra dispozitivul rutier și încercăm să luăm cele mai eficiente măsuri”, a declarat subcomisarul Bogdan Maxim din cadrul IPJ Sibiu.
Conducerea poliției sibiene mai spune că cele două treceri de pietoni date ca exemplu mai sus reprezintă doar cele mai noi cazuri.
”În Sibiu, deja se văd roadele colaborării noastre cu administratorul de drum în sensul că dacă am identificat o trecere de pietoni ca vulnerabilă, am propus și a fost agreat să le semaforizăm. O să vedeți în perioada imediat următoare pe Bulevardul Vasile Milea, în dreptul Băncii Carpatica trecere de pietoni semaforizată, la Sala Thalia, la teatru deja este semaforizată, în zona inelului central, pe Transilvaniei, pe Lazăr, Victoriei, există semaforizare și am observat că această măsură reprezintă o modalitate foarte bună pentru prevenție”, a mai declarat subcomisarul Bogdan Maxim.
Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/04/in-sibiu-risti-chiar-si-cand-traversezi-strada-legal-din-cauza-autoritatilor/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Eni

Acum 6 ani

Ar fi util un semsfor si pe str. MARAMURESULUI (Trans Agape) unde au loc multe accidente si cum mai spuneam si.n alte dati, e un risc orice travetsare!
Raspunde

pt eni

Acum 6 ani

poti sa traversezi mai jos unde este semafor, dar e adevarat trebuie sa ne miscam un pic anatomia
Raspunde

Eni

Acum 6 ani

Nu de miscare este vorba aici, imi pare rau de discutii d-astea fara rost. Cine trece pe acolo stie despre ce este vorba!
Raspunde

Bună dimineața

Acum 6 ani

Ați agreat? Ce înseamnă asta? Pai voi nu sunteți cei care propuneți? Și nu voi cereți sa le monteze semafor? Nu mai înțeleg nimic
Raspunde

Pieton frustrat

Acum 6 ani

Sunt multe zone in care trebuiesc montate semafoare de genul cu apasare pe buton (un ex. e cel de la Lidl Turnisor) care ar fluidiza si traficul in orele de varf Un dezavantaj ar fi ca, agentii de politie nu ar mai face pauze la panda prin benzinarii. Alt aspect negativ (parerea mea ), e cel al timpului necesar ca Politia Rutiera sa realizeze, ca pentru a reduce accidentele, e nevoie de semafor. Bravooo...
Raspunde

D

Acum 6 ani

Si la trecerile de pe str Moldoveanu sunt necesare. La interesectiile cu Negoi si Bucegi. Masinile care circula pe Mldoveanu foarte greu acorda prioritate pietonilor. Daca ar fi camere video acolo ar curge amenzile pe banda rulanta.
Raspunde

Sory

Acum 6 ani

poate faceti ceva si cu strutocamila aia de pe Dumbravii cu M.Viteazu. Sa astepti pietoni sa traverseze parcarea e aberant. Nu puteti marca altfel? Sunt cozi de zeci de metri la orele de varf, ptr niste unii care atunci cand se vad pe trecerea de pietoni se comporta de parca e a lor cu acte in regula si pot sta cat vor pe ea.
Raspunde

Polițistul vizionar

Acum 6 ani

Hai sa punem câte un semafor din doi in doi metri.
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

problema este una generala la trecerile de pietoni...pur si simplu trecerile de pietoni sunt FACULTATIVE!!! daca conducatorul auto nu are cei 7 ani de acasa si nici cel mai elementar respect pentru lege si concetateni putem sa instalam si cate doua randuri de semafoare!!!
Raspunde

Pieton frustrat

Acum 6 ani

Ideea e ca nici pietonii si nici conducatorii auto nu sunt civilizati in trafic, dar o semaforizare in punctele critice nu pot aduce decat o imbunatatire in privinta reducerii victimelor. De asemenea un semafor e mult mai vizibil decat un pieton pe marginea trotuarului ascuns de un copac sau de o masina parcata aiurea, astfel incat daca pietonul apasa acel buton semaforul avertizeaza conducatorul auto de prezenta pietonului. Nu vreau sa exemplific situatia din alte tari , pentru ca nu este cazul - mai trebuie lucrat si la mentalitatea tuturor participantilor in trafic In ceea ce priveste viziunea bugetarulu de mai sus, cred ca nu a inteles de fapt ideea.
Raspunde

gandire cu posteriorul

Acum 6 ani

Acum cativa ani cand au trantit giratoriul Milea cu Dumbravii au desfiintat trecerea de pietoni din fata la Banca Carpatica :)) acum au decis sa o puna din nou in functiune :))) Gandit cu curul :)) Oricum in cazul acesta imi pare rau pentru pietonii care se deplaseaza pe Dumbravii si vor sa ajunga pe la blocul plomba de exemplu :)) Ar fi mai simplu sa mearga direct printre blocuri pentru a ajunge la acea trecere de pietoni
Raspunde

Suporter CSU

Acum 6 ani

Faceti ceva si cu trecerile de pietoni desfintate! Vezi trecerea de pe Rahovei, intrarea la Kaufland. Se vede vechiul marcaj iar pietonii care nu cunosc zona trec pe acolo. Cat despre trecerile de pietoni din sensurile giratorii: MUTATE! Nu poti bloca sensul giratoriu ca trebuie sa treaca o persoana - Trecerea de la Lidl Turnisor. O zi racoroasa!
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Toata str. Semaforului trebuie semaforizata la trecerile de pietoni. Insa semaforizarea trebuie facuta cu cap, ca pe unda verde sa se poata merge dintr-un capat in celalalt al strazii. E strada cu viteza medie de deplasare cea mai scazuta din oras, datorita trecerilor de pietoni multiple, nesemaforizate.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Cine ar trebui sa sanctioneze parcatul prea aproape de trecerea de pietoni sau de/in intersectie? Cine ar trebui sa desfiinteze marcajele aberante de pe strazile Sibiului (parcari marcate pana in trecerea de pietoni, piste de bicicleta in giratoriu etc) ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus