Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

A murit arhitectul Paul Mihai Veseli

A murit arhitectul Paul Mihai Veseli

Paul Mihai Veseli (76 de ani), fost arhitect șef al județului Sibiu și proiectantul a numeroase clădiri cunoscute în județ (de la sediul Primăriei Mediaș, la Casa armatei din Sibiu sau Sala polivalentă Transilvania) a trecut în neființă în cursul zilei de joi, 11 august, fiind înhumat sâmbătă, la Sibiu.

”A fost toată viața devotat familiei și profesiei, dar și unei pasiuni nemărginite, cititul, care - mai ales în ultimii ani, când nu se mai putea deplasa așa ușor - i-a fost tovarăș de nădejde”, scrie arhitectul sibian Mircea Țibuleac despre Paul Veseli, care a decedat în urma unui atac cerebral. Președinte al filiale sibiene a Uniunii Arhitecților din România în perioada 1990 – 2001, Paul Veseli a fost recunoscut în breasla arhitecților nu numai pentru activitatea din cadrul Centrului județean de proiectare Sibiu (1968 - 1991), ci și pentru activitatea sa pe cont propriu. ”Pregătirea sa profesională a fost temeinic fundamentată, deoarece după ce a absolvit în 1962 forma preuniversitară denumită pe atunci STACO a dat admitere și a terminat încă șase ani de pregătire profesională, absolvind Facultatea de Arhitectura și Urbanism «Ion Mincu». În ciuda handicapului lăsat de nemiloasa boală pe care a avut-o în copilărie, poliomielită, Paul a fost un pasionat utilizator al bicicletei, cu care în timpul studenției - își aduc aminte prieteni - a bătut toată România în dorința lui de cunoaștere”, mai arată arhitectul Mircea Țibuleac, actualul președinte al filialei sibiene a UAR.

”Paul a fost un om modest și puțin pretențios, dăruind celor din jur și familiei toată afecțiunea sa. Îi păstrez o amintire plăcută, recunoștință pentru ce m-a învățat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, arh. Mircea Țibuleac, președintele UAR Sibiu
CURRICULUM VITAE

1. Numele si prenumele : Veseli Paul Mihai

2. Locul de munca si funcția actuala: Arhitect asociat si Director la S.C. "Veseli & Partners Project" S.R.L. 3. Pregatirea profesionala: Institutul de Arhitectura "Ion Mincu"promotia 1968 4. Experienta in munca: Arhitect proiectant , sef de colectiv si sef de atelier arhitectura la Centrul Judetean de Proiectare Sibiu intre anii 1968 - 1991 - Sef Serviciu Urbanism la Consiliul Judetean Sibiu intre anii 1991 - 1993 - Arhitect sef al Directiei de Urbanism si Amenajare a Teritoriului la Consiliul Judetean Sibiu intre anii 1993 - 2000. •Proiectant cu autorizatie de persoana fizica in perioada 1990 - 1994 - Director al firmei S.C."Veseli & Partners Project " S.R.L. 1994 pana in prezent .

5.Lucrari proiectate : 1.Proiecte mai importante elaborate in cadrul Centrului Judetean de proiectare Sibiu intre anii 1968-90 in calitate de arhitect proiectant si sef de proiect:

Proiecte de investitii: - Casa Armatei Sibiu - Sediul Primariei Medias - Extindere scoala nr. 5, Sibiu - Cantina la Fabrica de Geamuri Medias - Doua camine studentesti in Sibiu - Cantina studenteasca Sibiu - Centrala telefonica 5000 de linii in Ocna Sibiului - Internat si cantina la Liceul Agricol Dumbraveni - Bloc de locuinte unicat cu 20 de apartamente in Sibiu - Bloc de locuinte unicat cu 80 de apartamente V4 in Sibiu - Bloc de locuinte unicat cu 90 de apartamente V5 in Sibiu - Sala Polivalenta cu 2000 de locuri "Transilvania " din Sibiu etapa I - Hotel 150 locuri Paltinis(neexecutat)

Proiecte de urbanism : •Schita de sistematizare a municipiului Medias •Schita de sistematizare a Statiunii Paltinis •Schita de sistematizare a statiunii Ocna Sibiului •Schite de sistematizare a 15 comune din Judetul Sibiu •Detalii de sistematizare pentru cartiere de locuinte la Sibiu , Medias , Cisnadie , Ocna Sibiului etc.

2.Proiecte mai importante elaborate in anii 1990-2015 in cadrul firmei proprii: Proiecte de investitii: - Complex Educational si de Recuperare al Copiilor Handicapati Sibiu, faza P.A.C.(neexecutat) - Biserica ortodoxa Calea Poplacii, Sibiu - Satul Copiilor Cisnadie ("Kinderdorf")(in colaborare) - Biserica ortodoxa Avrig - Centrala telefonica str. Lunga, Sibiu(in colaborare) - Vila 600 m², Bran, jud. Brasov - Pavilion Club si Cazare la Caminul spital Raul Vadului, jud. Sibiu - Ateliere la Caminul spital Raul Vadului, jud. Sibiu - Magazin, birou si locuinta str. Calugareni P+3 1200mp - Caminul Spital Talmaciu cu un pavilion cazare 45 locuri, 2 pavilioane cazare 18 locuri, centru medical, cantina, spalatorie, C.T. si 9 pavilioane a cate 6 locuri . - Restaurant, Club si cazare personal "Casa de Piatra", Paltinis - Hotel, restaurant, disco-bar B-dul Victoriei, Sibiu - Berarie si minifabrica de bere Calea Dumbravii, Sibiu - Magazin si locuinta Calea Poplacii, Sibiu - Biserica cartier "Vasile Aron", Sibiu - Biserica Axente Sever - Discoteca la Orastie - jud. Hunedoara - Cladire locuinte 6 apartamente - Sala Polivalenta Blaj ( neexecutat ) - Biserica Marsa - Hala societatii CON - A Selimbar - Extindere Primarie Cartisoara ( neexecutat ) - Extindere hala Renault Selimbar - Reabilitare scoli comunele Jina si Racovita - scoala comuna Pauca - Proiecte de vile si locuinte unifamiliale •Sala de sport la Colegiul " Octavian Goga " Sibiu •Sala de sport la Liceul " Gheorghe Lazar " Avrig •Sala de sport la Colegiul " Domsa " Alba Iulia •Gradinita str . Lebedei nr. 16 Sibiu •Extindere fabrica Hultafors •Hala de productie Axis Group •Casa Muntean Cluj •Sala de sport Magnolia Sura Mare •P.U.Z.-uri lotizari locuinte Vurpar

4. Lucrari premiate : Premiul I la concursul pentru Sediul Academiei Evanghelice Sibiu •Biserica greco - catolica str. Berzelor Sibiu selectionata din partea Ordinului Arhitectilor Filiala Sibiu - Valcea pentru Bienala de arhitectura 2002

5. Lucrari publicate : Proiecte publicate in revista Arhitext Design 6.Membru al unor asociatii profesionale : Membru al Uniunii Arhitectilor din Romania din anul 1968 , Presedintele Filialei Sibiu intre anii 1990-2001 , membru al Ordinului Arhitectilor din Romania din anul 2001 .

Sursa foto: Mircea Țibuleac

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus