Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Hendrix. Beri. Plăcinte. La Scottish

Hendrix. Beri. Plăcinte. La Scottish

Era o dimineață călduroasă de iulie. Atât de călduroasă încât era evident că nu ai cum să o termini în limitele de confort termic fără să bei cel puțin o bere. Măcar una, cât să îți răcorească suflețelul. Am luat de toartă un coleg și ne-am pornit spre berea rece cu gând să ronțăim ceva pe lângă, ceva ușor, mai de vară. Am făcut exact 14 pași și am tras pe dreapta pe terasa de la Scottish Pub.

restaurant Scottish 3

Ne-am așezat și am comandat cele două beri care erau principalul motiv al ieșirii, după care am început să frunzărim meniul, pentru că, de curând, la Scottish se și mânâncă. Nu știu cum să vă zic, dar pentru exact ziua aceea călduroasă, pentru exact acel moment inconfortabil termic nu puteam găsi o terasă mai bună în tot Sibiul. Din boxe se auzea în surdină Jimi Hendrix, lumea era super relaxată, se sorbeau beri reci, strada era aproape pustie, aș fi stat ore în șir acolo dacă nu eram în mijlocul unei zile de lucru. Iar la a treia gură de bere ne-a venit și foamea. Meniul nu e foarte elaborat. Nici nu are de ce, e o berărie unde, dacă te roade foamea să ai ceva rapid de îmbucat la îndemână. Plăcinte, în marea lor majoritate, foarte îmbietoare ca și combinații de ingrediente și destul de rar de găsit prin restaurantele din Sibiu.

restaurant Scottish 4

Plăcintă iute cu vită, plăcintă cu vită și bere Guinness, tartă cu praz, plăcintă de pui cu chorizo, plăcinte cu porc sau cu miel, cu ou și bacon, cu somon și spanac, coaste, Scottish Burger și ceva selecții de cârnăciori. Suficient cât să ai de unde alege. Am luat o plăcintă iute cu vită, o plăcintă cu bere Guinnes și una cu ou și bacon. Suficient pentru asortat două beri. Durata de așteptare, decentă. Nu apucasem să terminăm berile până a venit mâncarea. Aspectul, excelent. Gustul, bun spre foarte bun. De la plăcinta iute ne așteptam să fie mult mai condimentată, să fie iute. A fost ușor picantă, suportabilă chiar și pentru cei care nu mânâncă picant.

restaurant Scottish

Plăcinta cu vită și bere Guinness, delicioasă. Suficient de bine fiartă, bogată în ingrediente iar combinația cu bere neagră, întotdeauna potrivită pentru un împătimit. Mi-ar fi plăcut un gust mai puternic, mai condimentat, însă faptul că n-a rămas absolut nicio firimitură pe fundul bolului spune suficient despre calitatea plăcintei Guinness. În top, cea cu ou și bacon ocupă doar locul III, fără nimic foarte spectaculos comparativ cu celelalte două surate ale sale. Am mai cerut la final o cola și două cafele cu lapte, în total, am sărit puțin de suta de lei. Ca recomandare, dacă vă plac locurile liniștite, diferite față de ce oferă centrul Sibiului, Scottish e cea mai bună variantă.

Un pub ca pe vremuri, cu muzică extrem de bună, bere rece, oameni primitori și zâmbitori. Și mâncarea suficient de bună cât să nu îți strice experiența și să pună în valoare berea rece cu guler de spumă.

 

William Wallace

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

5 comentarii

Cici Namol

Acum 9 ani

Ba anonim, tu ai voie sa bei in timpul serviciului?
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

El nu poate sta prea mult ca e in timpul serviciului...dar de băut nu se pune problema :))))
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 9 ani

IO'S CURIOS sa-l vad pe nesatulul asta care baga in el 3 placinte 2 beri si o coa si fac pariu ca a mai bagat o friptura cand a ajuns acasa :))
Raspunde

Micul Muci

Acum 9 ani

Hendrix,Guiness si William Wallace intr-un scottish pub?Mai lipseau Eduard ''The scottish hammer'' , Janis Joplin si Andy Murray.Cam mult Guiness daca n-ai antrenament,Willi!
Raspunde

ArdeiUmplut

Acum 9 ani

@gigi - sunt doi nesatui - un plets si un barbos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus