Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

După premiera mondială de la Cannes, filmul „Bacalaureat” de Cristian Mungiu ajunge la Sibiu

După premiera mondială de la Cannes, filmul „Bacalaureat” de Cristian Mungiu ajunge la Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă luni, 29 august în Piața Mare filmul „Bacalaureat”semnat de Cristian Mungiu, ce a fost laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes. Proiecția va avea loc de la ora 21.00, în prezența regizorului Cristian Mungiu, iar la final va avea loc o sesiune Q & A cu regizorul filmului. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, filmul „Bacalaureat”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești de astăzi. Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul "Pas în doi", regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în "Panglica albă", filmul lui Michael Haneke, recompensat cu Palme d’Or în 2009.

Pentru Cristian Mungiu aceasta este a treia participare în competiția oficială la Festivalul de Film de la Cannes, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru "După Dealuri". Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiție. Pagina oficială a filmului  www.bacalaureat2016.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gigi contra

Acum 6 ani

Mai sunt 2 filme românești care merită văzute : Sierranevada și Ilegitim. În Ilegitim, apare Adrian Titieni tot în rol de tată- medic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus