Sâmbătă,
13.07.2024
Partial Noros
Acum
34°C

Ziua de doliu național aduce mici modificări în programul Festivalului Classics for Pleasure

Ziua de doliu național aduce mici modificări în programul Festivalului Classics for Pleasure

În perioada 11-14 august 2016 Sibiul găzduieşte a 6-a ediţie a Festivalului Classics for Pleasure – Special Edition. Anul acesta, Elite Art Club UNESCO şi Telekom au pregătit o surpriză participanţilor: pe tot parcursul festivalului publicul va beneficia de acces gratuit la Wi-Fi în Piaţa Mare.

Devenit deja un simbol al oraşului, festivalul pregăteşte publicului sibian cea mai bogată şi variată ediţie de până acum, cuprinzând 5 concerte clasice în Piaţa Mare (dintre care unul dedicat copiilor), 2 concerte în Biserica Ursulinelor şi o expoziţie de pictură amenajată în cadrul Centrului de Informare Turistică (str. Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea F). Pe parcursul celor 4 zile de festival pe scenă vor evolua peste 400 de artişti şi 15 invitaţi de talie internaţională din ţară şi străinătate alături de unele dintre cele mai apreciate orchestre şi ansambluri din România.

Pe data de 13 august, decretată zi de doliu naţional pe teritoriul României, se vor ţine momente de reculegere înaintea concertelor. Toate activităţile vor fi dedicate memoriei reginei Ana şi în cadrul spectacolului Ana Lugojana, unica piesă românească din repertoriu, i se va aduce un omagiu special.

Pentru a acorda respectul cuvenit zilei de doliu naţional, spectacolul Opera Comică pentru Copii se va desfăşura în Sala Thalia şi nu în Piaţa Mare aşa cum era prevăzut iniţial iar Ana Lugojana va începe la ora 20.30 în loc de ora 20.00.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe data de 11 august la ora 20.00 în Piaţa Mare din Sibiu.

Tot pe data de 11 august, la ora 09.00 se va deschide expoziţia ,,Suvenir de Sibiu” care reunește lucrările artiștilor Ammar Alnahhas, Alexandru Mihai Ariciu, Cătălin Botezatu, Vera Dan, Daniela Donțu și Nadejda Lungu.  Cu ocazia acestui eveniment expozițional, galeria invită participanții pe pagina de facebook https://www.facebook.com/EliteArtGallery/ pentru a-și susține favoritul. O selecție de șase lucrări din expoziție ce poartă semnătura artiștilor implicați vor fi publicate pe pagina de socializare pentru a fi votate.  Alăturat expoziției, în Piața Mare din Sibiu, pe toată perioada festivalului, în intervalul orar 16.00-20.00, un pavilion de artă va oferi posibilitatea tuturor trecătorilor de a se bucura de actul artistic prin pictură. Activitățile vor fi coordonate de artiști plastici și oferă posibilitatea participanților de a se exprima prin desen și culoare. Tot în cadrul pavilionului va fi organizată o tombolă ce va oferi participanților șansa de a câștiga una din gravurile oferite de magazinul de artă www.weshopart.ro și un concurs pe pagina https://www.facebook.com/weshopart/ ce pune în joc un set de pictură.

Fideli conceptului Everybody’s Music, care a definit festivalul încă de la prima sa ediţie, organizatorii oferă acces gratuit la toate concertele şi activităţile din cadrul Classics for Pleasure – Special Edition. Mai mult, concertele vor putea fi urmărite şi în direct pe www.classicsforpleasure.ro.

Festivalul este organizat de Asociaţia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociaţia desfăşoară, încă de la înfiinţarea sa în 2003, proiecte de anvergură şi înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artişti, expunerii valorilor culturale deja consacrate şi promovării culturale a României la nivel internaţional.

Anul acesta, Elite Art Club UNESCO a pregătit un programul diversificat şi complex, răspunzând celor mai exigente gusturi:

11 August (Joi)

Vivaldi vs. Piazzola

Piaţa Mare, ora 20:00

Kamerata Kronstadt

Dirijor: Cristian Oroşanu

Solist: Rebekka Hartmann (vioară)

12 August (Vineri)

Spirit Brass Ensemble 

Biserica Ursulinelor, ora 16:30  

Dirijor: Mihai Ceaşcăi

Solist:   Irina Baianţ (soprană)

E. Kalman – Silvia – „Printesa ceardaşului”

Piaţa Mare, ora 20:00

Orchestra, Corul, Baletul şi Soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”

Dirijor: Lucian Vladescu

13 August (Sâmbătă)

Don Pasquale

Sala Thalia, ora 11:00

Opera Comică pentru Copii

Spectacol pentru copii

Corul Naţional de Cameră Madrigal „Marin Constantin”

Biserica Ursulinelor, ora 16:30

Dirijor: Anna Ungureanu

F. Barbu – Ana Lugojana

Piaţa Mare, ora 20:30

Orchestra, Corul, Baletul si Soliştii Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca

Dirijor: Adrian Morar

Solişti: Sorin Lupu (tenor), Lucia Bulucz (soprană), Ştefania Barz (mezzo-soprană)

14 August (Duminică)

Proms Of Delight

Piaţa Mare, ora 20:00

 Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu

Dirijor: David Crescenzi

Solişti: Irina Iordachescu (soprană), Lilianna Zalesińska (mezzo-soprană), Dominik Sutowicz (tenor), Iordache Basalic (bariton)

11-14 August

Suvenir de Sibiu

Centrul de Informare Turistică

11-12 August 09.00 - 20.00, 13-14 August, 10.00 – 18.00

 “Suntem alaturi de publicul din Sibiu si vrem sa ne asiguram că acesta trăieşte o experienţă memorabilă la festivalul Classics for Pleasure – Special Edition, aducând laolalta cultura şi tehnologia. În acest sens, în timpul festivalului, publicul sibian beneficiază de internet Wi-Fi prin reţeaua de fibră optică de la Telekom. De altfel, în Sibiu, ca rezultat al investiţiilor semnificative în tehnologie, Telekom oferă clienţilor servicii de internet cu viteze de până la 1 Gbps şi televiziune interactivă”, a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare, Telekom Romania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus