Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Lidl construiește un nou magazin în Sibiu. Pe strada Bâlea

Lidl construiește un nou magazin în Sibiu. Pe strada Bâlea

Pe un teren de peste 7.500 de mp achiziționat de la lichidatorii judiciari ai fostei fabrici de bere Trei Stejari, compania Lidl România va construi un al treilea magazin pe teritoriul administrativ al municipiului Sibiu.

Potrivit Planului urbanistic zonal (PUZ) elaborat în vederea demolării clădirilor existente și construirii acestui centru comercial, magazinul va avea o suprafață construită de 2.450 de mp (spre comparație, magazinul Lidl construit pe teritoriul Șelimbărului, în prelungirea bulevardului Mihai Viteazul, are o suprafață construită de 1.500 de mp). Alți 3.300 de mp urmează a fi alocați locurilor de parcare și spațiilor de circulație auto. Numărul locurilor de parcare propuse este de aproximativ 100.

plan urbanistic lidl balea

Accesul în parcarea magazinului urmează a fi realizată din strada Bâlea, vizavi de intersecția cu strada Izvorului. În această intersecție, PUD-ul elaborat anul trecut pentru Unitatea de primiri urgențe (plan urbanistic ce nu a mai fost adoptat) prevedea amenajarea unui sens giratoriu. PUZ-ul în discuție nu face, însă, nicio referire la acest sens giratoriu. O astfel de amenajare a fost, însă, impusă pe strada Bâlea și celor care vor să construiască mall-ul Festival din zona Podului Gării. Doar că, în cazul lor, acest sens giratoriu ar trebui amenajat la intersecția străzilor Bâlea cu Fabricii.

PUZ-ul propus pentru magazinul Lidl este în faza consultării publice, planșa cu reglementările urbanistice fiind discutată în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism din 7 iulie 2016.

vedere viitor magazin lidl dinspre strada izvorului Accesul auto ar urma făcut vizavi de intersecția cu strada Izvorului. Foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

dezastru!!!! NU ARE CE CAUTA UN SUPERMARKET IN ACEA ZONA!! Pe unde o sa fie intrarea?? cum o sa intru in parcare daca vin dinspre spital? fac stanga in rampa peste linie dubla continua, in conditiile in care toti coboara panta cu 60-70 la ora?? NU MERSI!! Facem acolo giratoriu, in conditiile in care alea sunt 2 stradute penibil de inguste?? NU MERSI!! Hai ca dregem cumva busuiocu cu intrarea auto pt clienti, dar cu APROVIZIONAREA MAGAZINULUI cum facem?? Bagam iar TIR-uri pe Balea si Stefan Cel Mare ca sa ajunga la Lidl cu marfa?? NU MERSI!!!!
Raspunde

bni

Acum 6 ani

www.turnulsfatului.ro/wp-content/uploads/2015/10/reglementari_urbanistice-noul-spital-dimensiuni-mari.jpg
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 6 ani

Mai opinie, o sa fie reconfigurat traficul, ca sa ai pe unde ajunge acasa atunci cand ajungi beat mort si treci peste linia dubla si continua...
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

esti prost? am zis in parcare. Se subintelege ca la Lidl.. Tu ai carnet de iti dai cu parerea?? Sens giratoriu minuscul dupa ce cobori panta de pe balea??? serios? Eu zic sa nu mai comentezi cand esti beat mort.
Raspunde

daniela

Acum 6 ani

adevarul e ca se si impune inca unul :)
Raspunde

ra

Acum 6 ani

La noi nimeni nu poate face cativa metri in plus. Doar comentează.......lipsa de educatie
Raspunde

.....

Acum 6 ani

Alt magazin mai bun nu s-a gasit? Doar porcaria de Lidl?
Raspunde

six

Acum 6 ani

cu intrarea va fi relativ greu venind dinspre gara. probabil ca va trebui limitata viteza, altfel va crea accidente virajul la stanga peste 2 benzi
Raspunde

lb

Acum 6 ani

ce legi ticaloase-s in rrommalia!! de cand se inchide o firma pentru ca nu mai merge, adica e falita si pana se declara falimentu' si se lichideaza activele trec vreo 10-15 ani!!! ce jeguri! cat ar fi putut sa se foloseasca altii de activele alea ca sa produca!! da' statu' a zis ca trebuie sa treaca prin procedurile lui jegoase ca sa se arate ceea ce se vedea de 15 ani de la o posta!! si sa ia bani nemunciti. jegurile care zic sa nu se faca magazin sau hypermarket sa faca ce vor ei javrele pe proprietatea lor,si-a lu' tac-su, nu pe-a altuia!
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

eu zic sa se faca o scoala, ca sa mai inveti tu limba romana!!
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Revin la viata magazinele de cartier, azi (ieri) am fost la 4 dupa masa la carrefour si ziceai ca e luni la ora 11 ziua adica aproape gol in magazin ma refer ca parcarea era cam full in schimb la lidl in turnisor un ceas mai tarziu era coada la case desi parcarea era cam golutza. In Carrefour pana iti iei cateva alimente faci 2 km prin magain la Lidl in 5 min esti la casa deci eu pariez pe Lidl
Raspunde

Roco

Acum 6 ani

Al treilea magazin...?numai prosti scrieti... al patrulea poate... sunteti varzaaa
Raspunde

un curios

Acum 6 ani

Unul e in Selimbar...deci nu stiu cine e varza!! :D La cum scrii m-ai convins ca nici cu cititul nu stai prea bine :)))...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus