Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Cele mai stranii fotografii, expuse la Primăria Sibiu

Cele mai stranii fotografii, expuse la Primăria Sibiu

Fotoclubul Orizont şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu vernisează vineri, 2 septembrie, ora 17.00, expoziţia “Suprarealism”. Evenimentul va avea loc la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului și reunește cele mai stranii și ireale imagini primite de-a lungul timpului la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu.

Aparent bizare şi cu juxtapuneri deseori incomfortabile la prima privire, fotografiile expuse încearcă să canalizeze subconştientul pentru a debloca puterea imaginaţiei. Folosind libera asociere şi visele ca instrumente pentru crearea de imagini suprarealiste artiști fotografi de pe trei continente vor fi expune imagini al căror val de excentricitate este subliniat de vârtejuri, rotaţii, suprapuneri bizare şi alte tehnici impulsive.

“Vă invităm să admiraţi unele dintre cele mai valoroare creaţii fotografice ce prezintă o lume aparent bizară unde visele neînţelese şi dorinţele ascunse sunt aduse la viaţă prin imagini”, declară organizatorii.

Artiști din străinătate

Prezenţi la Sibiu, în juriul care desemnează câştigătorii Salonului Internaţional de Artă Fotografică, artiştii Bernardo Federico Neumann din Argentina şi Luca Tavera din Italia, vor analiza  imaginile expuse, printre autori numărându-se şi artişti ce au obţinut titulul de “Cel mai bun artist fotograf al anului”  la nivel mondial, acordat de federaţiile de specialitate.

Expoziţia “Suprarealism” este face parte din agenda celei de a XVII-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, progroiect finanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Expoziţia poate fi vizitată, în perioada 02-13 septembrie, la Centru de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus