Sâmbătă,
03.12.2022
Parțial Noros
Acum
0°C

La autostrada demolată au început să lucreze și noaptea | Video

La autostrada demolată au început să lucreze și noaptea | Video

După luni bune în care șantierul a fost părăsit deoarece se aștepta ”începerea fazei a doua”, utilajele închiriate de CNADNR cu muncitori cu tot lucrează și noaptea pentru a reconstrui cei 200 de metri de autostradă demolată în septembrie 2015.

Anunțul cu lucrările pe timp de noapte a fost făcut de reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România pe pagina de Facebook gestionată de instituție. ”Lucrările se vor desfășura pe perioada nopții în siguranță și în funcție de condițiile meteo”, este comentariul celor de la CNADNR care însoțește o înregistrare video cu lucrările la porțiunea de 200 de metri.

Această porțiune a fost demolată după ce, la începutul lui septembrie 2015, circulația a fost restricționată pe întreg lotul de 22 de km dintre Săliște și Cunța (lot III al autostrăzii Orăștie – Sibiu, parte a A1, București - Nădlac). Cei care au demolat porțiunea sunt și cei care au executat-o prost, acolo ivindu-se o fisură în asfalt la zece zile după inaugurarea lotului, în noiembrie 2014. Italienii de la Impregilo SpA nu au mai terminat refacerea, părăsind șantierul după demolare și fiindu-le reziliat contractul în ianuarie 2016.

Descrierea lucrărilor

CNADNR a decis în primăvara acestui an să execute ”în regie proprie” lucrările de refacere a celor 200 de metri. La finele lui aprilie 2016 au demarat lucrările, dar după aproximativ trei săptămâni acestea au fost oprite. ”S-a încheiat faza I”, au justificat cei de la CNADNR.

Acum câteva zile, a început faza II. ”S-au excavat patru tranșee, iar la primul am finalizat drenul de evacuare care are 65 de metri lungime. Vom finaliza și celelalte drenuri, după care vom aduce tranșeele la nivel de piatră spartă. Peste acestea va fi așternută salteaua drenantă din piatră spartă, care are o înălțime de 1,5 metri, armată cu geogrilă. Peste saltea vom avea umplutură de balast, de asemenea armată cu geogrilă, peste care va veni structura rutieră inițială. La baza taluzului, înspre aval, vom avea șase bazine de colectare a drenurilor, care se vor descărca pe o lungime de 220 de metri în aval”, a explicat într-unul din filmulețele postate un inginer al CNADNR. Potrivit promisiunilor, lucrările ar urma finalizate în septembrie, după care circulația pe autostradă ar trebui redeschisă.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/08/o-firma-din-alba-pe-primul-loc-pentru-continuarea-lucrarilor-la-autostrada-inchisa-intre-cunta-si-saliste/

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Pavel

Acum 6 ani

10 zile in plus , o viata salvata ! Speram sa inceteze masacrul in septembrie !
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Si noaptea, ha? Pana acum au miscat doar din incheietura de la dreapta?
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

In semn de protest pt. marlania de aici, modul cum sa lucrat, minciuni, spagi, coruptie etc etc...ar trebui unii transportatori in ziua (re)inaugurarii, sa blocheze intrarile pe autostrada 48 ore.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus