Luni,
06.12.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Toamna aduce Târgul Olarilor la Sibiu

Toamna aduce Târgul Olarilor la Sibiu

În primul weekend din septembrie sunteți așteptați în Piaţa Mare a Sibiului, la mult aşteptata întâlnire cu meşterii olari. Târgul e deschis în zilele de 3 şi 4 septembrie, între orele 9.00-20.00, iar de aici nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, sărbătoreşte în acest an cea de-a 50 –a ediţie. Cu acest prilej, olari seniori, care au participat la târg încă de la primele ediţii, adulţi, tineri şi copii care acum deprind arta olăritului, se reunesc în Piaţa Mare a oraşului Sibiu. Meşterii olari vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare. Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictat obiecte ceramice.

Ediția 2016 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Comentarii

8 comentarii

X

Acum 5 ani

Și odată cu el și rromii în piața mica
Raspunde

.gigi contra

Acum 5 ani

Hei! Avem cu toții loc sub soare! Mai bine să-și arate meșteșugurile decât parangheliile care blochează circulația în centrul Timișoarei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus