Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

A murit arhitectul Paul Mihai Veseli

A murit arhitectul Paul Mihai Veseli

Paul Mihai Veseli (76 de ani), fost arhitect șef al județului Sibiu și proiectantul a numeroase clădiri cunoscute în județ (de la sediul Primăriei Mediaș, la Casa armatei din Sibiu sau Sala polivalentă Transilvania) a trecut în neființă în cursul zilei de joi, 11 august, fiind înhumat sâmbătă, la Sibiu.

”A fost toată viața devotat familiei și profesiei, dar și unei pasiuni nemărginite, cititul, care - mai ales în ultimii ani, când nu se mai putea deplasa așa ușor - i-a fost tovarăș de nădejde”, scrie arhitectul sibian Mircea Țibuleac despre Paul Veseli, care a decedat în urma unui atac cerebral. Președinte al filiale sibiene a Uniunii Arhitecților din România în perioada 1990 – 2001, Paul Veseli a fost recunoscut în breasla arhitecților nu numai pentru activitatea din cadrul Centrului județean de proiectare Sibiu (1968 - 1991), ci și pentru activitatea sa pe cont propriu. ”Pregătirea sa profesională a fost temeinic fundamentată, deoarece după ce a absolvit în 1962 forma preuniversitară denumită pe atunci STACO a dat admitere și a terminat încă șase ani de pregătire profesională, absolvind Facultatea de Arhitectura și Urbanism «Ion Mincu». În ciuda handicapului lăsat de nemiloasa boală pe care a avut-o în copilărie, poliomielită, Paul a fost un pasionat utilizator al bicicletei, cu care în timpul studenției - își aduc aminte prieteni - a bătut toată România în dorința lui de cunoaștere”, mai arată arhitectul Mircea Țibuleac, actualul președinte al filialei sibiene a UAR.

”Paul a fost un om modest și puțin pretențios, dăruind celor din jur și familiei toată afecțiunea sa. Îi păstrez o amintire plăcută, recunoștință pentru ce m-a învățat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, arh. Mircea Țibuleac, președintele UAR Sibiu
CURRICULUM VITAE

1. Numele si prenumele : Veseli Paul Mihai

2. Locul de munca si funcția actuala: Arhitect asociat si Director la S.C. "Veseli & Partners Project" S.R.L. 3. Pregatirea profesionala: Institutul de Arhitectura "Ion Mincu"promotia 1968 4. Experienta in munca: Arhitect proiectant , sef de colectiv si sef de atelier arhitectura la Centrul Judetean de Proiectare Sibiu intre anii 1968 - 1991 - Sef Serviciu Urbanism la Consiliul Judetean Sibiu intre anii 1991 - 1993 - Arhitect sef al Directiei de Urbanism si Amenajare a Teritoriului la Consiliul Judetean Sibiu intre anii 1993 - 2000. •Proiectant cu autorizatie de persoana fizica in perioada 1990 - 1994 - Director al firmei S.C."Veseli & Partners Project " S.R.L. 1994 pana in prezent .

5.Lucrari proiectate : 1.Proiecte mai importante elaborate in cadrul Centrului Judetean de proiectare Sibiu intre anii 1968-90 in calitate de arhitect proiectant si sef de proiect:

Proiecte de investitii: - Casa Armatei Sibiu - Sediul Primariei Medias - Extindere scoala nr. 5, Sibiu - Cantina la Fabrica de Geamuri Medias - Doua camine studentesti in Sibiu - Cantina studenteasca Sibiu - Centrala telefonica 5000 de linii in Ocna Sibiului - Internat si cantina la Liceul Agricol Dumbraveni - Bloc de locuinte unicat cu 20 de apartamente in Sibiu - Bloc de locuinte unicat cu 80 de apartamente V4 in Sibiu - Bloc de locuinte unicat cu 90 de apartamente V5 in Sibiu - Sala Polivalenta cu 2000 de locuri "Transilvania " din Sibiu etapa I - Hotel 150 locuri Paltinis(neexecutat)

Proiecte de urbanism : •Schita de sistematizare a municipiului Medias •Schita de sistematizare a Statiunii Paltinis •Schita de sistematizare a statiunii Ocna Sibiului •Schite de sistematizare a 15 comune din Judetul Sibiu •Detalii de sistematizare pentru cartiere de locuinte la Sibiu , Medias , Cisnadie , Ocna Sibiului etc.

2.Proiecte mai importante elaborate in anii 1990-2015 in cadrul firmei proprii: Proiecte de investitii: - Complex Educational si de Recuperare al Copiilor Handicapati Sibiu, faza P.A.C.(neexecutat) - Biserica ortodoxa Calea Poplacii, Sibiu - Satul Copiilor Cisnadie ("Kinderdorf")(in colaborare) - Biserica ortodoxa Avrig - Centrala telefonica str. Lunga, Sibiu(in colaborare) - Vila 600 m², Bran, jud. Brasov - Pavilion Club si Cazare la Caminul spital Raul Vadului, jud. Sibiu - Ateliere la Caminul spital Raul Vadului, jud. Sibiu - Magazin, birou si locuinta str. Calugareni P+3 1200mp - Caminul Spital Talmaciu cu un pavilion cazare 45 locuri, 2 pavilioane cazare 18 locuri, centru medical, cantina, spalatorie, C.T. si 9 pavilioane a cate 6 locuri . - Restaurant, Club si cazare personal "Casa de Piatra", Paltinis - Hotel, restaurant, disco-bar B-dul Victoriei, Sibiu - Berarie si minifabrica de bere Calea Dumbravii, Sibiu - Magazin si locuinta Calea Poplacii, Sibiu - Biserica cartier "Vasile Aron", Sibiu - Biserica Axente Sever - Discoteca la Orastie - jud. Hunedoara - Cladire locuinte 6 apartamente - Sala Polivalenta Blaj ( neexecutat ) - Biserica Marsa - Hala societatii CON - A Selimbar - Extindere Primarie Cartisoara ( neexecutat ) - Extindere hala Renault Selimbar - Reabilitare scoli comunele Jina si Racovita - scoala comuna Pauca - Proiecte de vile si locuinte unifamiliale •Sala de sport la Colegiul " Octavian Goga " Sibiu •Sala de sport la Liceul " Gheorghe Lazar " Avrig •Sala de sport la Colegiul " Domsa " Alba Iulia •Gradinita str . Lebedei nr. 16 Sibiu •Extindere fabrica Hultafors •Hala de productie Axis Group •Casa Muntean Cluj •Sala de sport Magnolia Sura Mare •P.U.Z.-uri lotizari locuinte Vurpar

4. Lucrari premiate : Premiul I la concursul pentru Sediul Academiei Evanghelice Sibiu •Biserica greco - catolica str. Berzelor Sibiu selectionata din partea Ordinului Arhitectilor Filiala Sibiu - Valcea pentru Bienala de arhitectura 2002

5. Lucrari publicate : Proiecte publicate in revista Arhitext Design 6.Membru al unor asociatii profesionale : Membru al Uniunii Arhitectilor din Romania din anul 1968 , Presedintele Filialei Sibiu intre anii 1990-2001 , membru al Ordinului Arhitectilor din Romania din anul 2001 .

Sursa foto: Mircea Țibuleac

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus