Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Unul dintre răniţii în explozia de la Petromidia a murit la Spitalul Bagdasar

Unul dintre răniţii în explozia de la Petromidia a murit la Spitalul Bagdasar

Unul dintre cei patru răniţi în explozia de la rafinăria Petromidia - bărbatul de 35 de ani, care avea arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului - a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, unde fusese adus cu o ambulanţă în jurul orei 05.00, informează News.ro.

Informaţia a fost furnizată de către purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica. Bărbatul care a decedat avea arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului.

În continuare, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este internat un bărbat care în urma exploziei de la Petromidia a suferit arsuri de gradele II şi III pe 25% din suprafaţa corpului.

Ceilalţi doi răniţi în explozia de la rafinărie - doi bărbaţi care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului - sunt internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Reprezentanţii companiei KMG International spun că bărbatul care a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni are 48 de ani şi era inginer sudor la Rominserv.

"Compania noastră, prin întreaga echipa, îşi exprimă profunda durere pentru pierderea colegului nostru, I.B., ca urmare a incidentului de luni, 22 august, de pe platforma Petromidia. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei si prietenilor săi, gândurile noastre se îndreaptă către ei. I.B., 48 de ani, ne-a fost coleg în cadrul Rominserv, lucrând ca inginer sudor”, arată compania.

Reprezentanţii companiei precizează că sunt în contact şi oferă suportul familiilor celorlalţi trei angajaţi răniţi în explozia de pe platforma Petromidia care sunt internaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni şi la Spitalul de Arşi din Capitală, arătând că speră la însănătoşirea lor cât mai rapidă.

Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la cele două spitale din Capitală. Ei au fost aduşi cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Explozia s-a produs luni seară, în jurul orei 18.00, la rafinăria Petromidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu puternic, care a fost stins după aproximativ o oră.

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne declarau pentru News.ro că două rezervoare de azot şi o pompă de benzină au explodat la rafinăria Petromidia.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, luni seară, pentru News.ro, că după discuţiile cu managementul Rompetrol, poate spune că nu există "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente" la rafinăria Petromidia, la care statul român este acţionar minoritar, cu o participaţie de 44,69% din acţiuni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus