Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Câinii din Șelimbăr, sterilizați gratuit în urma unei campanii Vier Pfoten

Câinii din Șelimbăr, sterilizați gratuit în urma unei campanii Vier Pfoten

Primăria comunei Șelimbăr, alături de Asociația Vier Pfoten, vor demara o campanie de sterilizare a câinilor din localitate în perioada 20 august – 16 septembrie. ”Acest proiect a plecat de la inițiativa noastră, de la o idee pe care am avut-o în luna martie și pe care de mâine o putem și pune în practică”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

În cadrul acestei campanii, câinii fără stăpân de pe raza comunei vor fi prinși și sterilizați, iar șelimbărenii sunt invitați la rândul lor să-și aducă patrupedele la cabinetul ce a fost organizat lângă stadion să fie sterilizate gratuit. În cadrul acestei acțiuni Vier Pfoten a adus doi doctori veterinari, un asistent medical și doi șoferi care vor acționa pentru prinderea câinilor fără stăpâni. ”Ne bucură faptul că și Primăria Șelimbăr a înțeles că această problemă se poate rezolva eficient, uman, ajutând animalele și comunitatea. Sterilizăm, deparazităm și tratăm animalele, reducând riiscul de răspândire a bolilor transmisibile la om. Apoi îi ajutăm pe cei care au un câine de rasă comună să-l sterilizeze și să înregistreze în Registrul de Evidență al Câinilor fără Stăpân, așa cum este obligatoriu din punct de vedere legal”, a declarat dr. Gabriel Ignat, din partea Vier Pfoten.

Reprezentanții asociației sibieni de protecție a animalelor, Animal Life, or asigura la rândul lor consultanță în cadrul acestui proiect.

Campania de sterilizare a câinilor din Șelimbăr va continua printr-o nouă etapă la sfârșitul anului sau la începutul anului 2017, după cum au declarat reprezentanții Vier Pfoten.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, cei de la Vier Pfoten n-ar putea veni si-n târgușorul nostru sa castreze niscaiva căței turbați , ca cel puțin aici pe "ulița noastră" sunt o mulțime...
Raspunde

io de la tara

Acum 6 ani

fac cu nervii cand ii aud pe astia cu "solutie umana"..o solutie caineasca maidanezo..etc nu exista? ia sa zica aia de la Vier Pfoten ce "solutie umana" au pentru cadavrele de caini loviti de masini de pe DN1 in dreptul localitatii Selimbar...azi erau 2...aproape saptamanal cel putin 1, 2...raman intinsi acolo pe sosea si tot trec masinile peste ei ca n-au cum sa-i evite de vezi tot bucati din ei imprastiate... daca s-au bagat sa stranga maidanezii din Selimbar si iau bani de la primarie, sa ii duca la ei in adapost. Colcaie Selimbaru' de caini...Aici trebuie contract cu serviciu de ecarisaj nu cu mancatori de-astia de bani de la ONGuri. Dupa ce-i aduna cei de la ecarisaj pot merge ONGurile sa ii ia pe semnatura si sa-i pupe sub coada din partea mea, numai sa nu le mai dea drumu iar pe strada.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Stimata/stimat doamna/domn, Vier Pfoten este o " organizație" serioasă, ce acționează "in temeiul legii" si care nu-si propune exterminarea fizica ci doar neutralizarea " dulăilor si catelelor" vocali si agresivi. Dupa cum s-a putut observa in ultimele "noastre" acțiuni scopul era prinderea celor ce efectiv puneau in pericol viata colectivităților de oameni. Au fost "anihilați" in parte cei din "haita" PSD-ista cat si PNL -ista, pe l"lista" urmând "cățeii" din "haitele" ALDE si PMP .Pot sa va "declar" ca nu "scăpam din ochii" nici "cățelandri" USR abia "născuți" Fiți liniștita/liniștit "Vier Pfoten" își va face "treaba"....
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 6 ani

Culmea, ca io sunt singurul care nu prea a vazut caini prin Selimbar.. wtf ????!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus