Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
6°C

CNADNR vrea să repare autostrada demolată cu 12 oameni. În două schimburi

CNADNR vrea să repare autostrada demolată cu 12 oameni. În două schimburi

Conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este încrezătoare că circulația pe autostrada Săliște-Cunța va fi reluată luna viitoare.

Deși lucrează cu doar 12 angajați pe care vrea să-i pună să muncească în două schimburi. Plus în weekend-uri.

Sunt în jur de 12 oameni care fac trasare. Deja s-a început excavarea în zonă. Or să fie două schimburi. Ne-am propus să lucrăm sâmbătă şi duminică,” spune Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, citat de digi24.ro.
Compania de Drumuri a aprobat săptămâna trecută proiectul pentru reconstruirea părţii demolate. Potrivit acestuia, în zonă va fi construit un sistem amplu de drenare a apei şi abia peste acesta se va reface autostrada. Sistemul de drenaj se va întinde pe mai mult de 800 de metri, pe două niveluri.
Extensia unuia dintre drenuri să spunem că trece de culoarul expropriat, dar sunt lucrări subterane la o adâncime de peste 4 metri, deci nu influenţează în niciun fel destinaţia terenului respectiv,” explică Cătălin Homor.
Cât privește numărul mare al accidentelor petrecute pe DN 1 de când s-a închis autostrada, specialiștii spun că o parte din vină o are tot CNADNR, drumul fiind la standarde foarte joase.
Drumul naţional, paralel cu acest segment de autostradă nu este nici pe departe la standarde europene în primul rând pentru nivelul de trafic pe care îl duce. Sunt foarte multe pante, sunt foarte multe curbe, sunt zone foarte periculoase, în cea mai mare parte nu există niciun fel de parapet lateral,” a declarat Ionuţ Ciurea, reprezentant al Asociaţia Pro Infrastructura, citat de digi24.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Dezinformare

Acum 6 ani

Dezinformare Mr. Dobre, ce titul e asta? Homor nu a spus ca o repara cu 12 oameni, ci ca 12 oameni lucreaza la trasari. Ce prostii mai puteti scrie cateodata.
Raspunde

Pavel

Acum 6 ani

Cei 12 sunt chinezi ? In 2 schimburi , adica 6 si 6 ?! Sigur s-a referit la septembrie 2016 ? Sau 2017 ?! Oricum , ii multumim mult lui Viorel P !
Raspunde

Ike

Acum 6 ani

hmm, mai bine tineam responsabilii (Ponta, Rus, Sova, Narcis Neaga, Dragnea) in lanturi pe santier
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Nu numai pe ei, puteau sa mai aleagă vreo 1700-2000 de parlamentari mai vechi și mai noi și să-i trimită tot acolo, pe viață!
Raspunde

pilot ULM Nicu Grecu

Acum 6 ani

Cu proxima ocazie o sa zbor din nou la verticala zonei, pt a face noi poze, din care sa puteri trage concluzia ca ministrul transporturilor ,,este paralel" cu ceia ce se întâmplă pe santier !
Raspunde

Alin

Acum 6 ani

Vai de capu lor....si la sfârșit nota de plata....câteva milioane de euro la o firma cu 12 angajați.bataie de joc!Rusineeee!
Raspunde

hamangiu

Acum 6 ani

Sunteti niste vite de ziaristi !!! 12 oameni se ocupa NUMAI de trasare, adica 12 topometristi !!! Topometristii nu sunt soferi, muncitori, manipulanti de utilaje grele. La orice lucrare se folosesc de obicei 2-3 topometristi. CNADNR foloseste la acesta lucrare de 4 ori mai multi topometristi !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus