Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Sfârșitul de săptămână nu aduce prea multe evenimente în Sibiu, evenimentul principal al acestor zile fiind Sibiu Rally Challenge ce vine cu o ediție dedicată mașinilor de epocă.

Vineri, 19 august Sibiu Rally Challenge se desfășoară în perioada 18-20 august şi este un festival dedicat sporturilor cu motor ce îşi propune să atragă nume legendare la Sibiu. Ziua de vineri va începe la ora 10:30 cu prezentarea oficială a echipajelor, urmând ca startul să se dea la ora 12:30 din Piața Mare a orașului Sibiu.

La Cinema Arta vor rula următoarele filme: „Barbie în Aventura Spațială” – 2D Dublat rulează sâmbătă și duminică de la ora 12.00, „Pete și Dragonul” – 3D Dublat urmează de la ora 14.00, urmând ca de la ora 16.00 să fie proiectat filmul „Brigada Sinucigașilor” – 3D. Premiera filmului „War Dogs: Tipii cu arme” va avea loc de la ora 18.45, urmând ca de la 21.15 să aibă loc și premiera filmului „Ben-Hur” - 3D.

Până pe 28 august va avea loc evenimentul „Transfer european de cultură și cunoștinte prin intermediul calfelor călătoare” în curtea Bisericii Evanghelice din Piața Huet.

De la ora 20.00, la Nod Pub va avea loc întâlnirea cu „The one man orchestra, Medve Sandor”, o sesiune acoustică, fascinantă de trompetă şi tehnică interpretativă de improvizaţie.

De la ora 19.00, la Fabrica de Cultură va fi pus în scenă spectacolul Faust, în regia lui Silviu Purcărete. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Sâmbătă, 20 august

Ziua a doua a Sibiu Rally Challenge începe de la 08.30 pe traseul Sibiu-Transfăgărășanu-Sibiu. De la ora 10.30 va avea loc Coffee Break la Biertan, de la ora 14.00 la Bâlea Lac se va servi Gulaș, iar la ora 18.30 va avea loc sosirea etapei a doua în Piața Mare. De la 18.30 și până la 22.00 va avea loc expunerea mașinilor de concurs în Piața Mare, urmând ca de la ora 21.00 să aibă loc festivitatea de premiere.

De la ora 19.00, la Fabrica de Cultură se joacă din nou spectacolul „Faust”. Preţul unui bilet este de 40 lei, respectiv 25 lei cu reducere. Spectacol nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Duminică, 21 august

De la ora 11.00, în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cei care sunt interesați de modul în care se contruiește o casă tradiţională au oportunitatea să afle lucruri interesante în cadrul evenimentului Târgul de case – Grădină şi peisaj în satul traditional, ajuns la ediția a a VIII-a.  

De la ora 21.30, la Fabrica de Cultură se va juca spectacolul „Metamorforze”, în regia lui Silviu Purcărete. Regizorul şi-a propus să prezinte versurile poemului, să redea esenţa lor poetică şi să extragă sunete şi imagini extraordinare din ele. În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, la care a lucrat cu Alain Garlan, Purcărete a căutat să evidenţieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Lucrând cu o mare varietate de artişti, el reuşeşte să surprindă esenţa poemelor şi să le transpună într-un spectacol tulburător şi memorabil.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cris

Acum 7 ani

targul de case ... pauza ziaristii lui peste!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus