Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierele autostrăzilor: Săliște - Cunța o să fie deschis în a doua jumătate a lui septembrie

Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierele autostrăzilor: Săliște - Cunța o să fie deschis în a doua jumătate a lui septembrie

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a inspectat lucrările pe loturile 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș - Turda și a declarat că circulația va fi reluată pe tronsonul demolat Săliște-Cunța în a doua parte a lunii septembrie.

"Lotul 3 o să fie dat ( traficului — n.r.) până la sfârșitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie", a declarat ministrul Transporturilor, menționând totodată că "se lucrează în foc continuu", iar între mijlocul și sfârșitul lunii viitoare lucrările vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat.
Sorin Bușe a precizat că este "esențial" și ca traficul rutier să fie deschis în siguranță.

Întrebat dacă mai există "puncte nevralgice" pe lotul 3, ministrul Transporturilor a spus că, din câte se știe, nu, ci doar puncte considerate "minore".

"Mai există puncte pe care noi le considerăm minore, dar suntem acum pe punctul de a negocia și de a lansa foarte curând, deci vorbesc în următoarele zile, săptămâni, încă o expertiză independentă", a declarat demnitarul, citat de Agerpres.
El a mai spus că la minister se lucrează în prezent la un raport tehnic, care se bazează pe numere, nu pe impresii, și care o să arate exact ceea ce se întâmplă acolo. Însă, pentru mai multă siguranță, o să fie declanșat și "acest proces de expertiză independentă".
"Reparația o să fie făcută clar până la jumătatea lunii septembrie și când vom da drumul la circulație vrem să fim siguri că nu numai că este gata, dar este în condiții de siguranță", a afirmat ministrul Transporturilor. El a susținut că problemele de pe tronsonul respectiv sunt "din vina constructorului, care nu a luat în considerare condițiile geofizice de acolo".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

ina

Acum 7 ani

Se va relua circulatia in septembrie iar in octombrie se va inchide iar .....si tot asa pauza pe durata verii,se va lucra toamna cu 12 muncitori in doua schimburi ( oare cati sunt sefi din cei 12) .Cica mai sunt probleme minore .. Si totusi sunt majore .
Raspunde

Eugen

Acum 7 ani

"problemele de pe tronsonul respectiv sunt din vina constructorului, care nu a luat în considerare condițiile geofizice de acolo" si mai ales din vina alesilor, care au avut interesule personale sau de gasca cu privire la traseul respectiv, cu toate ca erau de notorietate conditiile geofizice.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Septembrie 2062? Anul nu e specificat, deci... :))) Cine dreaq va mai crede bah betivilor !
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Poate ca o petecesc ei pana in Septembrie 2016 dar eu pana în Septembrie 2017 nu ma sui pe ea. Sa vad eu ca tine și nu pleacă cu dealul!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, învingerea fricii este începutul înțelepciunii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus