Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

FOTO - VIDEO Sibiul găzduiește finala. Cei mai buni pescari din țară se întrec pe Olt

FOTO - VIDEO Sibiul găzduiește finala. Cei mai buni pescari din țară se întrec pe Olt

În acest sfârșit de săptămână, în avalul Barajului de la Racovița, își măsoară priceperea cei mai buni pescari din țară la pescuit staționar, cu rubensiană. Sunt 33 de participanți, din toată țara, de la Sălaj și Timișoara, până în București și Bacău.

Toți pescarii reprezintă asociații județene de vânători și pescari din țară și s-au calificat în această fază a competiției în urma unor concursuri prealabile. Evenimentul în sine a început ieri, iar primele capturi au și apărut.

”Este un pescuit unde este important să prinzi mai mult decât ceilalți concurenți. Ca să vă dau un exemplu, acum trei ani, în Polonia, a fost Campionatul European și a câștigat Franța cu o cantitate totală de 4,2 kg, în două zile de concurs, o echipă fiind formată din cinci oameni. Important este să prinzi mai mult decât ceilalți. Ieri, în prima zi, nimeni nu a prins sub un kg și s-a câștigat cu peste șapte kg. Peștele țintă este batca, apoi plătică, caras, crap. S-au prins și capturi frumoase, de crap și plătică de peste un kg și jumătate. Lumea e foarte mulțumită de pistă, de zona de pescuit”, a declarat Ion Poiană, organizator al evenimentului.
Sibienii pasionați de pescuit pot merge oricând doresc să asiste la concurs, mai ales că toți pescarii folosesc rubensiana, un stil de pescuit rar întâlnit în zona noastră. Majoritatea concurenților pescuiesc folosind momeli clasice, precum viermuși, larve sau râme, măsura priceperii fiind dată de nadă și modalitatea aleasă de nădire.

20160820_100513

Cei care vor să asiste la concurs o pot face păstrând liniștea și ascultând indicațiile arbitrilor. Sibienii pasionați vor putea recunoaște printre participanți pescari cu renume în țara noastră.

Campionatul AGVPS

”Nu este campionatul național de pescuit staționar. Noi suntem într-un conflict, de câțiva ani, cu Federația Română de pescuit staționar care s-a înființat în mod absolut aberant în opinia mea, pentru că cineva a recunoscut pescuitul staționar de competiție ca sport. În majoritatea statelor civilizate el nu este sport. Se bazează pe prinderea unor animale, pe care este adevărat că le eliberăm după patru ore de concurs. Ei au căpătat dreptul de a organiza competiții oficiale, numai că nu au dreptul să reprezinte România sau să participe la competiții organizate de Federația Internațională de pescuit. AGVPS România este singurul for din România afiliat și nu ai voie să afiliezi două entități. Așa că organizăm astăzi campionatul AGVPS din România la pescuit staționar”, a declarat Ion Poiană, președintele AVPS SILVA Marpod.
20160820_102342

Evenimentul este organizat cu sprijinul Filialei Pescarilor Sibiu.

”Acum organizăm faza finală a campionatului AGVPS individul și urmează ca în luna septembrie să organizăm tot aici finala pe echipe. Am discutat cu cei de la Hidroconstrucția și vor amenaja aici, în scop recreativ, o pistă de doi kilometri”, mai spun organizatorii.
20160820_102336

Program:

Ziua de sâmbătă se încheie la ora 14:00, iar la ora 15:00 vor fi anunțate rezultatele oficiale.

Duminica

7.00 - Tragerea la sorţi pentru Manșa a III -a

8.00 - Intrarea în standuri şi pregătirea (primul semnal)

09.50 - Nădirea grea (al doilea semnal)

10.00 - Începutul manşei (al treilea semnal)

13.55 - Ultimele cinci minute (al patrulea semnal)

14.00 - Încetarea manşei III şi ieşirea din standuri

14.05 – 14.30 Cântărirea

15.00 – anuntarea rezultatelor dupa prima mansa 16.00 Anuntarea rezultatelor finale si festivitatea de premiere

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

nicolae

Acum 5 ani

trebuie organizata finala si pe jud. Sibiu la pescuitul cu parasuta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus