Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Cristian Truca, cel mai reprezentativ artist român în lucrări 3D, prezent la Sibiu

Cristian Truca, cel mai reprezentativ artist român în lucrări 3D, prezent la Sibiu

Cristian Truca, cel mai reprezentativ artist român în lucrări 3D, va desena pentru prima dată, începând de miercuri, în fosta capitală culturală europeană, fiind invitat al festivalului "Sibiu International Street ART Festival", anunță Agerpres.

"Cristian Truca trăiește la Paris, este singurul român recunoscut în festivaluri, afară, ca artist. El vine în România, doar la evenimentele la care este invitat. La Sibiu, va începe să deseneze de miercuri, în fața Magazinului Dumbrava. Va desena o imagine din Sibiu. Să poți să stai lângă și să pară că ești deasupra Sibiului. Imaginea va avea cu aproximație cinci metri lățime și 15 lungime", a precizat pentru AGERPRES Florina Vlad, art director al festivalului.

Tot miercuri va avea loc un alt moment important din festival, și anume, de la ora 17.00, o întâlnire-dialog cu Lia și Dan Perjovschi cu tema "De ce pictăm ziduri". Peste 20 de artiști plastici, printre care Fikos din Grecia și Francisco Camilo din Portugalia, vor desena de luni până duminică, în cadrul ediției a doua a "Sibiu International Street ART Festival". În cele șapte zile de festival, aceștia vor realiza, în echipe sau individual, 17 lucrări pe șase școli din Sibiu și o instalație în Piața Huet, din centrul istoric al municipiului.

Muralele realizate vor completa primul Tur de Artă Stradală din România care va cuprinde 31 de lucrări, toate incluse într-un circuit promovat în hoteluri, spații de cazare și puncte de informații pentru turiști, printr-o hartă distribuită gratuit. Inițiativa vine ca răspuns la reacția pozitivă a turiștilor din Sibiu față de această formă de artă. Străinii, conform organizatorilor, sunt mai obișnuiți cu street art-ul, îl apreciază ca oricare altă formă de artă și sunt încântați să găsească în Sibiu atracții turistice alternative, în completarea obiectivelor tradiționale din Centrul Istoric.

"Anul acesta, spre exemplu, ne-a dat elan mesajul unei persoane din Polonia, Magdalena, trimis pe pagina noastră de Facebook: spunea că nu este familiarizată cu locul, dar unul dintre motivele pentru care a ales să viziteze Sibiul este chiar festivalul nostru. Aceasta a fost pentru noi încă a fost o dovadă că ecourile SISAF sunt mari, cu atât mai mult cu cât arta pe care o promovăm este una accesibilă oricui. Astfel, pot intra ușor în contact cu ea atât sibienii din vecinătatea lucrărilor, cei care trec tangențial pe lângă acestea, cât și copiii, părinții sau dascălii din cadrul școlilor pictate", mai spune Florina Vlad, art director Sibiu International Street ART Festival.

Pe lângă realizarea picturilor murale, în cadrul festivalului vor mai avea loc workshop-uri, conferințe, proiecții și concerte, toate cuprinse în programul prin care se urmărește animarea atmosferei cu activități conexe, pe placul celor care iubesc urbanul, în general, și arta stradală, în particular.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus